Σελίδα 4 από 6

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιαν 2016, 17:03
από Stelios2247
Ένα απίστευτο πράγμα. Σήμερα δοκίμασα για πρώτη φορά αυτή τη λεπίδα και στη συνέχεια μπήκα στο forum να δω καμιά κριτική. Η αίσθησή μου ήταν ακριβώς η ίδια! Μάλιστα πάλι με Edwin Jagger, αν και διαφορετικό μοντέλλο (η κεφαλή παραμένει η ίδια) και αποτελείωσα και εγώ το ξύρισμα με... gillette blue II! Θα δώσω μια ευκαιρία και σε δεύτερη λεπίδα μήπως πέτυχα σε σκάρτη, αλλά η κοινή εμπειρία άλλα δείχνει. Δεν ήταν μάπα πάντως. Κανένα κόψιμο, αλλά όχι και άνεση.

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιαν 2016, 18:03
από Roadrunner
Κι εμένα δεν μου είχαν κάνει καλή εντύπωση με την Edwin Jagger, αλλά στη Lord L6 ήταν μια χαρά!

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιαν 2016, 18:43
από Vavous
Παρομοίως! D89 με Bolzano (και με Derby) ο λαιμός μου έγινε φιλετάκια!

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιαν 2016, 12:15
από Stelios2247
Δεύτερο λοιπόν ξύρισμα με την ίδια λάμα που θα έπρεπε κανονικά να είχε πάει στα σκουπίδια και να δινόταν μια ευκαιρία σε κάποια άλλη από το ίδιο πακέτο. Προετοιμασία ανύπαρκτη, νερό χλιαρό, σαπούνι proraso αντί για ToOBS. Η λεπίδα έφτασε μέχρι το μισό μάγουλο και σκάλωσε. Αυτό ήταν. Το κόψιμο όμως το γλύτωσα. Μαθήματα λοιπόν:
- Οι λεπίδες είναι τόσο φθηνές που δεν υπάρχει κανένας λόγος δεύτερης ευκαιρίας σε μάπα λάμα
- Έμαθα τη διαφορά μεταξύ του να κόβει ένα ξυράφι και να γλυστρά. Μέχρι τώρα αν ένα ξυραφάκι κάπου σκάλωνε έλεγα ότι απλά δεν κόβει. Η Bolzano όμως σίγουρα κόβει αλλά δεν γλυστρά. Το ακριβώς αντίθετο από τις Derby! Αυτό σημαίνει ότι ένα ξυραφάκι με μέτριο π.χ. γλύστριμα θα έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα με το σαπούνι ή την κρέμα και αυτό σαφώς και χρειάζεται έλεγχο.

ΥΓ. Η λεπίδα είχε την προσβλητική μοίρα που της άρμοζε. Πετάχτηκε στο κουτί των χρησιμοποιημένων... Derby και το ξύρισμα συνεχίστηκε κανονικα με... mach 3! Aύριο το μενού έχει polsilver με κρέμα Lea classic!

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιαν 2016, 13:09
από Wazzaa
Στέλιο μου θυμίζεις εμένα...
Τα ίδια συμπεράσματα έβγαζα και τα ίδια "λάθοι" έκανα.

Θα την βρεις την άκρη χωρίς πρόβλημα.
Πάντος η καλή προετοιμασία και ο καλός αφρός είναι τα βασικότερα.
Δηλαδή κάτσε και κάνε αφρό 2 ακόμα 3 λεπτά μην σου πω. Είναι πολύ βασικό να πετύχεις καλό αφρό (που θέλει χρόνο για να γίνει).

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2016, 23:17
από Theodoros
Θελει περισσοτερη προετοιμασια απο περσονα, ντερμπυ, αστρα.
Κοφτερη λεπιδα αλλα ματωνει φαινομενικα χωρις λογο, και μερικες
φορες ματωνει εμφανως περισσοτερο απο τις αλλες λεπιδες.

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2016, 09:04
από Ηλίας-Πατρα
Τελικα δεν μου εκατσαν αυτες οι λεπιδες.Ολες μα ολες με εγδαραν ζωντανο!!! :D

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπ 2016, 16:56
από Theodoros
Βεβαιος δεν ειμαι αλλα εχω παρατηρησει οτι
ενω στο πρωτο ξυρισμα η λεπιδα ειναι πολυ αγρια,
ηρεμει εμφανως στα επομενα ξυρισματα.
Μαλιστα εβγαλε ανετα 4 ξυρισματα,
ενω αλλες λεπιδες μου πανε αυστηρα μεχρι τρια.
Πως να "στροπαρω" ελφρως τη λεπιδα πριν απο την πρωτη χρηση?

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπ 2016, 17:41
από captain_hx
Φέλλομα (πέρασμα της κόψης σε φελλό) ή στροπάρισμα στη παλάμη με το πρώτο να είναι η επιλογή με τη χαμηλότερη επικινδυνότητα.

Re: Bolzano

Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπ 2016, 18:12
από Theodoros
Χρησιμοποιουμε ειδικο φελό?