Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
Destro
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time

Ηλίας έγραψε:..να μην πάρεις το MWF δε παίζει ; :DD
Ειπα να το παρω γιατι ακουσα πολλα και καλα σχολια για το σαπουνι αυτο και επειδη θελω ενα σαπουνι που να μην ερεθιζει την επιδερμιδα γιατι μια χαρα το nivea αλλα για καποιο λογο δεν εχω καταφερει να ξυριστω οσο καλα θελω στην περιοχη του λαιμου γιατι ερεθιζεται ευκολα και υπεθετα οτι το MWF με την λανολίνη θα βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Πραγματικά μου φαίνεται περίεργο που κάποιοι προβληματίζονται με τη δημιουργία σαπουναδας με το MWF. Φυσικά δεν το αμφισβητώ, αλλά με όλα τα πινέλα (με εξαίρεση το Semogue 2000 μέχρι να στρώσει) δεν είχα πότε θέμα.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ σαπούνι αλλά οχι τόσο εύκολο στην δημιουργία σωστού αφρού για κάποιον σχετικά αρχάριο στο πξ . Με λίγη υπομονή και επιμονή όμως θα κάνεις σωστό αφρό και θα ανταμειφθείς στο έπακρο !!! Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το οποίο θα σε αποτρέψει να πάρεις αυτό το σαπούνι . Εγω πάντως δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην δημιουργία αφρού . Ο αφρός δημιουργείται τάχιστα απλά θέλει να βρείς την σωστή αναλογία νερού για να μην στεγνώνει γρήγορα ή γίνει πολύ υδαρής ο αφρός......
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

αν και το εχω δουλεψει και μονο του, νομιζω οτι η προσθηκη ελαχιστης κρεμας ξυρισματος(superlather) βοηθα πολυ στη δημιουργια αφρου γρηγορα και με ολα τα θετικα του σαπωνα.
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Σαπουνάδα κάνω, να σας πω όμως κάτι ... :whistle: μόνο με το ΜWF κατάφερα να κοπώ :whistle:
Σίγουρα είναι πολύ καλό σαπούνι, δε μπορεί όλοι να έχουν άδικο και γώ ο κουλός δίκιο, αλλά μεταξύ μας :whistle: έχω την εντύπωση πως δε με προστατεύει όσο θα 'πρεπε .

Φυσικά για μουσειακούς λόγους έχω κρατήσει δύο κομμάτια, πιό πολύ έτσι να υπάρχει, στο μέλλον ίσως να ξαναξυριστώ με δαύτο, αν χάσω σε κανα στοίχημα :d , νομίζω όμως πως υπάρχει και μια υποψία τοτεμισμού γύρω απο το ΜWF αλλά δεν επιμένω.. :|
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30266 times
Been thanked: 41459 times

Ηλία, δεν παύει να ειναι σπουδαίο σαπούνι-ταμπού αλλά υπάρχουν νεότερα απ' αυτό που τολμώ να πω το έχουν ξεπεράσει.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Καλό μέν, δύστροπο δέ. Πολλοί μπορεί να έχουν δίκιο και να τους είναι εύκολο
να φτιάξουν πολύ και καλό αφρό με δαύτα. Εγώ δε θέλω να παιδεύομαι.
Πού και πού το χρησιμοποιώ (ΚΕΝΤ), προσθέτοντας λίγη κρεμούλα.
Υπάρχουν άλλα που αφρίζουν αμέσως και είναι εφάμιλλά τους ή καλύτερα.
Πολλοί λένε ότι το Haslinger με την προβατίνα είναι τουλάχιστον το ίδιο καλό
και αφρίζει πολύ πολύ πιό εύκολα δίνοντας άριστο αφρό σε υφή και ιδιότητες.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31164 times
Been thanked: 32661 times

Νώντα τo "πρόβατο" της Haslinger είναι γιά μένα ένα υπέροχο σαπούνι, αφρίζει πανεύκολα, προστατεύει και γλιστράει όσο το Mitchel's, υστερεί απέναντί του μόνο στην ενυδάτωση.
Ειλικρινά όσες φορές ξυρίστηκα με Mitchel's, δεν χρειαζόμουν after shave.

Καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς) το MWF έχει γίνει και totem και taboo.
Οταν χίλιοι πχ πουν ότι είναι τα καλλίτερο σαπούνι, ποιός θα τολμήσει να πει το αντίθετο. Αυτόματα έχει γίνει αιρετικός, έχει βγει από τα καλούπι.

Προσωπικά το MWF, είναι ένα από τα καλλίτερα σαπούνια, γιά το πρόσωπό μου όμως.
Γιά άλλους δεν είναι και πρέπει να το λένε. Πολλών το πρόσωπο, ερεθίζεται από την λανολίνη (ο αδελφός μου πχ), άλλοι δεν γουστάρουν το tallow, επειδή τους μυρίζει ή επειδή δεν θέλουν ζωικά λίπη στο πρόσωπό τους.

Το καλλίτερο σαπούνι, κρέμα, after shave, λεπίδα είναι αυτό που βολεύει τον καθένα μας προσωπικά και μόνο.
Γιάννης
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

η μεταξυριστικη περιποιηση που προσφερει το συγκεκριμενο σαπουνι ειναι απο αλλο πλανητη.πλην ομως δυστροπο και αοσμο.εαν δεν ειχα βρει αλλο σαπουνι που να μου προσφερει την περιποιηση του μιτσελ+ευκολια στη χρηση θα το χρησιμοποιουσα ακομα.παντως για μενα ειναι το καλυτερο βρετανικο σαπουνι.
Άβαταρ μέλους
Stelios2247
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 17 times
Been thanked: 30 times

Πρώτο ξύρισμα με MWF και με αυτά που διάβασα εδώ περίμενα τρελή δυσκολία στη δημιουργία αφρού. Σαπουνάκι σε ζεστό νερό πρώτα, ασβοπίνελο με μέτριο νερό και μια ελαφρά διαφοροποίηση από τα συνηθισμένα στο νερό στο πρόσωπο. Απλά σαπουνόνερο από το μούλιασμα του σαπουνιού αντί σκέτο νερό. Το αποτέλεσμα ένας φανταστικός αφρός με την πρώτη, με απλά καλό φόρτωμα πάνω στο σαπούνι και face lather στη συνέχεια. Απροβλημάτιστο προς έκπληξή μου!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”