Συνθετικά Πινέλα

Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 17172 times
Been thanked: 18883 times

aenaos15 έγραψε: 18 Ιαν 2025, 09:35 Για πείτε προτάσεις για συνθετικό ανξαρτήτως εταιρείας και κόστους;;;;;
Αν δε σε πειράζει το 300άρι το Wald A1 Nimbus είναι ότι καλύτερο έχει ακουμπήσει το πρόσωπό μου, πολύ ψιλή τρίχα, σούπερ μαλακό με πολύ φυσικό splay. Φυσικά όπως όλα τα High End προϊόντα είναι ακριβό αλλά οι απολαύσεις στον μάταιο τούτο κόσμο κοστίζουν :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Γιάννης
aenaos15
Νήπιο
Νήπιο
1
Has thanked: 1221 times
Been thanked: 314 times

Σας ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις και τη βοηθεια σας!!
Φίλε Γιάννη , προφανως και δεν εννοουσα ποσά της ταξης των 300!!!!
Νίκος
Άβαταρ μέλους
Algebar
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 17172 times
Been thanked: 18883 times

Απολύτως σεβαστό Νίκο, να πω πάντως στο πλαίσιο του θέματος ότι παρά τα περιορισμένα μου οικονομικά και για τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ γούστα πάντα θεωρώ το Wald πολύ καλύτερη αγορά από τα διάφορα κινεζοπίνελα που πήρα γιατί ήταν φθηνά και τελικά δεν χρησιμοποιώ, φυσικά YMMV/ΠΟΚ και τα τοιαύτα.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
mgm
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 6119 times
Been thanked: 4353 times

Εκτός του STF ο θύσανος που με εντυπωσίασε είναι ο ST-1 της Oumo. Η επιλογή για αγορά είναι είτε απευθείας από το site τους είτε μέσω Aliexpress. Και στις δύο περιπτώσεις επιλέγεις λαβή και τον θύσανο και στο στέλνουν ολοκληρωμένο.
Πολλές εναλλακτικές θα βρεις αν μπεις στο AP Shave Co. Ο τύπος δίνει πραγματικά πολλές επιλογές σε θύσανους και έχει κι ένα "οδηγό" για τις ιδιότητες των περισσοτέρων.
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
fusarium
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 8205 times
Been thanked: 7576 times

@aenaos15 μια όχι ιδιαίτερα φθηνή αλλά προσεγγίσιμη και κατ' εμέ εξαιρετική λύση είναι το Omega EVO II - όποια λαβή σ' αρέσει, καθώς και η νεότερη σειρά της Omega η Elite, μονάχα που η αυτή έχει κάπως αραιότερο θύσανο σε σχέση με την EVO II. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για εξαιρετικά πινέλα σε αυτή την κατηγορία τιμής. Έχω την παλιά "έκδοση" EVO και είναι πινέλο που το θεωρώ υπέροχο.

Για κάτι φθηνότερο πάμε σε Trafalgar T3 ή Omega Roma Coloseum αν σε ενδιαφέρει ο μακρύτερος θύσανος ή πιο ψηλά στημένος, αν σε βοηθά αυτή η διατύπωση (σε σχέση με το Τ3). Προσωπικά προτιμώ το Τ3

Αν μπορέσεις να βρεις κανένα απ' αυτά (ή οποιοδήποτε άλλο σου αρέσει) προκειμένου να τα δοκιμάσεις 2 - 3 φορές, θα μπορέσεις να σχηματίσεις άποψη, δυστυχώς η τυφλή αγορά έχει ρίσκο...

Ότι κι αν επιλέξεις σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11390 times
Been thanked: 15030 times

Θεωρώ πως το Mühle Silvertip Fibre σε Large 23mm κ X-Large 25mm είναι μία ισορροπημένη σε ποιότητα-τιμή επιλογή.
Μπάμπης
aenaos15
Νήπιο
Νήπιο
1
Has thanked: 1221 times
Been thanked: 314 times

fusarium έγραψε: 18 Ιαν 2025, 22:45 @aenaos15 μια όχι ιδιαίτερα φθηνή αλλά προσεγγίσιμη και κατ' εμέ εξαιρετική λύση είναι το Omega EVO II - όποια λαβή σ' αρέσει, καθώς και η νεότερη σειρά της Omega η Elite, μονάχα που η αυτή έχει κάπως αραιότερο θύσανο σε σχέση με την EVO II. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για εξαιρετικά πινέλα σε αυτή την κατηγορία τιμής. Έχω την παλιά "έκδοση" EVO και είναι πινέλο που το θεωρώ υπέροχο.

Για κάτι φθηνότερο πάμε σε Trafalgar T3 ή Omega Roma Coloseum αν σε ενδιαφέρει ο μακρύτερος θύσανος ή πιο ψηλά στημένος, αν σε βοηθά αυτή η διατύπωση (σε σχέση με το Τ3). Προσωπικά προτιμώ το Τ3

Αν μπορέσεις να βρεις κανένα απ' αυτά (ή οποιοδήποτε άλλο σου αρέσει) προκειμένου να τα δοκιμάσεις 2 - 3 φορές, θα μπορέσεις να σχηματίσεις άποψη, δυστυχώς η τυφλή αγορά έχει ρίσκο...

Ότι κι αν επιλέξεις σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς.
Το T3 το κοιτώ αν και απο οτι διάβασα δουλεύει καλύτερα στο πρόσωπο κι εγώ θέλω για μπόλ.
Το Roma το εχω αλλα βρίσκω σκληρή λιγο τη τρίχα του.
Για τη σειρά evo ii , αν μπορεις να βοηθήσεις λίγο για πιο συγκεκριμένα πινέλα εννοεόις , θα με βοηθούσε.

Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 1 δευτερόλεπτο:
babkoug έγραψε: 18 Ιαν 2025, 23:06 Θεωρώ πως το Mühle Silvertip Fibre σε Large 23mm κ X-Large 25mm είναι μία ισορροπημένη σε ποιότητα-τιμή επιλογή.
Εχω το classic 33k256 αλλά έτσι οπως το πάει σε 1 χρόνο δεν θα έχει μείνει ούτε τριχα.
Νίκος
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 2855 times
Been thanked: 3209 times

Το Τ3 έχει "ζόρικο" backbone, δεν είναι για face lathering. Πρέπει να το πιέσεις δυνατά στο πρόσωπο και χάνει όλο το νερό του. To χρησιμοποιώ μια στις τόσες. Γνώμη μου, κάνε κράτει και μάζεψε να πάρεις ένα STF της Mühle. Αν έχεις ήδη ένα της Mühle κι έχανε τρίχες έπρεπε να της το έστελνες και θα σου άλλαζε τον θύσανο τζάμπα. Στα Mühle ο θύσανος αλλάζει εύκολα. Από τα συνθετικά με λογικό κόστος, δεν θα βρεις τίποτα καλύτερο από τα STF.
Για τα Evo, δεν τα δοκίμασα, αλλά οι διαστάσεις των θυσάνων τους κάνουν περισσότερο για τρίχα ασβού παρά συνθετική.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3610 times
Been thanked: 5336 times
Επικοινωνία:

zanxion έγραψε: 19 Ιαν 2025, 11:43 Το Τ3 έχει "ζόρικο" backbone, δεν είναι για face lathering.
Συμφωνω. Μονο στο μπολ εχω καταληξει να το χρησιμοποιω. Εκει μαρεσει.
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11390 times
Been thanked: 15030 times

aenaos15 έγραψε: 19 Ιαν 2025, 08:05
babkoug έγραψε: 18 Ιαν 2025, 23:06 Θεωρώ πως το Mühle Silvertip Fibre σε Large 23mm κ X-Large 25mm είναι μία ισορροπημένη σε ποιότητα-τιμή επιλογή.
Εχω το classic 33k256 αλλά έτσι οπως το πάει σε 1 χρόνο δεν θα έχει μείνει ούτε τριχα.
Αφού ήταν έτσι ευθύς εξαρχής, ίσως θα έπρεπε να έχεις επικοινωνήσει με την Mühle. Για πρόβλημα που είχε ο @SrTv , κ μάλιστα αφορούσε στην ποιότητα της τρίχας το οποίο δέχεται αμφισβήτησης, η Mühle έστειλε θυσάνο αντικατάστασης με σχετικά απλή διαδικασία. (Αφορούσε σε πινέλο με βιδωτό θυσάνο)
Μπάμπης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”