Ξυρίσματα μηνός Ιανουαρίου (ελπίζω τον Φεβρουάριο να είμαι πιο συνεπής):
2/1/16: Muhle R89 grande + Feather, Ω80097, Saponificio Varesino Dolomiti, Brut US asl
Το πινέλο είναι το δώρο του μυστικού Αη Βασίλη (

). Απόλυτα ευχαριστημένος, μπαίνει στο rotation, μόλις στρώσει για τα καλά, είμαι βέβαιος οτι θα το λατρέψω.
6/1: Muhle R41 2011 με λαβή ikon + Feather, ToOBS Cedarwood sc, Floid mento vigo asl
Η μηχανή είναι του Γιάννη (iogi

) που μου την δάνεισε. Έκανα το καλύτερο ξύρισμα από τότε που ασχολούμαι με το παραδοσιακό ξύρισμα. Εννοείται πως της έδειξα τον απαραίτητο σεβασμό. Έκανα τα κλασικά μου 6 περάσματα χωρίς ίχνος κοψίματος και ερεθισμού. Η λαβή είναι άψογη.
Το Cedarwood είναι δώρο του φίλου μου του Γιώργου Raynor αγορασμένο από το κατάστημα της ToOBS στο Λονδίνο.
9/1: Merkur 37c slant + Viking's Sword, Penhaligon's English Fern, Felce Azzura asl
Η μηχανή ήρθε στα χέρια μου από τον, προηγούμενο κάτοχό της, Ηρακλή (

). Ήπια όσο πρέπει για να κόβει αξιοπρεπώς και με άνεση.
Το σαπούνι είναι του Φώτη (

). Η σαπουνάδα πάει για καφέ στη γωνία μετά από 5λεπτο. Πάντως καλύτερο σε αυτόν τον τομέα από το τριαντάφυλλο της Geo F. Trumper που τυγχάνει να έχω στην κατοχή μου.
11/1: Merkur slant + Viking's Sword, Ω80097, Razorock The Freedberg ss (του Διονύση dpatiris

), Prosar original asl.
Εξαιρετικό από όλες τις απόψεις σαπούνι με tallow.
13/1: Muhle R41 rosegold + Viking's Sword, Ω80097, Razorock New York ss (του Διονύση dpatiris

), Fine American Blend asl
Άλλο ένα επιτυχημένο σαπούνι από το Razorock, ταίριαξε γάντι με το asl.
16/1: Muhle R89 grande + Feather, SOC 2 band cherrywood, Faena Dorica, D.R. Harris Sandalwood asl
Δεν μου πήγε το άρωμα του Dorica. Δεν μου πάει η Faena γενικώς, αν και το προσπάθησα.
19/1: Fatip grande gold open comb του Γιάννη (iogi

) + Feather, SOC 2 band ashwood, Marlborough ss + asl
Εξαιρερική μηχανή, προς την επιθετική πλευρά.
23/1: Muhle R89 grande + Feather, SOC 2 band ashwood, Tabac ss, Dior Fahrenheit asl
25/1: Σήμερα δεν είχε ξύρισμα, αλλά σε συνάντηση του pipeclub ο Γιάννης iogi μου δώρισε την Fatip. Γιάννη, υποκλίνομαι και υπόσχομαι να ανταποδώσω!
26/1: Fatip grande gold + Viking's Sword, Mike's Hungarian Lavender ss, SOC 2 band cherrywood, Brut US asl
28/1: Merkur sland + Viking's Sword, SOC 2 band ashwood, Saponificio Varesino Manna di Sicilia, Dior Homme asl
Πρόσφατα αποκτηθέν το σαπούνι (θερμά ευχαριστώ στον φίλο που μου το πήρε). Τι να πούμε για τα Varesino...; Κάθε φορά που τα χρησιμοποιώ μένω με το στόμα ανοιχτό από την απόδοσή τους σε όλους τους τομείς.
30/1: Fatip grande + Viking's Sword, Ω 80097, ToOBS Jermyn Street ss + preshave gel + aftershave.
Πολλές δοκιμές αυτόν τον μήνα. Ευχαριστώ και πάλι τους φίλους συνξυριστές (και όχι μόνο) που με τιμούν με τη φιλία τους.