Το ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24735 times
Been thanked: 7863 times

Εικόνα

- SB Vie-Long 16510 Silvertip
- SS Lea Classic
- STR Feather Artist Club RG
- RB Kai Captain Titan Mild Pink (5)
- Alum Bloc Osma (*)
- ASL Lea Classic

Πολύ ωραίο το πινέλο, βελούδινο πραγματικά! Δεν έχει βέβαια το backbone ενός 2band, αλλά δεν είναι και "ψόφιο". Μου θυμίζει λίγο σε μικρογραφία την αίσθηση του Chubby 2 :megagrin

(*) Να θυμηθώ να γράψω 100 φορές στον πίνακα "Το RG δεν θέλει καθόλου πίεση!" :doener :doener :doener
Γιάννης
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Ο Fido είχε γράψει κάποτε πως ήταν το πιό βελούδινο και μαλακό απο τα πινέλα του.
Αυτός βέβαια το είχε στα 23mm x 62mm, δηλαδή αέρα. Το να το σετάρεις σε χαμηλότερο loft ήταν απαραίτητο..!
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

rustyparker.jpg
Καλημερα σας

- Parker 97R
- Gillette Wilkinson
- Kent Infinity Silvertex
- Truefitt & Hill no10 sc (ευχαριστω Πετρο!)
- 444

Η κρεμα πολυ καλη - αφρος παρομοιος με της Jermyn Street αλλα το αρωμα της ανωτερο στη δικια μου μυτη. Τα Κινεζικης κατασκευης, Ινδικης διακινησης Gillette Wilkinson, λεπτα στο χερι και ανεκτα στο δερμα.

Τωρα για την μηχανη - και μετα το feedback για απομεταλλωσεις, στραβα και χτυπημενα καπακια και ποιος ξερει τι αλλο - την πηγα μαλακά σημερα, χωρις πολλα ζορια - και επισης προσεξα για πρωτη φορα οτι το χρωμα της δεν ειναι και πολυ καλο. Ισως κατι να πηγε λαθος στο quality control :-)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29350 times
Been thanked: 29489 times

Καλημέρα!

-Denim Original sc
-New Forest 2401
-Merkur Futur @6.5
-Personna Platinum [1]
-Thayers Original
-444
-Denim Original asl

Είχα καιρό να χρησιμοποιήσω την Futur και ξαναθυμήθηκα γιατί πολλές φορές αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να έχω και άλλες μηχανές, όταν έχω αυτήν! Γενικά πήγαμε πολύ καλά, υπέροχο ξύρισμα! :thumbsup
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

HTGAM Prickly Pear pre shave soap
SOC bristle
Merkur 42c + Personna Super (#4)
Col Conk Mug
Razorock XXX ss
444
Alpa Fougere edc

Αυτή τη φορά η εξομάλυνση της επιφάνειας του σαπουνιού α-λα-Ηλία και το SOC βοήθησαν στο να φορτωθεί κανονικά. Αν και δεν έχω πετύχει ακόμα το 100% του αφρού που μπορεί να βγάλει το Razorock, δίνει πολύ παχιά μαρέγκα, συμπαγή και γλιστερή. Δεν μοιάζει ούτε με τον αφρό των tallow σαπουνιών, ούτε με το λιπαρό αποτέλεσμα που δίνουν vegan σαπούνια. Έχει έναν δικό της χαρακτήρα... Εννοείται ότι γλιστράει σα διάολος...
Αρωματικά διάβαζα ότι θυμίζει aqua di parma κι ιστορίες... :b Εντάξει, καμία σχέση. Βγάζει κάτι σε μαγειρίλα :xp1 , κάποιο γλύκισμα με λεμόνι :megagrin

Το φούζερ της Alpa καιρό το σκεφτόμουν - ψάχνω γενικά γήινα, σκοτεινά αρώματα για το χειμώνα, για να συνοδεύουν πχ την Speick Men ή τη λεβάτνα του Μιχαλάκη. Πράγματι, το συγκεκριμένο πάμφθηνο (κατηγορίας Μενούνου) edc έχει τέτοιο χαρακτήρα: γλυκό μα όχι αποπνικτικά γλυκερό όπως τα τριαντάφυλλα, γήινο, σκοτεινό. Δεν βγάζει εντελώς διακριτά τη φτέρη και το oakmoss που διαφημίζει - αλλά καταλαβαίνεις όμως ότι το σύνολο κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Καλημέρα σε όλους.
Η κόκκινη, χωρίς ιδιαίτερη μυρωδιά Palmolive μου αρέσει τελικά περισσότερο από την πράσινη, η οποία έχει μενθόλη. Το Perma Sharp πολύ καλό με την 37c, αν και στη μηχανή ταιριάζουν και πιο κοφτερά ξυραφάκια. Το WD έκανε κρέμα με την... κρέμα για πλάκα.

Εικόνα
.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους! Εφτασα, λοιπόν, αισίως και στο 8ο ξύρισμα. Πώς γίνεται τώρα, και στη 2η μέρα μου φαίνομαι αξούριστος, ενώ μέχρι πριν ένα μήνα στις πέντε μέρες ένιωθα ΟΚ; Μυστήρια πράματα... :xp1

Edwin Jagger DE89L
Derby Extra #3
Omega 10015
Arko Moist SC
Prosar Verde ASL

H Derby μου χάρισε άλλο ένα απαλό και εξαιρετικό ξύρισμα, αλλά κατέληξε στα σκουπίδια για προληπτικούς λόγους, μια και ήταν η τρίτη χρήση της. Είναι η πρώτη λεπίδα που πετάω ύστερα από τρεις εβδομάδες χρήσης της EJ και νιώθω ότι αρχίζω να παλιώνω ( :bigsmilie ). Ξεθάρρεψα κιόλας σήμερα και το δεύτερο πέρασμα ήταν όλο κόντρα, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά, παρότι από χαζομάρα δεν πέτυχα καλό αφρό (η Arko Moist θέλει τελικά μπόλικη ποσότητα στο μπολ για να έχει καλή καλυπτικότητα στο πρόσωπο).
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

τι σαπουνι ειναι αυτο ?οεο!
002.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

herco έγραψε:
rustyparker.jpg

- Parker 97R

Τωρα για την μηχανη - και μετα το feedback για απομεταλλωσεις, στραβα και χτυπημενα καπακια και ποιος ξερει τι αλλο - την πηγα μαλακά σημερα, χωρις πολλα ζορια - και επισης προσεξα για πρωτη φορα οτι το χρωμα της δεν ειναι και πολυ καλο. Ισως κατι να πηγε λαθος στο quality control :-)
Ηρακλή, επειδή είμαι λίγο Gaga :bigeek , όντως ξυρίστηκες με αυτή τη μηχανή; :confused
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24735 times
Been thanked: 7863 times

Καλά, τώρα το πρόσεξα... Μας κάνεις τεστ Ηρακλή? :winkcool :megagrin
Γιάννης
Απάντηση