Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
Destro
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Και εγω στο πρωτο ξύρισμα δεν ειχα καμια δυσκολία με το πινέλο ασβου semogue 2020, με το omega 48 ομως δυσκολευτικα και δεν εκανα τοσο καλη σαπουναδα βεβαια ειναι οτι δεν εχω μαθει ακομα το πινέλο και το σαπουνι αλλα το MWF ειναι απιστευτο! αυτη η αισθηση που σου αφηνει μετα το ξυρισμα ειναι μοναδική! ο,τι καλύτερο εχω χρησιμοποιησει μεχρι τώρα
Άβαταρ μέλους
Stelios2247
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times

Επανέρχομαι στο φόρτωμα. Δοκίμασα με (όχι ιδιαίτερα στρωμένο πρέπει να παραδεχτώ) semogue owners club, χοίρο. Και ΔΕΝ... καθόλου. Φόρτωνε κάπως, αφρό δεν έκανε με τίποτα. Στο καπάκι το άλλαξα σε ασβό, πάλι με μέτριο νερό και ο αφρός ήταν απροβλημάτιστος. Συμπέρασμα ότι αν και σαπούνι, θέλει τον ασβό του.
My 2 cents.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Αν δοκιμάσεις με κανένα στρωμένο Omega χοίρου όπως πχ το No 49 , Νο 48, Νο 80097 κλπ θα άλλαζες παντελώς γνώμη ;)
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Άρη, δεν θεωρείς καλό το χοίρο SOC;
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Παιδιά λέμε δηλαδή ότι δεν φορτώνει το MWF με SOC Boar; Μου φαίνεται τραβηγμένο.
Απλά επειδή είναι πολύ πυκνό, θέλει περισσότερο φόρτωμα.
Έχω κάνει φοβερά ξυρίσματα με αυτά τα δυο, ακόμα και όταν δεν ήταν στρωμένο το SOC.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

desperado έγραψε:Άρη, δεν θεωρείς καλό το χοίρο SOC;
Θοδωρή φυσικά και το θεωρώ πολύ καλό πινέλο αφού το έχω κιόλας . :) Απλά πρώτα πρώτα ο φίλος ανέφερε οτι το πινέλο δεν ηταν καλά στρωμένο και δεύτερον οταν έχουμε να κάνουμε με σκληρά σαπούνια όπως πχ το Dr Harris και λιγότερο με το MWF σίγουρα προτιμώ το Omega και εξηγούμαι . Το Omega δεν κάνει την βεντάλια που κάνει το SOC , η οποία δεν μου αρέσει σε αυτό το βαθμό που γίνεται , και έχει πιο μαζεμένο θύσανο με αποτέλεσμα να μου φορτώνει ευκολότερα . Το SOC επειδή απλώνει περισσότερο ο θύσανος και ανοίγει πάνω στο σαπούνι δεν φορτώνει τόσο εύκολα όσο το Omega , εκτός και αν η στάθμη του σαπουνιού στο μπολάκι που βρίσκεται είναι πιο κάτω απο το χείλος του μπολ με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο θύσανος του SOC να ανοίξει πολύ και έτσι να φορτώνει πιο εύκολα . Δεν θα ξεχάσω αρκετά πιο παλιά οταν έκανα 150+ στροφές στο Dr Harris με το Semogue 2000 και ο αφρός να μην φτάνει ούτε για ενα πέρασμα . Το πινέλο είχε στρώσει μετά τα 25 ξυρίσματα συν το οτι άνοιγε ο θύσανος πάνω στο Harris και δεν φόρτωνε σωστά . Αυτό βέβαια γίνεται σε μικρότερο βαθμό στο SOC απο οτι γινόταν στο 2000 αλλά πάλι γίνεται κατά την δική μου γνώμη. Στα crop και στις κρέμες βέβαια δεν υπάρχει κανένα θέμα και εκει το πινέλο διαπρέπει. ;)
Κοντολογής οσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τον φίλο και ειδικά με το MWF πιστεύω οτι οφείλεται αρχικά σε ελλιπές φόρτωμα και λιγότερο απο το άστρωτο πινέλο
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Oταν το πινελλο ειναι πολύ αραιο και εύκαμπτο, αν τοποθετησουμε τη λαβη βαθεια μες την παλαμη και με τα δαχτυλα αντι για την λαβη κραταμε τις τριχες οταν περιστρεφουμε, το πινελλο φορτωνει στα σκληρα σαπουνια σε χρονο ρεκόρ!
Εχει ο γυιος μου ένα Muhle silvertip 19παχος με καμμια 60αρια χιλιοστα ύψος. Αν το πιάσεις στα χέρια σου θα πιστεψεις ότι δεν προκειται να φορτωσει σε σκληρο σαπόυνι ουτε με 400+ γυρισματα αφου εκτος απο ευκαμπτο είναι και πολύ αραιό. Με αυτον τον τροπο που περιγραφω, φορτωνει σε δευτερόλεπτα!
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Το κρατημα των μπαρμπεριδων - στα ετσι και αλλιως "λιωμενα" πινελα τους ;-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

y.v έγραψε:Oταν το πινελλο ειναι πολύ αραιο και εύκαμπτο, αν τοποθετησουμε τη λαβη βαθεια μες την παλαμη και με τα δαχτυλα αντι για την λαβη κραταμε τις τριχες οταν περιστρεφουμε, το πινελλο φορτωνει στα σκληρα σαπουνια σε χρονο ρεκόρ!
Εχει ο γυιος μου ένα Muhle silvertip 19παχος με καμμια 60αρια χιλιοστα ύψος. Αν το πιάσεις στα χέρια σου θα πιστεψεις ότι δεν προκειται να φορτωσει σε σκληρο σαπόυνι ουτε με 400+ γυρισματα αφου εκτος απο ευκαμπτο είναι και πολύ αραιό. Με αυτον τον τροπο που περιγραφω, φορτωνει σε δευτερόλεπτα!

Γιάννη έχεις δίκιο σ'αυτό που λες αλλά εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες , πρώτον το ύψος της λαβής του πινέλου και δεύτερον το μέγεθος της παλάμης . Πχ στο SOC λόγω ότι έχει πολύ βολική μεν αλλά σχετικά ψηλή λαβή τουλάχιστον για την δική μου την παλάμη δεν είναι εφικτό . Για αλλά πινέλα με κοντύτερη λαβή σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Όσο και αν φαίνεται παράξενο με το MWF δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα και με κανένα πινέλο (...ξεχνώντας τη σφουγγαρίστρα Semogue 2000 που μέχρι να στρώσει μου έβγαλε το λάδι). Το δε SOC όπου και να το έχω δοκιμάσει αποδίδει τέλεια.
Χάρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”