Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Ηλια το mwf ειναι καλο σαπουνι.προσωπικη παντα αποψη,θεωρω οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα σαπουνια που κυκλοφορουν.σιγουρα μεμονωμενα σε καποιο τομεα(π.χ.αφρισμος)ισως να μην εχει τις ιδιες επιδοσεις με καποιο αλλο σαπουνι,αλλα γενικα στην συνολικη εικονα ειναι αριστο(προσωπικη αποψη).θα συμφωνησω οτι χρειαζεται μεγαλυτερη προσοχη στο δουλεμα του(μουλιασμα,πολυ φορτωμα,σωστες αναλογιες νερου-σαπουνιου),αλλα σε επιδοσεις δεν νομιζω οτι εχει θεμα.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Για το Mitchell's: Όταν το είχα πρωτοαγοράσει έλεγα "Τι μλκ είναι αυτή..", μου στέγνωνε πολύ γρήγορα. Όταν μου έδειξε ο Petros πως να το δουλεύω, είδα το φως μου. Πολύ φόρτωμα (50 δεξιόστροφα, 50 αριστερόστροφα) και πολύ (πολύ λέμε) νερό. Έτσι βγαίνει καταπληκτικός αφρός, με διάρκεια, που δεν στεγνώνει. Για τις ενυδατικές ιδιότητές του νομίζω οτι το φόρουμ δεν περιμένει από εμένα να τις αναφέρω. Έχοντας δοκιμάσει περίπου 30 σαπούνια, το συγκεκριμένο είναι αβλεπεί μες στην πεντάδα.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Βρε παιδιά, νομίζω ότι ο Ηλίας (και μαζί μ' αυτόν κι εγώ :megagrin ) δεν λέει ότι το MWF είναι για πέταμα! Προφανώς και είναι ένα πολύ πολύ καλό σαπούνι.
Όμως, όταν μιλάμε για τόσο πολύ υψηλές επιδόσεις, η διαφορά του πολύ πολύ καλού από το πάρα πολύ πολύ καλό και το... ουάου!, είναι μικρή, αφορά επιμέρους παράγοντες και έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει και με το υποκειμενικό στοιχείο.
Ναι, μια χαρά ξυρίζει κι ενυδατώνει ο MWF. Για τον Ηλία όμως (και εν προκειμένω και για μένα) το ξύρισμα είναι απολαυστικότερο με έναν παχύ, -φυτικά- λιπαρό αφρό όπως του Mike ή του Synergy. ;)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ηλίας έγραψε:Εντάξει, βάλτε εισαγωγικά στο νερουλός. Αλλά αφού και 'συ παραδέχεσαι ότι δε κάνει " τον σούπερ ποιοτικό αφρό σε σχέση με άλλα σαπούνια ", τότε πώς γίνεται " στον τομέα της προστασίας , αν και κάποια το πλησιάζουν πάρα πολύ κοντά (λεγε με Μιχαλάκη :megagrin ) εντούτοις δεν φτάνουν το απόλυτο του MWF " ?

Γιατί λέω πως αν συγκρίνω το ΜWF με τον Μιχαλάκη, τότε στο πρώτο θέλω πινέλο και στο δεύτερο ..σπάτουλα. :winkcool
Ηλία οταν λέω οτι δεν κάνει τον σούπερ ποιοτικό αφρό σε σχέση με άλλα σαπούνια εννοώ την σύσταση του αφρού. Δηλαδή οτι δεν είναι τόσο κρεμώδης ή γυαλιστερός όπως άλλα σαπούνια .Στο μάτι δηλαδή , αλλά και στην αίσθηση οταν τρίβεις τον αφρό στο χέρι σου. Αυτό όμως δεν βλέπω τι σχέση έχει με την προστασία που παρέχει το σαπούνι. Η προστασία έχει να κάνει με τα συστατικά του σαπουνιού και οχι τόσο αν βγαίνει "γιαουρτόκρεμα" ο αφρός . Είπα οτι δεν βγαίνει τόσο ποιοτικός ο αφρός σε σχέση με άλλα σαπούνια , οχι οτι ο αφρός έχει μπουρμπουλήθρες και κάνεις αγώνα για να ξυριστείς.... :megagrin Να πω και ενα παράδειγμα για να να γίνει πιο κατανοητό αυτό που λέω. Πχ το Tobs Jermyn street shaving soap που είχα . Καταπληκτικό άρωμα , φανταστικός - ποιοτικός αφρός με "σώμα" κρεμώδη σύσταση , διάρκεια , αλλά στον τομέα της προστασίας απείχε παρασάγγες απο το MWF......

Συμφωνώ και εγω με αυτό που λέει ο Βασίλης . Και εμένα μου αρέσει το σαπούνι να βγάζει "γιαουρτόκρεμα" και να χαίρεσαι τον αφρό και στο μάτι , αλλά το MWF αποτελεί την εξαίρεση . Λόγω της κορυφαίας προστασίας που μου προσφέρει κάνω μια μικρή παραχώρηση στο θέμα της ποιότητας του αφρού.... 8)
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
MacGreg
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 67 times
Been thanked: 47 times

Έχθες ξυρίστικα για πρώτη φορά με τον παραδοσιακό πρώτο. Αν και σχεδόν έξι μήνες χρησιμοποιώ το Gillette Super Adjustable με αφρό σούπερ μάρκετ, άργησα(κακώς) να προχωρήσω.

Μετά από πολύ διάβασμα και κουβέντα με τον Γιώργο στο wellshaved, αποφάσισα να είναι αυτό το σαπούνι το πρώτο μου. Όλα όσα διάβαζα και έβλεπα μου είχαν δημιουργήσει εμμονή σχεδόν, ήθελα απλά να το δοκιμάσω ! Κι ας θεωρείται δύσκολο, περίεργο, ακατάλληλο για αρχάριους κτλ ...

Πήρα το refill, το οποίο "κούμπωσε" τέλεια σε ένα απλό κεραμικό μπολ που πήρα από το σούπερ μάρκετ. Εντάξει, κάποιες κυρίες με κοίταζαν λίγο περίεργα όταν έβαζα το σαπούνι μέσα σε διάφορα μπολ για να δω ποιο θα πάρω, αλλά δεν πειράζει. Μισή ντροπή δική μου, μισή δική τους !! Το πινέλο που πήρα είναι το Semogue 1470. Απλό, φτηνό, ιδανικό για την εισαγωγή μου στο Π.Ξ.

Πριν μπω για μπάνιο έριξα λίγο χλιαρό νερό επάνω στο σαπούνι, δεν το βούτηξα όλο μέσα σε νερό όπως δείχνει ο Mantis. Είχα και το πινέλο να μουλιάζει σε χλιαρό νερό επίσης. Έκατσαν έτσι για περίπου δέκα λεπτά.

Ξεκινώντας τη διαδικασία (ναι, είχα λίγο άγχος!), έβγαλα το πινέλο από το νερό, το άφησα να στραγγίξει μόνο του και τέλος το τίναξα ελαφρά μια δυο φορές. Το φόρτωμα μου φάνηκε πολύ εύκολο και άμεσο ! Ναι, οκ, δεν έχω την εμπειρία προφανώς και συγκρίνω μόνο με ότι έχω δει στο διαδίκτυο μέχρι στιγμής αλλά έβλεπα να δημιουργείται αφρός πολύ γρήγορα. Περίπου μισό λεπτό διήρκεσε,ίσως να έπρεπε να το κάνω περισσότερο αλλά στο μάτι μου φαινόταν καλό.

Επόμενο βήμα, face lathering. Αρχικά ήταν ένα λεπτό στρώμα προφανώς, όπως φαίνεται και στα διάφορα βίντεο. Βούτηξα το πινέλο μια φορά, τις άκρες του μόνο, στο νερό και δούλεψα τον αφρό. Τα πράγματα άρχισαν να στρώνουν. Δεν ξέρω αν ήταν τέλειος ο αφρός-προφανώς όχι- αλλά δεν είχα τρεξίματα και φουσκάλες. Σε αυτό το σημείο νομίζω πως θα έπρεπε να το βουτήξω ξανά το πινέλο και να το δουλέψω κι άλλο, αλλά είπαμε ήταν η πρώτη φόρα. Τα λάθη συγχωρούνται !

Ξύρισμα .... με τη Gillette Tech και personna platinum. Έπρεπε να είχα χρησιμοποιήσει την Adjustable που την ξέρω, αλλά επειδή και τα ξυραφάκια τα δούλευα πρώτη φορά, είπα να πάω ήπια. Όπως και να χει, το πέρασμα ήταν απίστευτο !! Πραγματικά νόμιζα ότι το ξυράφι δεν ακούμπαγε στο πρόσωπο μου, απολύτως καμία δυσκολία. Η μυρωδιά του σαπουνιού είναι απαλή, εξαιρετική και απλά τη λάτρεψα ! Εϊναι όντως δύσκολο να περιγραφεί, αλλά η αίσθηση προστασίας που αφήνει είναι απίστευτη ! Έκανα και δεύτερο πέρασμα, αφού φόρτωσα για λίγο το πινέλο. Ίσως να μη χρειαζόταν, αλλά το δοκίμασα έτσι κι αλλιώς. Αυτή τη φορά έκανα σαφώς καλύτερο αφρό, πιο πυκνό και "γυαλιστερό". Η ποιότητα του σαπουνιού μου έδωσε τόση αυτοπεποίθηση, που στο δεύτερο πέρασμα έκανα κόντρα στο λαιμό ... ποτέ, μα ποτέ τόσους μήνες δεν το έιχα τολμήσει αυτό με τους αφρούς του σούπερ μάρκετ φυσικά ! Σε συνδιασμό με την ήπια Tech έκανα εξαιρετικό ξύρισμα, χωρίς κανέναν ερεθισμό ακόμα και στο λαιμό που τα πήρα κόντρα, χωρίς κανένα κόψιμο !

Στο τέλος, ότι έιχε το πινέλο το άπλωσα στο πρόσωπο και το άφησα να κάτσει μέχρι να καθαρίσω και να μαζέψω. Ξεπλύθηκα με ζεστό και κρύο νερό κι αυτό ήταν ! Χαμογελούσα σα χαζός !!! Εννοείται ότι δε χρειάστηκα after shave .... και δεν το χρειαζόμουν, αλλά κυρίως δεν ήθελα να χαλάσω τη μυρωδιά του σαπουνιού !!

Συμπερασματικά .... έκανα πολύ καλά που το διάλεξα για το πρώτο μου σαπούνι ! Βέβαια, μετά από τέτοια εμπειρία, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να μου φανεί καλύτερο ... μύρισα κάποια σαπούνια στον Γιώργο και θα τα ήθελα, αλλά μόνο για τη μυρωδιά ! Την αίσθηση που μου άφησε το Mitchell's δε νομίζω ότι έυκολα θα τη συναντήσω αλλού !! Με όλα τα λάθη μου και την απειρία μου, μου έδωσε εκπληκτικό αποτέλεσμα. Φαντάζομαι ότι οι πιο έμπειροι είναι σε άλλο επίπεδο !

Στο επόμενο ξύρισμα, σίγουρα θα το φορτώσω για περισσότερη ώρα και θα το δουλέψω στο πρόσωπο πιο πολύ, προκειμένου να έχω σωστό αφρό. Θεωρώ πως με δύο τρία βουτήγματα της άκρης του πινέλου σε νερό και δούλεμα, θα φτιάξει καλύτερο αφρό. Το συνιστώ λοιπόν και εγώ ακόμα και σε αρχάριους. Δε με αποθάρρυνε και δε με φόβισε καθόλου το σαπούνι, μόνο η έλλειψη τεχνικής μου ήταν εμπόδιο, το οποίο θα ξεπεραστεί !!
Γρηγόρης
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Γρηγορη συγχαρητηρια για το πρωτο σου ξυρισμα με το mwf.ιδιοτροπο σαπουνι σιγουρα .στον τομεα της προστασιας ομως οπως ειπες και εσυ ,η αισθηση που σου αφηνει ειναι μοναδικη.
Άβαταρ μέλους
MacGreg
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 67 times
Been thanked: 47 times

Σ' ευχαριστώ !

Υποθέτω ότι παίζει ρόλο και πώς θα μάθεις ... ξεκίνησα με ένα θεωρητικά δύσκολο σαπούνι, αλλά σίγουρα μου έδωσε πολλά και θα συνεχίσει φυσικά. Αντιλαμβάνομαι ότι κάνοντας εξάσκηση με αυτό, όλα τα άλλα θα μου φαίνονται παιχνιδάκι ! Όπως είπα, σαφώς και δεν έκανα τον καλύτερο δυνατό αφρό, οπτικά τουλάχιστον, αλλά η προστασία είναι σημαντικός παράγοντας.

Δεν πειράζει, καλό είναι να μπω στα δύσκολα από την αρχή !!
Γρηγόρης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Ισως το πιο καλο tutorial που εχω δει

[youtube][/youtube]
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Εγώ πάλι,γιατί βλέπω έναν αφρό αφυδατωμένο;... :confused
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Κακη αναλυση οθονης, μυωπια και πολλοι αλλοι λογοι :b :D
Το Ιασονας με Ο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”