Το ξύρισμα της ημέρας: 06.02.2011-12.02.2011
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Ποιο ειναι το προβλημα με τον ασβο? Ποσα ξυρισματα εχεις κανει με αυτον? Εχω 2 Mühle ασβους και 0 προβληματα..

- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Ειναι πολυ μαλακος και ανοιγει σαν "σπλατς" στο προσωπο.Πασαλειβομαι νομιζω ενω δεν θελω,ιδιως στην περιοχη μουστακιου.
Θελω καποια ας το πουμε πιεση.Με το σαπουνι δεν τα παει καλα γιαυτο τον δουλευω με κρεμα,συνολικα εχω κανει 4-5 ξυρισματα μοναχα.
Δεν ειναι κατ'ουσιαν σοβαρο προβλημα αυτο που εχω μιας και ετσι ειναι κατασκευασμενος απλα θελω λιγο πιο εντονο μασαζ και ο αγριοχοιρος μου το παρεχει.
Θελω καποια ας το πουμε πιεση.Με το σαπουνι δεν τα παει καλα γιαυτο τον δουλευω με κρεμα,συνολικα εχω κανει 4-5 ξυρισματα μοναχα.
Δεν ειναι κατ'ουσιαν σοβαρο προβλημα αυτο που εχω μιας και ετσι ειναι κατασκευασμενος απλα θελω λιγο πιο εντονο μασαζ και ο αγριοχοιρος μου το παρεχει.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Αλέξουρος
- Δημοτικό

- 15
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Αυτό ισχύει με όλα τα balm που έχω δοκιμάσει. Έχουν κρεμώδη υφή, οπότε απορροφώνται πιο γρήγορα από τα lotion που μισοαπορροφώνται και μισοεξατμίζονται.Δορυφέρων έγραψε:Το after shave lotion μου απορροφαται πολυ γρηγορα σε σχεση με το balsam,το 2ο κραταει παραπανω ισως και λογω τυπου δερματος.
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 15
Οσον αφορα το κλεισιμο των πορων ομως;
Θελουμε να μενει το αρωμα αλλα να κλεινουν πιο πολυ ωρα ή να φευγει σε καμποση ωρα μα να αναπνεεει το δερμα καλυτερα;
Ολα αυτα με το (πιθανον λαθος) σκεπτικο οτι το balsam φρασσει καπως ενω το lotion οχι τοσο.
Θελουμε να μενει το αρωμα αλλα να κλεινουν πιο πολυ ωρα ή να φευγει σε καμποση ωρα μα να αναπνεεει το δερμα καλυτερα;
Ολα αυτα με το (πιθανον λαθος) σκεπτικο οτι το balsam φρασσει καπως ενω το lotion οχι τοσο.
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Δορυφέρων έγραψε:Ειναι πολυ μαλακος και ανοιγει σαν "σπλατς" στο προσωπο.Πασαλειβομαι νομιζω ενω δεν θελω,ιδιως στην περιοχη μουστακιου.
Δορυφέρων συμφωνώ μαζί σου.
Και εγώ θεωρώ τα πινέλα χοίρου ανώτερα από τους ασβούς.
Ο χοίρος δεν κολάει πουθενά. Κάνει άψογη δουλειά και με κρέμες και με σαπούνια, και μάλιστα και με τα δύσκολα σαπούνια.
Ο ασβός κολάει σε πολλά σαπούνια και έχεις δίκιο ότι πασαλοίφει περισσότερο.
Και επειδή ένα καλό πινέλο χοίρου κάνει 11 ευρώ, δεν ανέχομαι να δόσω για ασβό παραπάνω από 5 ευρώ. Άντε, για silvertip δίνω μέχρι και 9 ευρώ! :megagrin
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Επειδη το εχουμε αναφερει ηδη αναλυτικα και ειδικα: Ο ασβος ειναι κυριως για κρεμες και η γουρουνα για σαπουνια. Εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα. Τωρα εαν οι τριχες ειναι τοσο μακριες και η φουντα τοσο φουντωτη (που να εβλεπες τι φουντα εχουν κατι Hans Baier, Thäter, Plisson, Shavemac, Erbe κλπ, θα παθαινες κολουμπρα) μπορεις να κανεις το ηδη με φωτο περιγεγραμμενο κολπο με τα δαχτυλιδια.
Απο εκει και μετα, γενικα αναφερομενος, διαφορα σχολια εδω μεσα απο καποιους τα βρισκω ουτοπικα. Εαν σε καποιον καθονται καλυτερα οι γουρουνες αποτι οι ασβοι, ε, τοτε καθονται καλυτερα οι γουρουνες παρα οι ασβοι! Δεν ειναι αντικειμενικο κριτιριο για το εαν ενα ειδος πινελου ειναι "καλυτερο" και ενα αλλο "αχρηστο". Με αυτο το σκεπτικο αγαπητοι φιλοι, γιαυτους που χρησιμοποιουνε τους παρδαλους δονητες μουσουδας και ειναι ευχαριστημενοι, ολα τα αλλα μεσα ειναι "αχρηστα"! Ειναι δυνατον? Οχι. Ειναι μια υποκειμενικη αποψη. Και μεν εξ ορισμου ειναι πιο αντικειμενικη αποψη το εαν ενας ασβος ειναι καλυτερος απο εναν αλλο (διαφορετικη ποιοτητα τριχας = διαφορετικες ιδιοτητες και χαρακτηριστικα), αλλα υποκειμενικη για το εαν ενας ασβος ειναι καλυτερος απο μια γουρουνα και τουμπαλιν. Οπως και με τα software. Εγω και αρκετοι ακομη θεωρουμε το Σπλεντιτ λειαν επιεικως ΑΠΑΡΑΚΕΔΤΟ, καποιοι εδω μεσα το θεωρουνε θεϊκο και πιστευουν οτι το Arko ειναι απαραδεκτο (μη δω σχολιο γιαυτο Μπαμπη...). Ειναι υποκειμενικο για το τι ειναι καλο και τι οχι.
Για να παραμεινω στα πινελα. Η τελευταια προταση σου Slur ειναι καπως.. παιδικα εκφρασμενη, με το συμπαθειο. Κανεις δεν σε αναγκασε ουτε σενα ουτε καποιον αλλο να χρησιμοποιησει ενα συγκεκριμενο ειδος πινελου (αφου μιλαμε για πινελα, το συγκεκριμενοποιω). Οπως ακριβως παιδικο θα ηταν αν ελεγα οτι και να με πληρωνανε δεν θα χρησιμοποιουσα ενα συγκεκριμενο προϊον. Δε με αρεσει, δε με κανει, δεν το χρησιμοποιω, δεν το θετω στην προοπτικη να το αγορασω και τελος. Τα χλευαστικα σχολια ειναι περιττα απο κει και μετα.
Απο εκει και μετα, γενικα αναφερομενος, διαφορα σχολια εδω μεσα απο καποιους τα βρισκω ουτοπικα. Εαν σε καποιον καθονται καλυτερα οι γουρουνες αποτι οι ασβοι, ε, τοτε καθονται καλυτερα οι γουρουνες παρα οι ασβοι! Δεν ειναι αντικειμενικο κριτιριο για το εαν ενα ειδος πινελου ειναι "καλυτερο" και ενα αλλο "αχρηστο". Με αυτο το σκεπτικο αγαπητοι φιλοι, γιαυτους που χρησιμοποιουνε τους παρδαλους δονητες μουσουδας και ειναι ευχαριστημενοι, ολα τα αλλα μεσα ειναι "αχρηστα"! Ειναι δυνατον? Οχι. Ειναι μια υποκειμενικη αποψη. Και μεν εξ ορισμου ειναι πιο αντικειμενικη αποψη το εαν ενας ασβος ειναι καλυτερος απο εναν αλλο (διαφορετικη ποιοτητα τριχας = διαφορετικες ιδιοτητες και χαρακτηριστικα), αλλα υποκειμενικη για το εαν ενας ασβος ειναι καλυτερος απο μια γουρουνα και τουμπαλιν. Οπως και με τα software. Εγω και αρκετοι ακομη θεωρουμε το Σπλεντιτ λειαν επιεικως ΑΠΑΡΑΚΕΔΤΟ, καποιοι εδω μεσα το θεωρουνε θεϊκο και πιστευουν οτι το Arko ειναι απαραδεκτο (μη δω σχολιο γιαυτο Μπαμπη...). Ειναι υποκειμενικο για το τι ειναι καλο και τι οχι.
Για να παραμεινω στα πινελα. Η τελευταια προταση σου Slur ειναι καπως.. παιδικα εκφρασμενη, με το συμπαθειο. Κανεις δεν σε αναγκασε ουτε σενα ουτε καποιον αλλο να χρησιμοποιησει ενα συγκεκριμενο ειδος πινελου (αφου μιλαμε για πινελα, το συγκεκριμενοποιω). Οπως ακριβως παιδικο θα ηταν αν ελεγα οτι και να με πληρωνανε δεν θα χρησιμοποιουσα ενα συγκεκριμενο προϊον. Δε με αρεσει, δε με κανει, δεν το χρησιμοποιω, δεν το θετω στην προοπτικη να το αγορασω και τελος. Τα χλευαστικα σχολια ειναι περιττα απο κει και μετα.

- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25989 times
- Been thanked: 7901 times
Καλημέρα...
- Πολύ ζεστό νερό
- Proraso preshave sensitive
- SB Corsair super badger
- SS Palmolive stick
- SR Feather Portable
- RB Feather (2)
- Bloc Osma
- ASL 4711
Το σαπούνι Palmolive τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν είναι κακό, αλλά μάλλον δεν θα το ξανααγόραζα.
Η μικρή Feather μου απέδειξε σήμερα ότι είναι επιθετική... εξ ου και το Bloc Osma.
- Πολύ ζεστό νερό
- Proraso preshave sensitive
- SB Corsair super badger
- SS Palmolive stick
- SR Feather Portable
- RB Feather (2)
- Bloc Osma
- ASL 4711
Το σαπούνι Palmolive τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν είναι κακό, αλλά μάλλον δεν θα το ξανααγόραζα.
Η μικρή Feather μου απέδειξε σήμερα ότι είναι επιθετική... εξ ου και το Bloc Osma.
Γιάννης
- vanm66
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 350 times
Καλημέρα
Σήμερα είχε:
-SB Vie Long mix
-SS Calani Dubai
-SR Gillette superspeed flare tip black
-RB Gillette Bleue Extra
-ASL Old Spice Whitewater
Στα παραπάνω που αναφέρονται στα πινέλα ασβού και γουρούνας, για να μην επαναλάβω κι εγώ, συμφωνώ απόλυτα με το Στέφανο
Σήμερα είχε:
-SB Vie Long mix
-SS Calani Dubai
-SR Gillette superspeed flare tip black
-RB Gillette Bleue Extra
-ASL Old Spice Whitewater
Στα παραπάνω που αναφέρονται στα πινέλα ασβού και γουρούνας, για να μην επαναλάβω κι εγώ, συμφωνώ απόλυτα με το Στέφανο
Βαγγέλης
- Slur
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 149 times
Stefanos έγραψε:... Η τελευταια προταση σου Slur ειναι καπως.. παιδικα εκφρασμενη, με το συμπαθειο. Κανεις δεν σε αναγκασε ουτε σενα ουτε καποιον αλλο να χρησιμοποιησει ενα συγκεκριμενο ειδος πινελου (αφου μιλαμε για πινελα, το συγκεκριμενοποιω). Οπως ακριβως παιδικο θα ηταν αν ελεγα οτι και να με πληρωνανε δεν θα χρησιμοποιουσα ενα συγκεκριμενο προϊον. Δε με αρεσει, δε με κανει, δεν το χρησιμοποιω, δεν το θετω στην προοπτικη να το αγορασω και τελος. Τα χλευαστικα σχολια ειναι περιττα απο κει και μετα.
Χιούμορ το λένε Στέφανε. Έκανα χιούμορ. :megagrinSlur έγραψε:…Και επειδή ένα καλό πινέλο χοίρου κάνει 11 ευρώ, δεν ανέχομαι να δόσω για ασβό παραπάνω από 5 ευρώ. Άντε, για silvertip δίνω μέχρι και 9 ευρώ! :megagrin
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση

- 15
Μηπως "οτι βολευει του καθενος το προσωπο" ;