Το ξύρισμα της ημέρας: Μάιος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dr.Takero
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 6934 times
Been thanked: 7583 times

Καλημέρα Κύριοι!

Χθες το απόγευμα με γένια 3 ημερών:
Stirling Executive Man (Aventus φορ έβερ)
Ω 97
Ikon SE + Schick P-30
Osma alum
Asl Pinaud Clubman Gin
BBS μετά από πολύ καιρό! Δυστυχώς, τα καλύτερα ξυρίσματα τα κάνω με γένια άνω των 2 ημερών. Το Stirling είναι πολύ καλό και όχι μόνο στο άρωμα. Οι λεπίδες P-30 με γδέρνουν στα πρώτα 3-4 ξυρίσματα και μετά "κεντάνε"!
► Εμφάνιση spoiler
Let the music play
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

* Yaqi tuxedo 24mm
* GD Magnolia
* EJ-MR11
* Rapira SS
* Myrsol Antesol

Ευδαιμονία.
Καλημέρα.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
zach
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 1943 times
Been thanked: 1202 times

Πριν από λίγο:

muhle 33k 257
razorock emperor ss
mercur progress [2+]
perma sharp super [4]
korres σφένδαμος

Ο αυτοκράτορας δίνει το στίγμα του, με εύκολο αφρισμό και εξαιρετική προστασία καθ' όλη τη διάρκεια του ξυρίσματος. Η progress σιγά-σιγά "μπαίνει στο αυλάκι" (εξαιρετική μηχανή). Το perma είναι εγγύηση ότι σε χαμηλές ρυθμίσεις της μηχανής και θα θερίσει και δε θα ερεθίσει.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Προστέθηκε μετά από 10 λεπτά 46 δευτερόλεπτα:
[quote=Rossobianco post_id=198414 time=1526991530 user_id=1827]
Καλησπέρα σας!

Μέρα πειραματισμού η σημερινή, καθώς αποφάσισα να κάνω κάτι που σκεφτόμουν εδώ και καιρό: να ξυριστώ με κρύο νερό. Το αποτέλεσμα με ξάφνιασε· για πρώτη φορά μετά το ξύρισμα το πρόσωπό μου δεν ήταν ούτε κατ' ελάχιστον κοκκινισμένο. Δεν ξέρω ακόμα αν θα το κρατήσω, πάντως τα πρώτα δείγματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, πόσο μάλλον από τη στιγμή που και η εποχή ευνοεί κάτι τέτοιο.

Εγώ πάντως, Ιάσονα, το ακολουθώ 6 μήνες τώρα, άρα συμπεριλαμβάνονται και οι κρύες μέρες του χειμώνα. Κοκκινίλα πουθενά, εννοείται. Και με μια κρεμούλα μετά για ενυδάτωση, είσαι "πασάς στα Ιωάννινα". :D
Όλα πρέπει να γίνονται όσο πιο απλά είναι δυνατόν, αλλά όχι απλούστερα.
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17012 times

Savon Mystere AdTitania
Zenith Manchurian 28
RR Hawk + ikon SE handle
KAI titan mild #6
RRock XXX Asl
Burberry "Week end" EdT

Τρομερό αποτέλεσμα με 2 περάσματα. Γειά σου γιατρέ με τα ωραία σου..

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16451 times
Επικοινωνία:

Καλημέρα,
  • Sensor Excel (10)
  • Ωmega 10098
  • Dimitri's Lavender
  • Homemade asl
Ένα πέρασμα είναι αρκετό για μένα όταν ξυρίζομαι κάθε μέρα.

Τα σπιτικά σαπούνια και αφτερ μπορεί να υστερούν στην ένταση και πολυπλοκότητα του αρώματος αλλά είναι τα πιο φιλικά και περιποιητικά για την επιδερμίδα μου.

:handgestures-salute:
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
11
Has thanked: 32740 times
Been thanked: 34580 times

Εικόνα

Yaqi.24mm
Phoenix.Sandalwood ss
Gillette.New.Shortvomb
Gillette.thin.blade.NOS.#3
Finw.santal.absolut asl

Αυτή η version του sandalwood του "απατεωνίσκου", είναι εκπληκτικό σαπούνι σε ιδιότητες αλλά και άρωμα, που παραμένει αναλλοίωτο μετά από τρία χρόνια. Δεν γνωρίζω τι λέει η νεότερη version.

Η λεπίδα της Gillette παρουσίασε σημάδια κόπωσης στο τρίτο ξύρισμα και πήρε φύλλο πορείας γιά ανακύκλωση.
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλησπέρα σας

~ Bluebeards Revenge Shavette + Bluebeards Revenge blade
~ Yaqi - Mysterious Space 26mm (Fan Shape)
~ Pannacrema - Labdano
~ Thayers toner - unscented
~ Herbana - unscented

Η Bluebeards Cut-Throat Razor με την ομόσταυλη λεπίδα της, πάντα μου έδινε σταθερά αποτελέσματα, γλυκιά και χαίρε, βάθος αμέτρητον.

Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί αλλά, η παλιά σύνθεση της Pannacrema εν σχέση με την νέα Nuavia, και όσον αφορά τις ιδιότητες πάντα, είναι σαν να συγκρίνεις την νύχτα με την μέρα, και YMMV φυσικά, πρόσφατα δοκίμασα και το Vetiver Pure 2O που έχει και tallow, αλλά δεν... "Tο καλοκαίρι εκείνο δυστυχώς μάλλον δεν πρόκειται να ξανάρθει" και με δύο λέξεις, Τι Κρίμα.!

Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
The Banker
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 6 times
Been thanked: 710 times

Καλησπέρα, νέο μελος στην παρέα. Για την ώρα ταλαιπωρούμαι με τον ερεθισμό που άφησε ο Σελτζουκος της Derby . Σήμερα το πρωί η ευγενική Feather οπλισμένη πάνω στο Edwin Jagger 89 και με την βοήθεια της Proraso Green, προσπάθησε και κατάφερε εν πολλοίς να διορθώσει την κατάσταση . Συνεχίζουμε απτόητοι . Σημερινή παραλαβή 5 σωληνάρια 444, 1 κατοσταδα Astra και 500 ml από το Epsilon Mediterranean Blue για το οποίο σφάζονται παλικάρια στο εξωτερικό και στοκαρε το wellshaved . Άλλη μια φορά να ευχαριστήσω και να (γιατί όχι) διαφημίσω την άψογη εξυπηρέτηση. Ενημερωμένοι και άψογοι σε όλα .

Sent from my iPhone using Tapatalk
NavalArchitect

Τετάρτη απόγευμα:

1937 Gillette Sheraton, Astra Superior Platinum (#2)
Edwin Jagger 287 faux ivory 25mm XL Silvertip Fibre V2.0
Real Shave Co. Pro LE
Aqua Velva
Nivea Men Sensitive Ultra Comfort after shave balm, 0% alcohol

Εικόνα

Λοιπόν, πάμε να δούμε τί έχουμε σήμερα. Το ξύρισμα ήταν να γίνει αύριο (48 ώρες από το τελευταίο ξύρισμα), αλλά με τόσο εξοπλισμό είπα να μην περιμένω.

Το Sheraton είναι πολύ εύκολο στο χέρι, η σωστή γωνία έρχεται ιδιαίτερα γρήγορα. Πρώτο ξύρισμα, βέβαια, κι εδώ θέλει υπομονή διότι δεν ξέρουμε ποιά λεπίδα ταιριάζει. Παρ'όλα ταύτα διακρίνω εξαιρετική ικανότητα του συγκεκριμένου Gillette για να καθαρίζει πολύ αποτελεσματικά, χωρίς να είναι βάρβαρο. Προσωπικά δεν θα το πρότεινα για καθημερινό ξύρισμα, αλλά κάθε δέρμα και γούστο είναι πάντα διαφορετικό.

Η κρέμα είναι μία περίεργη απ'το γνωστό και μη εξαιρετέο εργοστάσιο (Creightons) και την έχω από το 2010... Τότε λέγαμε ότι είναι σχεδόν σαν την πρώτη (ή 'παλιά', αν προτιμάτε) του The Body Shop, την οποία ποτέ δεν δοκίμασα. Αφρίζει με τη μία (κλασική δυνατότητα κρέμας από αυτό το εργοστάσιο), οι ιδιότητες και η απόδοση δεν είναι κάτι το υπερφυσικό, εν συντομία δεν νομίζω πως έκανε το ξύρισμα σήμερα καλύτερο. Κάπως έτσι μαζεύουμε πράγματα και μετά γεμίζουμε από κούτες.

Πάμε τώρα στο balm, για το οποίο ο Αντώνης @Tony λέει ότι είναι χαλασμένο. Ειλικρινά δεν ξέρω, το αγόρασα από το Hondos Center Νέας Ερυθραίας πριν λίγες ημέρες, είναι νέο προιόν και φρέσκο στοκ. Είναι δυνατόν να είναι χαλασμένο; Τί να πω. Δεν ξέρω. Θα το κοιτάξω πάντως (και πέρασα απ'έξω από το ίδιο κατάστημα σήμερα).
Άβαταρ μέλους
alexn
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 13295 times
Been thanked: 13598 times

Καλησπέρα σας
χθες Τρίτη έτσι συνερχόμενος από την ίωση
Ω 18
Τ&Η no 10 authentic
Gillette Black beauty#5+Wilkinson #2
Tea trea Wich hazel
Orion Apivita
korres lime wood
ναι η κρέμα ταλαντούχα, ευωδιάζουσα,ευκολοαφρούσα και <αυθεντική> όπως λέει
αλλά γιατί με πιάνει μια μελαγχολία όταν κοιτάζω στο ντουλάπι κάτι Palmolive,Ingram,555,Cuba,Arko....
Καλή συνέχεια με δύναμη.
Αλέξανδρος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”