Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Ήρθε ο καιρός επιτέλους να αγοράσω και εγώ το MWF και σήμερα το δοκίμασα πρώτη φορά.
Ευτυχως έχοντας διαβάσει τροπους αφρισμού του δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Του έβαλα νεράκι να μουλιάζει το ίδιο και στο πινέλο.
Πινέλο χρησιμοποιήσα το Simpsons Chubby 1 που απέκτησα μόλις χτες φυσικά ήταν άστρωτο αλλά τα πήγε πολυ καλα με το σαπουνι αυτό.
Έκανα facelather δύο περάσματα και είχε για άλλα τόσα, παρατήρησα δε ότι δεχόταν νερακι στο πινέλο και δεν νερουλιαζε στο προσωπο μετά .
Το ξυράφι gillete blue στη Merkur Progress γλύστραγε χωρίς κανένα πρόβλημα και το δέρμα έμεινε ενυδατωμένο και κυρίως δεν είχα κανενα κόψιμο.
Επίσης τοπικά σε συγκεκριμένο σημείο του λαιμού μου που έχω πάντα πρόβλημα δεν είχα κανένα και έκανα ένα τρίτο πέρασμα τοπικά κόντρα πράγμα αδιανόητο για μένα .
Μετα απο προτροπη του Γιώργου, προτίμησα και εγώ το refill το οποίο τοποθετήθηκε σε πήλινο από γιαουρτάκι και όχι το σετ μετ πήλινο.
Επίσης δεν χρησιμοποίησα pre-shave οπως κάνω με άλλα σαπούνια και κρέμες ούτε ένιωσα ότι το χρειαζόμουν.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

oταν χρησιμοποιω το mwf βαζω σχεδον παντα ως pre shave το νερο απο το μουλιασμα του σαπουνιου.εχω παρατηρησει οτι λειτουργει αψογα.η λανολινη κανει μεγαλη δουλεια και σε συνεργασια με το ζωικο λιπος μαλακωνουν οχι μονο τα γενια αλλα και το δερμα του προσωπου.η προστασια και ενυδατωση που προσφερει το σαπουνι για μενα ειναι ασυγκριτη. ;)
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Έχω πάρει το σαπούνι και δεν το έχω ανοίξει ακόμα.

Όοοταν το ανοίξω, μετά πως το αποθηκεύω ? Πρόκειτε για το refill

Για πείτε οι γνώστες...

:thnx
Κώστας
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Χρησιμοποίησέ το μέχρι να "σπάσει". Εάν τότε δεν σε ενοχλεί η όψη του συνέχισε να το χρησιμοποιείς μέσα σε ένα πχ μικρό πήλινο από γιαούρτια που πουλάνε τα σουπερ μαρκετ. Εάν σε ενοχλεί η όψη του, τρίψε το σε ένα μπολ ή πήλινο ή ότι σε βολεύει εσένα.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Γιώργο σε ευχαριστώ κατ'αρχάς για την άμεση απάντηση.

Ίσως δεν ήμουν σαφής ως προς την διατύπωση της ερώτησής μου. Αυτό που ρωτάω είναι το εξής : το ανοίγω, το χρησιμοποιώ, κάνω τον αφρό μου και ξυρίζομαι. Μετά το ξύρισμα πού θα το αφήσω να στεγνώσει ? Όταν στεγνώσει, το αποθηκεύω κάπου ώστε να μην παίρνει αέρα ?
Κώστας
nikos.a

Από τη στιγμή που θα το ανοίξεις και θα το χρησιμοποιήσεις, δεν το βάζεις πάλι πίσω στο κουτάκι του refill... Το αφήνεις στο μπολ που θα αγοράσεις μέσα, θα κολλήσει και στεγνώνει εκεί. Καλό είναι στο πήλινο που θα πάρεις ή ό,τι άλλο, να το σκεπάζεις. Όσο πιο αραιά το χρησιμοποιείς, θα παρατηρείς, όπως είπε και ο Γιώργος, τα "σπασίματα". Είναι από την υγρασία που χάνει το σαπούνι. Αυτό δεν το καθιστά άχρηστο ή μη λειτουργικό. Είναι εμφανισιακό μόνο το θέμα. Προσωπικά δεν με ενοχλεί. Με αποζημειώνει κάθε φορά στο ξύρισμα.
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Εγώ που έχω πάρει το ρεφίλ,δεν έχω μπολάκι να το βάζω μετά το ξύρισμα.Επειδή δεν το μουλιάζω το σαπούνι,παρά το χρησιμοποιώ σαν στικ στο πρόσωπο στεγνό,το αφήνω λίγο εκτός να στεγνώσει εντελώς και μετά το ξανακαλύπτω με το χαρτάκι του και το ξανακλείνω στο κουτάκι του.Κανένα πρόβλημα.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

το refill που εχω ,το εχω βαλει σε μια φαρδια κουπα καφε την οποια την σκεπαζω με ενα πιατακι.πολυ βολικο και το σαπουνι χανει πιο αργα την υγρασια του.
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Εγω το έτριψα για να το βάλω σε ένα βαζάκι ώστε
1) Να μπορέσω να το φυλάξω και να το κλείνω ώστε να μην χάνει την υγρασία του
2) Να μην χάσει τόσο το άρωμα του (που απότι μου είχανε πει, θα γινότανε αυτό αν δεν ήτανε σκεπαστό από κάτι.
3) Για να μπορέσω να κάνω UberLather.

Αυτά.... Κάποια λύση θα βρω. Θα δω τι θα κάνω....
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
nikos.a

1) Πήλινο με ένα αυτοσχέδιο καπάκι κι αν δεν βρεθεί, μια λύση είναι και το εσωτερικό καπάκι μιας ToOBS( δεν έχει κάποια ουσιαστική χρησιμότητα στη κρέμα).
2) Το ψιλοουδέτερο άρωμα δεν χάνεται τόσο εύκολα όσο νομίζεις. Άμα αφρίσει το σαπούνι, επανέρχεται.
3) Uberlather μπορεί κάλλιστα να κάνει κάποιος κάνοντας "σβουριές" σε ένα σαπούνι και ρίχνοντας λίγη κρέμα στο μπολ που θα χτυπηθεί ο αφρός. Δημιουργείται μαζί ο αφρός. Έτσι το κάνουν όλοι. Για μένα, το uberlather και γενικά τέτοιου είδους μίξεις είναι άχρηστες, δεν έχουν να προσφέρουν. Ίσα ίσα που δημιουργείται κάτι χωρίς ταυτότητα, χαρακτήρα.

Απόψεις μου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”