Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2015.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30465 times
Been thanked: 41556 times

Πολλή καλημέρα σας αγαπητοί μου.

Πλύσιμο προσώπου με το σαπούνι Moroccan Myrrh της C&E, ντάξει κάτι κάνει εδώ
Pre shave με Myrsol Emulsion, σπουδαίο και σε αυτό το ρόλο.
Άρτι αφιχθέν σαπούνι Tim's "Greek Peach". Αξιολογότατο. Με το χτύπημα γίνεται κρέμα -όχι τόσο αφρός- που κολλάει στην επιδερμίδα και η λεπίδα γλιστράει αβίαστα. Η μετέπειτα ενυδάτωση είναι καλή, μέχρις εκεί. Δεν αφήνει την αίσθηση του Νουάβια (rules) ή του Ταμπάκ. Το άρωμα είναι γλυκό και φρέσκο μαζί. Θυμίζει επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση ροδάκινο. Σ' εμένα άρεσε, όπως εξάλλου και το άρωμα του Plastic shave Myrsol που έδεσε καλά. Οπότε για το άρωμά του μη σας πάρω στο λαιμό μου. Πάντως όσον αφορά στις ιδιότητες είναι από τα καλύτερα ερασιτεχνικά σαπούνια που έχω δοκιμάσει.
Μηχανή Φράνκεν με λαβή "The Recruit" που προμηθεύει ο Ιρλανδός και η οποία είναι η φτηνότερη εκδοχή της Bulldog I. Κεφαλή Razorock "Rake" open comb. Δεν ειναι πολυτελούς κατασκευής συγκρινόμενη με iKon ή Feather AS. Ένα ξερό Made in India χαραγμένο άτεχνα στη βάση. ΌΜΩΣ ΛΕΩ, τα σπάει σε αποτελεσματικότητα. Είναι γλυκιά και απόλυτα αποτελεσματική. Η λεπίδα Άστρα που της φόρτωσα ζωγράφισε. Ίσως η τέλεια προετοιμασία με το Emulsion και το ιδιαίτερα προστατευτικό σαπούνι του Τιμ να έκαναν τη διαφορά. Θα δοκιμάσω επισταμένως την κεφαλή αυτή και μέ άλλα σεταπ και θα επανέλθω στο μέλλον.
Στο τέλος γενναία ποσότητα λοσιόν Πλάστικ Μυρσόλ.
Ευχάριστη έκπληξη ο σημερινός συνδυασμός και το αποτέλεσμα υπέροχο. Το μαγουλάκι μου στην αφή και στην όσφρηση είναι σαν γυαλιστερή καραμελίτσα.
Για να προλάβω πειράγματα απο τους πιο παρατηρητικούς, το σημερινό φόντο του σεταπ είναι το ράφι με την ερωτική λογοτεχνία. Στην άκρη δεξιά τρία βιβλία του Marquis De Sade για τους επαϊοντες.
Εικόνα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Υγεια σε ολους.

*ps soap-papoutsanis glycerine
*razor-merkur progress 500#3/2
*blade-feather
*brush-soc2band
*s cream-macaroot bodyshop
*as lotion-norina fougere
*as balm-proraso blue
*as cream-verona aloe&chamomile
3xwtg,xtg.atg/ΑΠΟΛΑΨΗ ΑΣΟΥΜΕ!
τρομερη κρεμα!η προστασια που παρεχει ειναι καταπληκτικη.και να σκεφτεις οτι βγαινει απο μια εταιρια που εχει τοση σχεση με το ξυρισμα οση εχω εγω με τον stephen hawking και την αστροφυσικη. :happy-partydance:
001.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
NavalArchitect

Καλημέρα.

Braun Series 9, 9090cc
Old Spice after shave (vintage, '60s-'70s)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Καλησπέρα

Merkur Futur
Viking's Sword
Pannacrema Nuavia Blu :helt Αντρέα (Vavus)
Edwin Jagger Silvertip
Floid Suave
Korres C&G

Ηταν το πρώτο ξύρισμα με το Nuavia Blu , δεν θα γράψω αναλυτικά τις εντυπώσεις έτσι και αλλιώς ενα ξύρισμα έκανα μόνο , αλλά δυο λογάκια θα τα πω.... :mrgreen:
Καταρχάς δεν μιλάμε για ενα απλά καλό σαπουνάκι , το σαπούνι είναι σίγουρα πολύ καλό , το πόσο καλό θα το δω αφού κάνω 3-4 ξυρίσματα. Πάντως για να μην παρεξηγηθώ το MWF δεν πρόκειται να το φτάσει στην προστασία όσο ξυρίσματα και να κάνω , χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν είναι καλό το Nuavia . Θα αρχίσω να γράφω αρκετά και δεν το θέλω διότι θέλω να το δοκιμάσω και άλλες φορές για να βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα. Το άρωμα σίγουρα πολύ ωραίο αλλά εκείνο που έπαθα πλάκα ήταν η ευκολία δημιουργίας και η ποιότητα του αφρού . Δεν μιλάμε για αφρό αλλά για σαντιγί ...Εικόνα η οποία δημιουργήθηκε σε χρόνο dt......
Περισσότερα προσεχώς....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

θα συμφωνησω μαζι σου Αρη απολυτα.ευκολος αφρισμος ,καλη προστασια,δεν ξεπερναει κανενα γνωστο σαπουνι με tallow(MWF,Valobra,Tabac,Dimitri's). σιγουρα παντως η συγκριση ειναι αδικη γιατι μιλαμε για φυτικο σαπουνι.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31310 times
Been thanked: 32802 times

Καλησπέρα στο forum

Kent.Infinity.silvertex
St.James.of.London.mandarin.and.patchouli sc
Muehle.R89
Personna.platinum
Speick.men asl

Ο συνδυασμός μανταρίνι και πατσουλί μαζί με τα εσπεριδοειδή του Speick μου έφτειαξε την διάθεση σήμερα (συννεφιά και βροχή γαρ) ;)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Την συγκεκριμένη (St.James.of.London.mandarin.and.patchouli sc) σκέφτομαι να την πάρω αλλά θα προτιμούσα πρώτα να μυρίσω όλη την γκάμα πριν καταλήξω.....
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
SirS
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Καλησπέρα σε όλους.
Το πρωινό μου:
Σαπούνι Creed
Πινέλο Kent Infinity Silvertex
Μηχανή Merkur Futur #4
Ξυράφι Merkur #3
Brut Musk asl
Κορρές Κατιφές και Ginseng asb
Τα κορμιά και τα μαχαίρια... μη βρεθούν σε λάθος χέρια...!
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλησπερα κύριοι

Floid preshave oil
Panacremma - Nostalgia ss
SOC
Merkur 41c
Astra sp [2]
Extro - Bay Rum asl
Korres asb
Κώστας
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 2675 times
Been thanked: 4672 times

herco έγραψε:Το κλου ομως του σημερινου ξυρισματος ηταν για ακομα μια φορα η GEM - 1 1/2 περασμα ηταν αρκετο ;-)
Αναρωτιωμουν Ηρακλη, τι ακριβως σημαινει 1μισι περασμα... :think:
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”