O Dr Matt (γνωστός στο ΥouΤube) είχε δηλώσει ότι τα River Razors είναι τα καλύτερα ξυράφια που κατασκευάστηκαν ποτέ. Δεν είμαι τόσο απόλυτος αλλά σίγουρα είναι από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) ξυράφια σύγχρονης παραγωγής. Να τονίσω ότι ήρθε απόλυτα shave ready (3 Koraat που έλαβα δεν ήταν, ούτε και κανένα από τα πολλά σύγχρονα Dovo, Boker, Timor, Thiers Issard).
Επειδή όμως μας αρέσει να βελτιστοποιούμε τα ξυράφια μας, αποφάσισα να το ακονίσω (φρεσκάρω για την ακρίβεια) για να έχει μια κόψη Θουριγγίας. Δεν χρησιμοποίησα κάποια από της Escher μου αλλά το παρακάτω μικρό κομμάτι από το λατομείο που ήταν η βασική πηγή προμήθειας των εταιριών Escher.
Η πέτρα ήταν για δεκαετίες αυτή που χρησιμοποιούσε για τα δικά του ξυράφια ο Peter Buhlmann και μου την παραχώρησε πριν λίγο καιρό. Περιττό να αναφέρω ότι ο Peter είναι παγκόσμια ο απόλυτος γνώστης των Θουριγγών και των πετρών που εξορύχθηκαν για ξυράφια στη Γερμανία.
Όπως μου ανέφερε και αυτός, η ποιότητα της πέτρας είναι ασύλληπτη. Ισόβαθμη (καλύτερη θα έλεγα) των Y/G Barbers Delight Escher. Δυο λόγια και από τον πρώην κάτοχο
εδώ.
Πριν το ξύρισμα, πραγματοποιήθηκε καλό στοπάρισμα σε ένα παλιό Kern Juchten και η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε ένα αντίστοιχων με την πέτρα ποιοτικών χαρακτηριστικών λουρί. Ένα τριών τεμαχίων Kanayama 90000. Προσοχή στους αγοραστές, οι τελευταίες παράγωγες του Kanoyama παρουσιάζουν μικρά προβλήματα λόγω του υπέργηρου κατασκευαστή (πριν μερικά χρόνια σταμάτησε τελείως την παραγωγή τον λουριών του).
Και δυο ακόμη λόγια. Αν κάποιος θέλει κορυφαία αποτελέσματα, μοιραία πρέπει να προμηθευτεί και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Αυτό βέβαια δεν προϋποθέτει τη σπατάλη μιας μικρής περιουσίας. Από την άλλη, είναι αδύνατον να απολαμβάνεις ένα σωστό ξύρισμα με ξυράφια με ιδιοκατασκευές και πατέντες των 5 ευρώ (κάποιες βεβαία λειτουργούν σε ένα βαθμό). Αν θέλετε μια εκτίμηση κόστους, ένα πλήρες ποιοτικό σετ (ξυράφι, πέτρα, δέρμα, παρελκόμενα) δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση το αντίτιμο της αγοράς μιας καλής Blackbird, Tatara κτλ.
Καλά ξυρίσματα και καλό ΣΚ!!!