Τετάρτη απόγευμα:
1937
Gillette Sheraton,
Astra Superior Platinum (#2)
Edwin Jagger 287 faux ivory 25mm XL Silvertip Fibre V2.0
Real Shave Co. Pro LE
Aqua Velva
Nivea Men Sensitive Ultra Comfort after shave balm, 0% alcohol
Λοιπόν, πάμε να δούμε τί έχουμε σήμερα. Το ξύρισμα ήταν να γίνει αύριο (48 ώρες από το τελευταίο ξύρισμα), αλλά με τόσο εξοπλισμό είπα να μην περιμένω.
Το
Sheraton είναι πολύ εύκολο στο χέρι, η σωστή γωνία έρχεται ιδιαίτερα γρήγορα. Πρώτο ξύρισμα, βέβαια, κι εδώ θέλει υπομονή διότι δεν ξέρουμε ποιά λεπίδα ταιριάζει. Παρ'όλα ταύτα διακρίνω εξαιρετική ικανότητα του συγκεκριμένου Gillette για να καθαρίζει πολύ αποτελεσματικά, χωρίς να είναι βάρβαρο. Προσωπικά δεν θα το πρότεινα για καθημερινό ξύρισμα, αλλά κάθε δέρμα και γούστο είναι πάντα διαφορετικό.
Η
κρέμα είναι μία περίεργη απ'το γνωστό και μη εξαιρετέο εργοστάσιο (Creightons) και την έχω από το 2010... Τότε λέγαμε ότι είναι σχεδόν σαν την πρώτη (ή 'παλιά', αν προτιμάτε) του The Body Shop, την οποία ποτέ δεν δοκίμασα. Αφρίζει με τη μία (κλασική δυνατότητα κρέμας από αυτό το εργοστάσιο), οι ιδιότητες και η απόδοση δεν είναι κάτι το υπερφυσικό, εν συντομία δεν νομίζω πως έκανε το ξύρισμα σήμερα καλύτερο. Κάπως έτσι μαζεύουμε πράγματα και μετά γεμίζουμε από κούτες.
Πάμε τώρα στο
balm, για το οποίο ο Αντώνης @Tony λέει ότι είναι χαλασμένο. Ειλικρινά δεν ξέρω, το αγόρασα από το Hondos Center Νέας Ερυθραίας πριν λίγες ημέρες, είναι νέο προιόν και φρέσκο στοκ. Είναι δυνατόν να είναι χαλασμένο; Τί να πω. Δεν ξέρω. Θα το κοιτάξω πάντως (και πέρασα απ'έξω από το ίδιο κατάστημα σήμερα).