Το ξύρισμα της ημέρας: Δεκέμβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24817 times
Been thanked: 7864 times

Jason Bourne :ninja_hide
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Εικόνα

Proraso preshave white
Kαρό Classic
Οmega 10005
Edwin Jagger DE89L
Racer Super Stainless (#3)
Prosar Verde

Είναι εντυπωσιακό το πόσο "γλυκιά" είναι η Racer στο κόντρα ξύρισμα. Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα συνέβαινε τέτοιο πράγμα με οποιαδήποτε λεπίδα όταν άρχιζα το Π.Ξ. Αφού έχω μπει στη διαδικασία να σκέφτομαι μήπως κάνω μόνο ένα κόντρα πέρασμα και τέλος (μια και στο WTG το εν λόγω ξυραφάκι δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά σε μένα, είναι η αλήθεια).

Ωραίο ξύρισμα και σήμερα και σ' αυτό συνέβαλε και η κρέμα Καρό, που περίμενε υπομονετικά τη σειρά της στον πάγκο εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον. Καλός αφρός, με διακριτικό, παλιομοδίτικο άρωμα και πιο χειμερινή από τις άλλες δύο βουλγάρικες που έχω (Aspis, Top Ten), μπαίνει στο rotation και ενδεχομένως να στοκαριστεί κιόλας.

Κατά τ' άλλα, το Proraso θα μου γίνει απαραίτητο, το Omega 10005 απαλό σαν χάδι (αλλά με ικανοποιητικό backbone) και το Prosar Verde ολοκλήρωσε την απόλαυση. Ειλικρινά, είμαι έτοιμος να επενδύσω σε Floid και άλλα πιο ακριβά after shave και διστάζω επειδή με τα ίδια χρήματα θα μπορούσα να πάρω τη διπλάσια ποσότητα σε Prosar -βέβαια το ξέρω ότι στο τέλος θα υποκύψω.
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Roadrunner έγραψε:το Prosar Verde ολοκλήρωσε την απόλαυση. Ειλικρινά, είμαι έτοιμος να επενδύσω σε Floid και άλλα πιο ακριβά after shave και διστάζω επειδή με τα ίδια χρήματα θα μπορούσα να πάρω τη διπλάσια ποσότητα σε Prosar -βέβαια το ξέρω ότι στο τέλος θα υποκύψω.
Μάλλον δεν κάνεις καλά τον υπολογισμό..
Αν θυμάμαι καλά το prosar είναι 100άρι και βγαίνει κάπου στα 6€. Το 400αρι Floid από την άλλη κάνει 15€ - δηλαδή παίρνεις 4 φορές περισσότερη ποσότητα με σχεδόν διπλάσια χρήματα.... (ακόομη κι αν το prosar είναι 150άρι, και πάλι η ζυγαριά βγαίνει υπέρ του floid, αφού ναι μεν οικονομικά βγαίνουν σχεδόν στα ίδια αλλά το floid παίζει σε άλλη κατηγορία)
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Βασικά, πριν ακόμα γράψεις το ποστ σου είχα ήδη ολοκληρώσει παραγγελία Floid και Pashana (να 'ναι καλά ο desperado που μας ενημέρωσε για τα Pashana). Για τέτοια εγκράτεια μιλάμε. :megagrin

Κατά τ' άλλα, έχεις δίκιο, το όνομα Floid το ανέφερα ενδεικτικά ως "ανώτερη κατηγορία", αλλά στην πράξη βγαίνει φτηνότερο ακόμα και από την τιμή που πήρα το Prosar απ' τον Χαρμάνη. Πήρα για την ακρίβεια με 4,05 ευρώ τα 100 ml, δηλαδή τα 400 ml θα κόστιζαν 16,20, πιο πολλά δηλαδή από το 400άρι του Floid! Το Pashana είναι σαφώς πιο ακριβό. Αυτό που ήθελα να πω πάντως ήταν ότι το Prosar, ανεξάρτητα από τον παράγοντα κόστος, είναι ένα εξαιρετικό after shave -τουλάχιστον για το δικό μου γούστο.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Βασιλη η αναλυση σου συγκριτικα με τα 2 σαπουνια ηταν υποδειγματικη.ενταξει δεν ηταν παγιδα,απλα ηθελα να σε πειραξω λιγο :megagrin . προσωπικα με καλυψες απολυτα.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

001.JPG
Υγεια σε ολους
σαπουνι παπουτσανης γλυκερινης
μηχανη merkur progress501 @3
λεπιδα bic cp@3
πινελο omega48
σαπουνι ξυρισματος osma
απολυμανση alum block
asl old spice <3
asc dr k
edt old spice :X
2περασματα,τελειο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Pre Proraso
Semogue 830
Barbiere di Figaro (TFS) Mistero
Cougar 11/16"
Pitralon ASL
Proraso White balm
Proraso beard oil
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Ιάσονα ποιο πίτραλον είναι αυτό?Αν είναι το Ελβετικό πες μας 2 λόγια... :)
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Νομιζω θα να σε απογοητευσω, το γερμανικο ειναι.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Καλημέρα σε όλους ...

- Preshave Musgo Real
- Κρέμα ξυρίσματος Veleiro (Confiança)
- Πινέλο ξυρίσματος Kent Infinity Silvertex
- Safety Razor - Fatip Grande Nero - Open Comb
- Λεπίδα Astra Superior Platinum #7
- After Shave Balm L'OREAL Men Expert ADS
- After Shave Lotion Terminator

Η Fatip "τρώει" τις λεπίδες ... (νομίζω γενικότερα οι open comb).
Ενώ με την Merkur 23c με μία λεπίδα έβγαζα άνετα 6 με 7 ξυρίσματα (σίγουρα ξύρισμα με ξύρισμα έπεφτε η απόδοση της λεπίδας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα με ικανοποιούσε), με την Fatip νομίζω πρέπει να σταματάω στα 4 με 5.
Οι επόμενες δοκιμές λεπίδων θα δείξουν.

Κατά τα άλλα, σήμερα είχα κάποιους μικροερεθισμούς στο μουστάκι και 1-2 σημαδάκια στο πηγούνι. Γενικώς όμως θετικό αποτέλεσμα.
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”