Καλησπέρα,
διαβάζοντας και σήμερα τα ξυρίσματα της μέρας και το πόσο :wow
ήταν, όπως και τα δικά μου και χθές και σήμερα,
σκέφτομαι τους αμέτρητους αξούριστους με αυτή τη ζέστα
και αναρωτιέμαι, ¨Καλά ρε δέ σκάνετε με τέτοια τριχοδάση;;;;;"
Matador Toro Mastiff Corto
Astra SP #3
The Body SHop Maca Root κρέμα
Semogue OC SE 2012
Proraso ASL
:dance3 :smilie_bad_87 :dance5
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούλιος 2015
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1365 times
- Been thanked: 4912 times
Καλησπέρα.
- Σαπούνι Ξυρίσματος Mike's Hungarian Lavender
- Πινέλο Ξυρίσματος Omega No48
- Safety Razor Gillette tech
- Λεπίδα Astra SP [2]
- ASL Fetih
- Σαπούνι Ξυρίσματος Mike's Hungarian Lavender
- Πινέλο Ξυρίσματος Omega No48
- Safety Razor Gillette tech
- Λεπίδα Astra SP [2]
- ASL Fetih
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
-
desperado
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Καλή Τετάρτη παιδιά!
Clarins Men Face Wash
Floid preshave
Muhle R41 rosegold
Feather
Semogue 1305 (του Διονύση)
St James of London Cedarwood & Glarysage sc
444 Alum Block
Thayers Peach Witch Hazel
Dapper Dan Blue asl
Κορρές asb
Έχω κάνει τέσσερα συναπτά καθημερινά ξυρίσματα με την R41 προσπαθώντας να καταρρίψω τον αστικό μύθο που λέει ότι οι open comb δεν ενδείκνυνται για καθημερινό ξύρισμα. Έχω την αίσθηση οτι αν χρησιμοποιεί κανείς open comb καθημερινά, οι ερεθισμοί είναι μικρότεροι. Θα επανέλθω.
Ο καλός μου φίλος μού έχει δανείσει το 1305 και το 820 της Semogue, προκειμένου να προσφέρω με την άποψή μου στην κριτική του. Είμαι κοντά στο να αποκτήσω σαφή άποψη.
Το Floid preshave oil το χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες. Όπως έχω πει παλαιότερα, χρησιμοποιώ preshave προϊόντα κυρίως για το ... πρωτόκολλο. Με καλή προετοιμασία, νομίζω οτι πρακτικά δεν χρειάζονται. Για το συγκεκριμένο προϊόν, και για τα preshave της Proraso, συμφωνώ εν γένει με τα γραφόμενα του Κώστα.
Το Μπλε Dapper Dan το λάτρεψα. Ευχαριστώ τον Πέτρο Mp και τον Ηλία που με παρότρυναν να το πάρω. Μαζί με το ομόσταυλο Πράσινο κάνουν το Ένα-Δύο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δημιουργούν μια υπέροχη παγωμάρα/μούδιασμα για κανα 10λεπτο, που είναι ότι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές. Το Μπλε μοιάζει αρκετά στο άρωμα με το "Legendary" Aqua Velva. H AV πάντα θα έχει μια θέση στο ξυριστικό ράφι και στη καρδιά μου λόγω παιδικών/εφηβικών αναμνήσεων. Θεωρώ όμως το Dapper Dan καλύτερο. Αναφέρομαι στην ευρωπαϊκή AV. Αν και πολλοί συνξυριστές θεωρούν καλύτερη την αμερικάνικη, το πλαστικό μπουκάλι της είναι για μένα αποτρεπτικός παράγοντας για να την πάρω.
Τα balms γενικώς δεν τα πολυσυμπαθώ (εκτός από εκείνο του Tabac). Όταν τα χρησιμοποιώ, τα εφαρμόζω κανα μισάωρο μετά τα asl. Στην παρούσα φάση τα χρησιμοποιώ μπας και τελειώσουν ποτέ.
Καλή συνέχεια παίδες και υπομονή με τη ζέστη.
Clarins Men Face Wash
Floid preshave
Muhle R41 rosegold
Feather
Semogue 1305 (του Διονύση)
St James of London Cedarwood & Glarysage sc
444 Alum Block
Thayers Peach Witch Hazel
Dapper Dan Blue asl
Κορρές asb
Έχω κάνει τέσσερα συναπτά καθημερινά ξυρίσματα με την R41 προσπαθώντας να καταρρίψω τον αστικό μύθο που λέει ότι οι open comb δεν ενδείκνυνται για καθημερινό ξύρισμα. Έχω την αίσθηση οτι αν χρησιμοποιεί κανείς open comb καθημερινά, οι ερεθισμοί είναι μικρότεροι. Θα επανέλθω.
Ο καλός μου φίλος μού έχει δανείσει το 1305 και το 820 της Semogue, προκειμένου να προσφέρω με την άποψή μου στην κριτική του. Είμαι κοντά στο να αποκτήσω σαφή άποψη.
Το Floid preshave oil το χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες. Όπως έχω πει παλαιότερα, χρησιμοποιώ preshave προϊόντα κυρίως για το ... πρωτόκολλο. Με καλή προετοιμασία, νομίζω οτι πρακτικά δεν χρειάζονται. Για το συγκεκριμένο προϊόν, και για τα preshave της Proraso, συμφωνώ εν γένει με τα γραφόμενα του Κώστα.
Το Μπλε Dapper Dan το λάτρεψα. Ευχαριστώ τον Πέτρο Mp και τον Ηλία που με παρότρυναν να το πάρω. Μαζί με το ομόσταυλο Πράσινο κάνουν το Ένα-Δύο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δημιουργούν μια υπέροχη παγωμάρα/μούδιασμα για κανα 10λεπτο, που είναι ότι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές. Το Μπλε μοιάζει αρκετά στο άρωμα με το "Legendary" Aqua Velva. H AV πάντα θα έχει μια θέση στο ξυριστικό ράφι και στη καρδιά μου λόγω παιδικών/εφηβικών αναμνήσεων. Θεωρώ όμως το Dapper Dan καλύτερο. Αναφέρομαι στην ευρωπαϊκή AV. Αν και πολλοί συνξυριστές θεωρούν καλύτερη την αμερικάνικη, το πλαστικό μπουκάλι της είναι για μένα αποτρεπτικός παράγοντας για να την πάρω.
Τα balms γενικώς δεν τα πολυσυμπαθώ (εκτός από εκείνο του Tabac). Όταν τα χρησιμοποιώ, τα εφαρμόζω κανα μισάωρο μετά τα asl. Στην παρούσα φάση τα χρησιμοποιώ μπας και τελειώσουν ποτέ.
Καλή συνέχεια παίδες και υπομονή με τη ζέστη.
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- Giannis
- Εξειδίκευση

- 17
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Καλημέρα,
Πινέλο Vie Long Mens Only
Κρέμα Maca Root
Μηχανή Weber+EJ89
Λεπίδα Perma Sharp(3)
ASL Μενούνος Νο 10
ASB Top Ten
Πινέλο Vie Long Mens Only
Κρέμα Maca Root
Μηχανή Weber+EJ89
Λεπίδα Perma Sharp(3)
ASL Μενούνος Νο 10
ASB Top Ten
if you have a great shave you have a great day
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Θοδωρή αυτό πολύ εύκολα διορθώνεται :megagrin Εγω την έχω βάλει όπως είναι γνωστό σε μπουκάλι της 4711 αφού κόλλησα βέβαια τις ετικέτες της. Αλλά κάλλιστα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και μπουκάλι απο Floid ή απο Speick ...desperado έγραψε: Αναφέρομαι στην ευρωπαϊκή AV. Αν και πολλοί συνξυριστές θεωρούν καλύτερη την αμερικάνικη, το πλαστικό μπουκάλι της είναι για μένα αποτρεπτικός παράγοντας για να την πάρω.

Βαγγέλη ηταν κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι θα σε ενθουσιάσει . Κάνε μερικά ξυρίσματα ακόμη μαζί της και θα την αγαπήσεις περισσότερο :megagrinevaggelos1971 έγραψε:Φανταστική η Edwin Jagger και δίνει την σιγουριά που έλειπε δίνοντας τον πλήρη έλεγχο,
έκανα κινήσεις που με την fatip ήταν απαγορευτικες, ειπα οτι θελω λιγα και αξιολογα στον εξοπλισμό μου και η Edwin είναι αφρος, (Αρη ευχαριστώ)
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Καλημερα σας
- Feather Popular
- Rapira Swedish Supersteel
- Kent Infinity Silvertex
- Denim Original sc
- Denim Original asl
- Feather Popular
- Rapira Swedish Supersteel
- Kent Infinity Silvertex
- Denim Original sc
- Denim Original asl

- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα,
Σήμερα το πρωί:
Henckels Friodur 5/8"
Custom Finest Badger (TGN)-Omega Handle
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
Stirling, Sharp Dressed Man, soap
Thayers Medicated Superhazel with Aloe Vera
Davidoff Cool Water EdT

Σήμερα το πρωί:
Henckels Friodur 5/8"
Custom Finest Badger (TGN)-Omega Handle
Neil Miller-2.5"Latigo Leather
Stirling, Sharp Dressed Man, soap
Thayers Medicated Superhazel with Aloe Vera
Davidoff Cool Water EdT

Χάρης
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Merkur 42C
Rapira Super Stainless
Semogue 1800
Tabac Rasierseife
Pitralon De Afs
Korres Calendula & Ginseng Balm

Rapira Super Stainless
Semogue 1800
Tabac Rasierseife
Pitralon De Afs
Korres Calendula & Ginseng Balm

Γιάννης
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17339 times
Yγεια σε ολους
-merker HD barberpole(frankenstein razor) :electrician2
-rapira s s
-soc2band
-palmolive menthol sc
-floid mv
-arko cool asc
3περασματα/Απολαψη ασουμε!
-merker HD barberpole(frankenstein razor) :electrician2
-rapira s s
-soc2band
-palmolive menthol sc
-floid mv
-arko cool asc
3περασματα/Απολαψη ασουμε!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Roadrunner
- Γυμνάσιο

- 11
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Καλησπέρα. Μετάτο κρύο ντους, επιβαλλόταν και ένα ξυρισματάκι πριν φύγω για δουλειά. Τα υλικά:
P.160 (thanx Δημήτρη)
Omega 10005
Edwin Jagger DE89L
Rapira Swedish Supersteel (#3)
Aqua Velva Ice Sport
Το δείγμα του P.160, ευγενική προσφορά του Δημήτρη (dimitris) τον οποίο και ευχαριστώ, έφτασε σήμερα και δεν άντεξα τον πειρασμό να το δοκιμάσω. Οπως είναι φυσικό, το σαπούνι είναι πολυκαιρισμένο και έχει χάσει το άρωμά του. Μυρίζει απλά σαν παραδοσιακό σαπούνι, αλλά διατηρεί αναλλοίωτες τις ιδιότητές του. Χωρίς να φορτώσω υπερβολικά το Οmega 10005, πήρα εύκολα αφρό για τα δύο περάσματα που κάνω.
Το ξύρισμα ήταν τέλειο! Και λόγω του σαπουνιού και λόγω του συνδυασμού Jagger/Swedish Supersteel, που είναι από τους καλύτερους που έχω δοκιμάσει.
P.160 (thanx Δημήτρη)
Omega 10005
Edwin Jagger DE89L
Rapira Swedish Supersteel (#3)
Aqua Velva Ice Sport
Το δείγμα του P.160, ευγενική προσφορά του Δημήτρη (dimitris) τον οποίο και ευχαριστώ, έφτασε σήμερα και δεν άντεξα τον πειρασμό να το δοκιμάσω. Οπως είναι φυσικό, το σαπούνι είναι πολυκαιρισμένο και έχει χάσει το άρωμά του. Μυρίζει απλά σαν παραδοσιακό σαπούνι, αλλά διατηρεί αναλλοίωτες τις ιδιότητές του. Χωρίς να φορτώσω υπερβολικά το Οmega 10005, πήρα εύκολα αφρό για τα δύο περάσματα που κάνω.
Το ξύρισμα ήταν τέλειο! Και λόγω του σαπουνιού και λόγω του συνδυασμού Jagger/Swedish Supersteel, που είναι από τους καλύτερους που έχω δοκιμάσει.