Το ξέρω Απόστολε. Αλλά είχα όρεξη να το παρακάνω σήμερα.
Γέμισα παλαιομοδίτικη μυρωδιά λεμονιού πάνω μου. Πολύ το ευχαριστήθηκα! :megagrin
Το ξύρισμα της ημέρας: 13.02.2011-19.02.2011
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Με αυτά που διαβάζω για χρήση του Σπλέντιτ από κουρείς, την παράδοση που έχει, αλλά και τη δυσκολία δημιουργίας αφρού από πολλούς (με εξαίρεση το Στέφανο), θέλω να το δοκιμάσω, για να δω πώς είναι, παρ' όλο που κατά πάσα πιθανότητα θα με απογοητεύσει.
Το κακό είναι ότι δε μου αρέσει να πετάω πράγματα πριν τελειώσουν και ίσως γίνει η αιτία να παρατήσω το παραδοσιακό ξύρισμα, αν είναι τόσο χάλια. :bigsmilie
Σχετικά με τη συζήτηση Μπάμπη και Slur, είμαι υπέρ της οικονομίας, όσον αφορά στις προσωπικές μου επιλογές. Αλλά θεωρώ λογικό να υπάρχει κόσμος που απολαμβάνει κάποια πράγματα και ξοδεύει περισσότερα χρήματα σε αυτά, ενώ σε κάποια άλλα πράγματα δείχνει πιο συγκρατημένος. Άλλος τη βρίσκει με ακριβό αυτοκίνητο, άλλος θέλει να τα σκορπάει στα μπουζούκια, άλλος σε ταξίδια. Άλλοι πάλι παίρνουν ικανοποίηση με την απόλυτη οικονομία στα πάντα και χαίρονται με το να μην ξοδεύουν.
Το ζήτημα είναι να νιώθει καλά με αυτό που κάνει σε βάθος χρόνου, να μη μετανιώνει συστηματικά για τις επιλογές του και να μην κάνει δύσκολη τη ζωή στο περιβάλλον του (ανέχεια της οικογένειας εξαιτίας σπατάλης ή ενοχλητική τσιγκουνιά). Μην πει δηλαδή μετά από μερικά χρόνια "κρίμα τα χρήματα που σπατάλησα" ή "κρίμα τα χρόνια της ζωής μου που έχασα με την τσιγκουνιά".
Το κακό είναι ότι δε μου αρέσει να πετάω πράγματα πριν τελειώσουν και ίσως γίνει η αιτία να παρατήσω το παραδοσιακό ξύρισμα, αν είναι τόσο χάλια. :bigsmilie
Σχετικά με τη συζήτηση Μπάμπη και Slur, είμαι υπέρ της οικονομίας, όσον αφορά στις προσωπικές μου επιλογές. Αλλά θεωρώ λογικό να υπάρχει κόσμος που απολαμβάνει κάποια πράγματα και ξοδεύει περισσότερα χρήματα σε αυτά, ενώ σε κάποια άλλα πράγματα δείχνει πιο συγκρατημένος. Άλλος τη βρίσκει με ακριβό αυτοκίνητο, άλλος θέλει να τα σκορπάει στα μπουζούκια, άλλος σε ταξίδια. Άλλοι πάλι παίρνουν ικανοποίηση με την απόλυτη οικονομία στα πάντα και χαίρονται με το να μην ξοδεύουν.
Το ζήτημα είναι να νιώθει καλά με αυτό που κάνει σε βάθος χρόνου, να μη μετανιώνει συστηματικά για τις επιλογές του και να μην κάνει δύσκολη τη ζωή στο περιβάλλον του (ανέχεια της οικογένειας εξαιτίας σπατάλης ή ενοχλητική τσιγκουνιά). Μην πει δηλαδή μετά από μερικά χρόνια "κρίμα τα χρήματα που σπατάλησα" ή "κρίμα τα χρόνια της ζωής μου που έχασα με την τσιγκουνιά".
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
eliakiss έγραψε:Σήμερα το μεσημέρι ξύρισμα σε παραδοσιακό κουρείο της Τρίπολης:
Ανύπαρκτη προετοιμασία
Σαπούνι Σπλέντιτ
Πινέλλο άγνωστο
Σαβέτα με λεπίδα Personna
Alum block
AS άγνωστο, με αρκετό οινόπνευμα (το είχε μέσα σε ψεκαστήρι)
Κρέμα NIVEA :bigeek
Σχόλια: αδύναμος αφρός που τον άφησε-δεν τον άφησε 2-2,5΄. Ξεκίνησε κόβοντας κατευθείαν στις 90 μοίρες κάθετα όλα τα γένια και το ίδιο και στο δεύτερο πέρασμα. Τρίτο δεν έκανε. Πολλές φορές ένιωθα να κόβει σε στεγνό δέρμα, αλλά μάλλον ήταν η ιδέα μου. Άπειρα μικρά κοψίμματα και τρελλό κάψιμο σ' όλο το πρόσωπο. Ό,τι δηλαδή πάθαινα κι εγώ όταν έκανα τα πρώτα ξυρίσματα με DE. Στο τέλος, μού είπε να βάζω σκέτο οινόπνευμα κι όχι AS, ώστε να σκληρύνει με τον καιρό το δέρμα κι έτσi να μην κόβομαι.
Ψάχνω μια ήσυχη γωνιά, για ...να κλάψω :cry
Καλά Ηλία, κορυφαία η εμπειρία σου!
Χαρά στην υπομονή σου!
Πως δε σηκώθηκες να φύγεις στη μέση δεν μπορώ να καταλάβω :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1
Άντε, και όταν πας προς Κίνα μεριά μην ξεχάσεις να περάσεις από εδώ!
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
Δε λες καλά που δεν του είπε να σκάει σφαλιάρες κάθε πρωί στο πρόσωπο, μπας και σκληρύνει, για να μην ταλαιπωρεί τους μπαρμπέρηδες με την ευαίσθητη επιδερμίδα του; :beah2
Είναι στιγμές που απορώ, πώς υπάρχουν επαγγελματίες που δεν έχουν το ήθος να παραδεχτούν τα λάθη τους. Ίσα-ίσα που η παραδοχή των λαθών, δείχνει την ανωτερότητα του χαρακτήρα.
Είναι στιγμές που απορώ, πώς υπάρχουν επαγγελματίες που δεν έχουν το ήθος να παραδεχτούν τα λάθη τους. Ίσα-ίσα που η παραδοχή των λαθών, δείχνει την ανωτερότητα του χαρακτήρα.
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
Θυμάμαι ένα βίντεο του Mantic, όπου λέει πώς οι έμπειροι στο παραδοσιακό ξύρισμα, δε θα καταλάβουν διαφορά στην ποιότητα του ξυρίσματος, αν πάνε σε μπαρμπέρη. Δηλαδή για εκείνους η εμπειρία περιορίζεται στην περιποίηση και όχι στο αποτέλεσμα.
Αν και διατηρώ την περιέργεια για ξύρισμα σε μπαρμπέρη, αυτή βαίνει μειούμενη.
Αν και διατηρώ την περιέργεια για ξύρισμα σε μπαρμπέρη, αυτή βαίνει μειούμενη.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Σε ένα ιδιότυπο 3-3-3 σήμερα…
Ωμέγα 48 Pro
C&E Nomad
Dovo 6/8
Merkur Slant Bar 37C
Merkur 34C
ASL Lucky Tiger
Πιο βαθύ δεν νομίζω ότι γίνεται, και καλό από άποψη χρόνου, γύρω στα 40 λεπτά
Ωμέγα 48 Pro
C&E Nomad
Dovo 6/8
Merkur Slant Bar 37C
Merkur 34C
ASL Lucky Tiger
Πιο βαθύ δεν νομίζω ότι γίνεται, και καλό από άποψη χρόνου, γύρω στα 40 λεπτά
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Αλεξ, μπαρμπερης με μπαρμπερη διαφερει..