Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Βασικά για το δικό του πορσελάνινο μπολ ενδιαφέρομαι ειδικά τώρα που έχει σπάσει σε 3 κομμάτια.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- foxtrot
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 31170 times
- Been thanked: 32662 times
Το πλαστικό κουτί της κρέμας nivea soft, μου ταίριαξε σχεδόν γάντι.YMMV έγραψε:Τελικά όλοι το ίδιο ψάχνουμε, πως θα σφηνώσουμε το MWF μέσα σε κάποιο μπωλ
Στο ύψος έχει μάλιστα αρκετό τζόγο ώστε να δουλέψει το πινέλο.
Γιάννης
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Υπάρχει το ξύλινο μπωλ του Connaught που ταιριάζει τέλεια.

Χάρης
- gstefanoudis
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 252 times
- Been thanked: 214 times
Στο δικό του ποσελάνινο μπώλ ΔΕΝ σφηνώνει τέλεια Άρη, αφήνει κενόaris22 έγραψε:Βασικά για το δικό του πορσελάνινο μπολ ενδιαφέρομαι ειδικά τώρα που έχει σπάσει σε 3 κομμάτια.

Added in 7 minutes 26 seconds:
Εγώ το έχω βάλει σε αυτό το κουτάκι και είναι τέλειο. Χωράει ίσα - ίσα και αφήνει και κενό από πάνω για να μήν πέφτουν έξω οι αφροί!
Γιώργος
"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6048 times
Και στο ξύλινο μπολάκι του (το ΚΕΝΤ) έχει κενό.
Το ξύλινο μπολάκι έχει εσωτερική διάμετρο 8 εκατοστά το δε σαπούνι είναι λίγα χιλιοστά στενότερο.
Ξέρω ότι για πολλούς φίλους είναι το καλύτερο σαπούνι, ναι δεν αντιλέγω
είναι πολύ καλό, όμως υπάρχουν αρκετά ισάξια (και καλύτερα κατα τη γνώμη μου) που
δεν ραγίζουν, δεν στεγνώνει τόσο εύκολα ο (εύθραυστος) αφρός, και δημιουργείται πολύ ευκολότερα.
Που Χου τα DR Harris, Tabac ...και αρκετά Artisanal απόσα διαβάζω απο εσάς (IMHO πάντα)
Το ξύλινο μπολάκι έχει εσωτερική διάμετρο 8 εκατοστά το δε σαπούνι είναι λίγα χιλιοστά στενότερο.
Ξέρω ότι για πολλούς φίλους είναι το καλύτερο σαπούνι, ναι δεν αντιλέγω
είναι πολύ καλό, όμως υπάρχουν αρκετά ισάξια (και καλύτερα κατα τη γνώμη μου) που
δεν ραγίζουν, δεν στεγνώνει τόσο εύκολα ο (εύθραυστος) αφρός, και δημιουργείται πολύ ευκολότερα.
Που Χου τα DR Harris, Tabac ...και αρκετά Artisanal απόσα διαβάζω απο εσάς (IMHO πάντα)
- kikos7
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 7181 times
- Been thanked: 6589 times
IMHO και για μένα... καλό χρυσό το MWF αλλά όντως πολύ ευθραυστος ο αφρός του . Ειδικά το καλοκαίρι ήταν αδύνατο να ξυριστώ, στέγνωνε για πλάκα. Πολύ φασαρία για να πετύχει.. σωστή θερμοκρασία νερού, περιβάλλοντος, φόρτωμα κλπ Δεν θα το ξανά έπερνα...
Εξάλλου λανολινη πλέον έχει και το δικό μας artisan των Βορείων προαστίων
Εξάλλου λανολινη πλέον έχει και το δικό μας artisan των Βορείων προαστίων

Δημήτρης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Γιώργο το έχω το δικό του πορσελάνινο μπολgstefanoudis έγραψε:Στο δικό του ποσελάνινο μπώλ ΔΕΝ σφηνώνει τέλεια Άρη, αφήνει κενόaris22 έγραψε:Βασικά για το δικό του πορσελάνινο μπολ ενδιαφέρομαι ειδικά τώρα που έχει σπάσει σε 3 κομμάτια.
Added in 7 minutes 26 seconds:
Εγώ το έχω βάλει σε αυτό το κουτάκι και είναι τέλειο. Χωράει ίσα - ίσα και αφήνει και κενό από πάνω για να μήν πέφτουν έξω οι αφροί!

Απλά ρώτησα αν ο Αντώνης (Tony) δοκίμασε με την μέθοδο του Μπεν Μαρί το MWF συγκεκριμένα.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Δεν το λεω για να εναντιωθω σε κανεναν μας, απλα σαν προσωπικο συμπερασμα. Δεν εχω δει ποτε "ευθραυστο" αφρο απο το MWF ή το KENT. Για μενα ηταν και ειναι, ενα σουπερ σαπουνι και οχι μονο για το χαμηλο του κοστος.

- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6048 times
Να διευκρινήσω κι εγώ πως όταν λέω αραιό, εύθραυστο αφρό που στέγνωνε,
μιλάω για αφρισμό σε μπολάκι που δεν μπορώ 8 στις 10 φορές να τον πετύχω.
Δυό τρείς φορές που έκανα Face Lathering τα πήγαμε μιά χαρά.
Και έτσι θα συνεχίσω...

μιλάω για αφρισμό σε μπολάκι που δεν μπορώ 8 στις 10 φορές να τον πετύχω.

Δυό τρείς φορές που έκανα Face Lathering τα πήγαμε μιά χαρά.
Και έτσι θα συνεχίσω...

- MacGreg
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 47 times
Αν και το είχα παρατήσει για λίγο καιρό, ας είναι καλά ο Δημήτρης με το περγαμόντο του, αποφάσισα να του δώσω κι άλλη ευκαιρία. Εδώ κι ένα μήνα το χρησιμοποιώ εντατικά αποκλειστικά με face lathering. Δεν ξέρω αν ευθύνεται το (φτηνό) Omega από τον Σκλαβενίτη, αλλά είναι εντυπψσιακή η διαφορά. Αφρός σε μπολ, τέλος. Κι αυτό πλέον αφορά γενικότερα τα σαπούνια για μένα.
Είχα κι εγώ τα γνωστα προβλήματα, το δούλευα σε μπολ μιας που με το face lathering δεν τα πήγαινα καλά και ο αφρός του ποτέ δεν ήταν ικανοποιητικός. Δεν έχω πλέον τέτοιο πρόβλημα. Μουλιάζω για αρκετή ώρα το πινέλο, όση ώρα κάνω μπάνιο κυρίως, αφήνω να τρέξει το πολύ νερό, τινάζω μια φορά και φορτώνω αρκετά. Δούλεμα στο πρόσωπο μετά για αρκετή ώρα μαζί με νερό φυσικά, και ο αφρός φτάνει για 3 περάσματα άνετα. Και φυσικά, απολαμβάνω τις ιδιότητες που το έκαναν τόσο δημοφιλές, σε αντίθεση με τις φορές που το δούλευα σε μπολ. Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τόσο μεγάλη διαφορά αλλά για μένα το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Είχα κι εγώ τα γνωστα προβλήματα, το δούλευα σε μπολ μιας που με το face lathering δεν τα πήγαινα καλά και ο αφρός του ποτέ δεν ήταν ικανοποιητικός. Δεν έχω πλέον τέτοιο πρόβλημα. Μουλιάζω για αρκετή ώρα το πινέλο, όση ώρα κάνω μπάνιο κυρίως, αφήνω να τρέξει το πολύ νερό, τινάζω μια φορά και φορτώνω αρκετά. Δούλεμα στο πρόσωπο μετά για αρκετή ώρα μαζί με νερό φυσικά, και ο αφρός φτάνει για 3 περάσματα άνετα. Και φυσικά, απολαμβάνω τις ιδιότητες που το έκαναν τόσο δημοφιλές, σε αντίθεση με τις φορές που το δούλευα σε μπολ. Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τόσο μεγάλη διαφορά αλλά για μένα το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Γρηγόρης