Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούνιος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Omega S 18
Faena Amber & Musk
Simon Pure Cutlery 6/8"
Norina Fougere + 444

To Amber & Musk ειναι απο τα ωραιοτερα αρωματα που εχω μυρισει σε σαπουνι!!!
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

captain_hx έγραψε:Καλημέρα στην όμορφη παρέα,

Ξύρισμα μετά από ντους.

Pre
Σαπούνι γλυκερίνης Παπουτσάνη
Μείγμα από λαδάκι

Σαπούνι Cella
Πινέλο Kent Infinity
Μηχανή Parker 26 C
Λεπίδα Gillette 7 o'clock #3

WTG-ΑTG-Touch up

Μείγμα homemade
Brut

Αποτέλεσμα DFS με λίγο ερεθισμό στό λαιμό.

Στο επόμενο ξύρισμα λεω να δοκιμάσω τις Ντέρμπι που μου στείλανε δώρο απο connaughtshaving. Έχω διαβάσει ότι είναι μαλακιά λεπίδα και ίσως ταιριάξει με την Παρκερ που ειναι επιθετική μηχανή.
Μμαλακιά την βρήκα και εγώ,ενώ αν και υποκειμενικό το θέμα πολλοί αλλάζουν τη θέση του τόνου στο μαλακιά.Μετά από ένα σημείο βέβαια μου άφησε τρίχες προς τα μέσα.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16451 times
Επικοινωνία:

Κοίτα να δεις πως αλλάζει το νόημα σε μια πρόταση με την αλλαγή ένός τόνου :)

Μια ευκαιρία θα την δώσω στην συγκεκριμένη λεπίδα και αν μου κάτσει έχει καλώς
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Εικόνα

Mercur 34c | Personna Platinum | SOC Χοίρος | TFS Hercules | Fine American blend ASL
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
yakoumis
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 1197 times
Been thanked: 1280 times
Επικοινωνία:

Εικόνα
⫺πινέλο: omega 10290
⫺μηχανή: edwin jagger 89lbl
⫺λεπίδα: polsilver super iridium (#1)
⫺σαπούνι: haslinger (οΘντκ) καρύδα
⫺asl: gillette aftershave gel

Μετά απο καμιά δεκαριά ξυρίσματα με το χάσλιγκερ, του πήρα το κολάι. Στη διάρκεια του προσωποαφρισμού (face lathering), όποτε νιώσουμε τον αφρό να ξηραίνεται, βρέχουμε τις άκρες του θυσάνου ίσα-ίσα να αραιώσει, και συνεχίζουμε το βούρτσισμα. Κάτι σαν το λα τόχα για όσους το γνωρίζουν.

Η μόνη απογοήτευση σήμερα ήταν η χρήση του λάθος νιπτήρα. Η απόσταση απο τον καθρέπτη και η μειωμένη μου όραση δεν βοήθησαν το όλο εγχείρημα. Τα δυό περάσματα που είχα κατα νου (WTG, XTG) έγιναν τρία, με διάφορα μερεμέτια και μια ψευτοκόντρα στο τέλος γιατί περίσσεψε σαπούνι.

Το λάιμ το εντόπισα στο τζέλ της ζιλέτ, που αν και μαζικής παραγωγής κάνει εντυπωσιακή δουλειά.
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
Άβαταρ μέλους
evaggelos1971
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 941 times
Been thanked: 421 times

Καλημέρα σας κύριοι.

-Μηχανή Fatip timor retro
-Ξυραφακι Perma sharp
-Πινελο Omega 48
-After shave Aqua velva
-Σαπούνι προσώπου apivita γιασεμι

Δεν συμπεριλαμβάνεται φώτο από το σαπούνι διότι βρίσκεται μέσα στο μπολ [emoji2] [emoji2] castle Forbes είναι.

Εικόνα

Ακόμη μια σεμνη τελετή έλαβε τέλος, η fatir έδειξε τα δόντια της και είχαμε στα πλέον γνώριμα σημεία ερεθισμο, ευτυχώς η velva έρχεται άμεσα να διορθώσει την κατάσταση [emoji4] επίσης αυτό το σαπούνι έστω και με ελάχιστη ποσότητα παράγει πολύ αφρό, την επόμενη φορά θα φωναξω και κάνα γείτονα να ξυριστουμε μαζί να μην πάει χαμένος [emoji1] [emoji1].

Την καλημέρα μου σε όλους!!!

Στάλθηκε από το C6833 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι......
Evaggelos
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
14
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Καλημέρα

Merkur 34c hd
Bluebeard revenge rb
Al's Jubille sc
Omega S10018
Aqua Velva Usa asl
Korres C&G asb

Μετά απο αρκετό καιρό συμβίωσης με την Futur επιστροφή στο δικό μου "οπλοστάσιο" και χρήση της 34άρας . :megagrin
Θα ήθελα να σημειώσω κάτι που μου έκανε εντύπωση και οχι για πρώτη φορά βέβαια. Πρόκειται για το Omega S10018 το οποίο καθώς χαϊδεύεις τον θύσανο του απο την μια λες βελούδο και απο την άλλη σκέφτεσαι οτι αυτό το πράγμα θα θέλει καμιά 100+ στροφές για να φορτώσει......
Όμως δεν είναι καθόλου τα πράγματα έτσι. Οσο και αν δεν το πιάνει το μάτι σου φορτώνει πάρα πολύ εύκολα και δημιουργεί ποιοτικό αφρό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις κινήσεις βαψίματος δίνει ρέστα αλλά στις περιστροφικές υστερεί . Πάντως προσφέρει πολύ περισσότερα από τα 4,5 € που κόστισε ....... ;)

Εικόνα
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα σας.

Εικόνα

Φαένα Τριαντάφυλλο
Omega 10005
Lord Jagger DE89L6 (Κεφαλή Lord L6 + λαβή Edwin Jagger DE89L)
Perma-Sharp Super (#3)
Aqua Velva Ice Blue Original

Επειδή μέσα σε λίγο καιρό βρέθηκα με πάνω από 20 διαφορετικά σαπούνια και κρέμες στην κατοχή μου, θα προσπαθήσω να περιορίσω το ροτέισον στα 4-5 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όχι τόσο για να μην μπλοκάρω κάθε φορά που θα χρειάζεται να επιλέξω, αλλά για να χαρώ καλύτερα κάποια προϊόντα, αλλά και, αν γίνεται, να τελειώσω και τίποτα. Το δείγμα Φαένα τριαντάφυλλο που πήρα απ' τον herco (και ο οποίος, αν κατάλαβα καλά, το 'χε πάρει από τον Petros Mp.) είναι ένα απ' αυτά τα σαπούνια, μια και το 'χω βολέψει στο πήλινο κεσεδάκι το οποίο θέλω κάποια στιγμή να αδειάσει για να φιλοξενήσει το Mitchell's (που λέω να πάρω το φθινόπωρο).

Το σαπουνάκι μ' άρεσε περισσότερο από την προηγούμενη φορά. Φόρτωσα ανελέητα, βέβαια, με τον χοίρο της Omega αλλά έκανε τόσο πλούσιο αφρό που θα έβγαζε άνετα άλλα δύο περάσματα (έκανα δύο, ένα WTG κι ένα XTG). Η λανολίνη φαίνεται ότι κάνει τη διαφορά, διότι και το Μύρτιλλο που έχω σε δείγμα μ' άρεσε περισσότερο σε θέμα αφρισμού και προστασίας από το Amber & Musk, που είναι καθαρά φυτικό. Γενικά, πάντως, πρόκειται για πολύ ποιοτικά σαπούνια, που φαντάζομαι δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από τα διάσημα σαπούνια των artisan του εξωτερικού.

Ο συνδυασμός L6-DE89L δούλεψε και πάλι άψογα, εν τω μεταξύ. Έχω ξαναγράψει ότι το blade exposure της κεφαλής της Lord είναι καλύτερο απ' της αντίστοιχης της Jagger (και των Muhle προφανώς), ενώ έχω διαβάσει αρκετούς σε ξένα φόρουμ/μπλογκ που λένε ότι λειτουργεί καλύτερα (δηλαδή πιο αποτελεσματικά, αλλά και με λιγότερη επιθετικότητα) κι απ' τις Merkur, των οποίων είναι αντίγραφο! Με τη βαρύτερη λαβή η μηχανή ανεβαίνει επίπεδο, μπορώ να το πω πλέον με μεγαλύτερη σιγουριά. Και θέλω να πιστεύω ότι η L7 που διαφημίζει εδώ και καμιά διετία η Lord στο σάιτ της, θα έχει βαρύτερη μεταλλική λαβή για να κάνει τη διαφορά (εννοείται πως θα την τιμήσω, όταν κυκλοφορήσει).

Όσο για την Aqua Velva, μπορεί το άρωμά της να μην αρέσει τη γυναίκα μου, αλλά τώρα που πιάσαν' οι ζέστες δύσκολα θα την αποχωριστώ.
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλησπέρα κύριοι

Floid - preshave oil
Le pere Lucien - Traditionnel
Semogue - 1800
Merkur - 41 c
Astra (3)
Floid black asl
Κώστας
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17340 times

Υγεια σε ολους
-parker26c
-personna barber
-omega48pro
-P.160ss
-proraso asl
-proraso asc
3p/bbs.Απολαψη ασουμε!
001.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”