Καλησπέρα σας. Το πρωινό μου ξύρισμα:
Τρίψιμο μούρης με σαπούνι "Ελάα" την ώρα του ντους
Palmolive Rifrenscante
Liojuny Finest 24mm Hawaii
Lord Jagger DE89L6 (κεφαλή Lord + λαβή Jagger)
Perma Sharp Super (#2)
Aqua Velva Ice Blue (US)
Προτιμώ να χρησιμοποιώ τα προϊόντα ως έχουν, αλλά αυτό το "παιχνίδι" με τις μηχανές το 'χα καιρό κατά νου. Όπως γενικότερα "παίζει" στο μυαλό μου η απορία περί του βάρους της ξυριστικής μηχανής και το κατά πόσο είναι μύθος ή πραγματικότητα το ότι παίζει ρόλο. Η Lord L6, ως γνωστόν, έχει ελαφριά λαβή από αλουμίνιο, με συνέπεια το βάρος να πέφτει στην κεφαλή. Προσωπικά με βολεύει πολύ όπως είναι, αλλά είχα περιέργεια να δω πώς θα δούλευε η κεφαλή-αντίγραφο Merkur και με μία πιο βαριά λαβή.
Το πείραμα πέτυχε. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα έτσι ή είναι ιδέα μου, πάντως η αίσθηση την ώρα του ξυρίσματος ήταν πολύ ωραία. Για να κάνω σύγκριση με το αποτέλεσμα της EJ κεφαλής θέλω ορισμένες δοκιμές ακόμη, όπως δεν είναι σωστό να πω από τώρα αν και η κεφαλή της Lord αποδίδει καλύτερα έτσι -κάτι που θα με βάλει σε σκέψεις για αγορά μίας βαριάς λαβής για μόνιμη αντικατάσταση. Γι' αυτό λέω να ξυριστώ με τον ίδιο συνδυασμό και τις επόμενες μέρες.
Όσο για τα υπόλοιπα, υποτίθεται ότι κρατούσα τόσους μήνες την πράσινη Palmolive για να τη χαρώ το καλοκαίρι με τη ζέστη, στο ενδιάμεσο όμως φορτώθηκα με πράγματα που ήθελα να δοκιμάσω και την άφησα πάλι στον πάγκο... Είχα αποφασίσει από χθες βράδυ να της δώσω "χρόνο συμμετοχής" και ξυπνάω τελικά σήμερα το πρωί και βλέπω βροχή! "Δε γαμιέται", λέω, "ας τη χρησιμοποιήσω, να με ξυπνήσει για τα καλά". Και το κατάφερε!
Γράψε κάτι παραπάνω για το aftershave που σ'ενθουσίασε τόσο Mάχο.
Σε διαφορετικό τόπικ, όμως, μη χαθεί εδώ (edit: με πρόλαβε!).
Το κόβω για πιο φθινοπωρινό το Vitos ASL, πάντως και λέω να το αφήσω για τότε.