@noobshaver H επόμενη ακριβή θα είναι και για μένα μια Blackbird. Παραμονεύω την βδομάδα με το 25% off για να τσακώσω μια. Είχα και την χρησιμοποιούσα καθημερινά.
Όταν λες νεώτερες εκδόσεις του Άρη, εννοείς αυτές με άλλα υλικά (ατσάλι, τιτάνιο, κλπ);
Η 'δική μας' Lambda Athena
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
- Has thanked: 2855 times
- Been thanked: 3209 times
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"
Νίκος
Νίκος
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
- Has thanked: 3496 times
- Been thanked: 2529 times
Ναι, ακριβώς. Η έκδοση με το ατσάλι θα "μιλούσε στη ψυχή μου" ίσως αν δεν είχα ήδη την πρώτη-πρώτη. Και το τιτάνιο δυνατό, αλλά το διαθέτει μόνο στην Αθηνά (προς το παρόν, φαντάζομαι). Βέβαια στα 600 έουρα που το κοστολογεί "ξεφεύγουμε" κατά πολύ...
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
Μάλλον η μεθεπόμενη θα είναι μια Lambda Stainless. Προτεραιότητα τώρα έχει άλλη. Ο γαμπρός μου έχει και την τιτανίου η οποία είναι περίεργα ελαφριά. Δεν έχω πιάσει τίποτα άλλο από τιτάνιο στα χέρια μου για να κάνω την παραμικρή σύγκριση, αλλά με το που την πιάνεις έχει βάρος σαν από αλουμίνιο, αλλά εκπληκτικό φινίρισμα.
Έκανα χθες βράδυ και το δεύτερο ξύρισμά μου με την Αθηνά. Με προβατάκι και την τελευταία από τις αγαπημένες μου Gillette Super thin λεπίδες. Κάνει εξαιρετικό ξύρισμα και παρότι έκανα face lathering και γέμισα με αφρό παντού, το κράτημά της ήταν τέλειο. Το έχω προσέξει σε όλες τις μπρούτζινες που έχω, ακόμα και σε μια της πλάκας πεταλούδα Yintal πως ο μπρούτζος, αν και καλογυαλισμένος έχει κράτημα όπως και το ατσάλι σε αντίθεση με τα επινικελωμένα-επιχρωμιωμένα που απαιτούν ανάγλυφο για να μπορέσεις να τις κρατήσεις.
Πάντως όπως και να έχει, κοστίζει, την προσέχεις και σε προσέχει (και την καμαρώνεις φυσικά).
Έκανα χθες βράδυ και το δεύτερο ξύρισμά μου με την Αθηνά. Με προβατάκι και την τελευταία από τις αγαπημένες μου Gillette Super thin λεπίδες. Κάνει εξαιρετικό ξύρισμα και παρότι έκανα face lathering και γέμισα με αφρό παντού, το κράτημά της ήταν τέλειο. Το έχω προσέξει σε όλες τις μπρούτζινες που έχω, ακόμα και σε μια της πλάκας πεταλούδα Yintal πως ο μπρούτζος, αν και καλογυαλισμένος έχει κράτημα όπως και το ατσάλι σε αντίθεση με τα επινικελωμένα-επιχρωμιωμένα που απαιτούν ανάγλυφο για να μπορέσεις να τις κρατήσεις.
Πάντως όπως και να έχει, κοστίζει, την προσέχεις και σε προσέχει (και την καμαρώνεις φυσικά).
Νίκος
Νίκος
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11390 times
- Been thanked: 15030 times
Όντως ψιλοβρωμάει όπως αναφέρθηκε;;; Γτ πέρασε κάπως ασχολίαστο το σχετικό σχόλιο. Από την αρχή ή οταν κάνει πατίνα.Ήταν ο λόγος που δεν προτίμησα την μπρας Μπλακμπερντ, παρότι με τραβούσε η ιδέα λόγω βάρους.
Μπάμπης
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
Στην αρχή μυρίζει το βελούδο του κουτιού οπότε, όχι, η μυρωδιά έρχεται μετά από μήνες. Δε πρόκειται περί βρώμας αλλά για μυρωδιά οξυδωμένου μετάλλου. Λίγο πολύ όπως ένα κέρμα.
Είδα και εγώ την brass έκδοση που έβγαλε και πρόσφατα o blackland και το άφησα.
Να σημειωθεί πως ήμουν και συνεχίζω να είμαι άκρως επιμελής με τη φροντίδα της μηχανής/ μηχανών (καθαρισμός με οδοντόβουρτσα και στέγνωμα) μετά από κάθε ξύρισμα ακριβώς λόγω του κόστους τους.
Είδα και εγώ την brass έκδοση που έβγαλε και πρόσφατα o blackland και το άφησα.
Να σημειωθεί πως ήμουν και συνεχίζω να είμαι άκρως επιμελής με τη φροντίδα της μηχανής/ μηχανών (καθαρισμός με οδοντόβουρτσα και στέγνωμα) μετά από κάθε ξύρισμα ακριβώς λόγω του κόστους τους.
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
@noobshaver , Όλες οι μηχανές τελικά μυρίζουν έτσι όταν φύγει η λάκα ή όταν φας την γυαλιστερή επιφάνειά τους με μια σκληρή οδοντόβουρτσα. Και η παλιά μου η Muhle R41 έτσι μυρίζει, σαν πορτοφόλι με πενταροδεκάρες. Ακόμα και τα λάδια από το δέρμα και τα σαπούνια τις φθείρουν. Δύσκολο να το πιστέψω πως γρήγορα σου φθάρηκε η Lamdba σου. Πολλούς που γνωρίζω σε συνάδελφο φόρουμ και που την έχουν από την πρώτη κυκλοφορίας της δεν έχουν προβλήματα με σχεδόν όλους να μην έχει καν πατίνα η μηχανή τους. Και μου είναι δύσκολο να το πιστέψω γιατί ακόμα και μια της πλάκας μπρούτζινη Yintal πεταλούδα που έχω των € 10 εδώ και τρία χρόνια δεν έχει βγάλει πατίνα, ούτε μυρίζει μεταλλιζέ παρότι είναι γεμάτη χτυπήματα και χαράγματα από τα αντικείμενα που έχω αραδιάσει μαζί της.
Επίσης, φαντάζομαι πως γνωρίζεις πως και το τιτάνιο και το αλουμίνιο μυρίζουν όπως επίσης και το όχι καλά στιλβωμένο ατσάλι. Η κεφαλή της SS Muhle Rocca μου μυρίζει μέταλλο (παρ' οτι δεν έχει ίχνος οξείδωσης).
Προστέθηκε μετά από 43 λεπτά 25 δευτερόλεπτα:
Και για το βάρος της μιας κι αναφέρθηκες σε αυτό. Η Αθηνά ζυγίζει 105 γρ ενώ το ατσάλινο Μαυροπούλι 95 γρ. Αν δεν σου κάθεται καλά η μια λόγω βάρους, το ίδιο θα σου κάτσει και η άλλη.
Επίσης, φαντάζομαι πως γνωρίζεις πως και το τιτάνιο και το αλουμίνιο μυρίζουν όπως επίσης και το όχι καλά στιλβωμένο ατσάλι. Η κεφαλή της SS Muhle Rocca μου μυρίζει μέταλλο (παρ' οτι δεν έχει ίχνος οξείδωσης).
Προστέθηκε μετά από 43 λεπτά 25 δευτερόλεπτα:
Και για το βάρος της μιας κι αναφέρθηκες σε αυτό. Η Αθηνά ζυγίζει 105 γρ ενώ το ατσάλινο Μαυροπούλι 95 γρ. Αν δεν σου κάθεται καλά η μια λόγω βάρους, το ίδιο θα σου κάτσει και η άλλη.
Νίκος
Νίκος
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1

Θα απαντήσω για τελευταία φορά μιας και εξέφρασα την άποψή μου με βάση την προσωπική μου εμπειρία (όχι απόψεις άλλων) και δεν έχω κάτι άλλο ουσιαστικό να προσθέσω. Θα είμαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται ενώ παράλληλα παραθέτω φωτογραφίες (μάλλον έπρεπε να το έχω κάνει εξ' αρχής) για να έχουν ολοι όσοι διαβάζουν το νήμα σαφή εικόνα για τα λεγόμενά μου.
Η Αθηνά αγοράστηκε 30.11.2023 ενώ ο Άρης 28/12/2023 (Ναι, ο κ. Δραγώνας έκανε διακοπές καλές εξαιτίας μου πέρυσι

Αλλά για μένα ξαναλέω δεν παίζει τόσο ρόλο το οπτικό όσο το θέμα με τις λαβές. Άλλος μπορεί να είναι οκ, εμένα μου κακοφαίνεται που για να κάτσει στο χέρι μου πχ. ο Άρης πρέπει να αλλάξω τη λαβή και να του βάλω μια άσχετη εντελώς με τα γνωστά αγκαθάκια για να μη γλιστράει. Το θέμα του βάρους της μηχανής είναι και αυτό εντελώς υποκειμενικό και παρατηρώ στον εαυτό μου να κάνει στροφή προς τις ελαφρύτερες και πιο κοντές λαβές αντίστοιχα. Tα specs και συγκεκριμένα το συνολικό βάρος της μηχανής είναι το πρώτο που κοιτάω πλέον.
Συνοψίζοντας, ανέφερα πιο πάνω τι έκανα για την περιποίηση των μηχανών. Αν κρίνει κάποιος φίλος πως κατέχει κάποια άλλη τεχνική ή κάποια παραλλαγή που θα οδηγήσει σε αποφυγή της εικονιζόμενης κατάστασης να το κάνει χωρίς δισταγμό.
Τέλος, εγώ, σαν Ηλίας είμαι της άποψης πως είτε δώσω 50 ευρώ για μια R41 ή 200 - 300 - 500 - 800 για μια lambda, wolfman, blackbird, από τη στιγμή που αγοράζω ξυριστική μηχανή, πρωταρχικό μου μέλημα είναι να με ξυρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και όπως το θέλω εγώ. Αν το ξύρισμα που ταιριάζει σε μένα το παίρνω από μια μηχανή του 50άρικου (την οποία μπορώ να ξαναγοράσω και σχετικά ευκολότερα)..., ε μαντέψτε τι θα συμβουλέψω στο τέλος όποιον με ρωτήσει. Αν κάποιος φίλος/μελλοντικός αγοραστής Lambda θελήσει να με ρωτήσει κάτι να μη διστάσει να μου στείλει προσωπικό μήνυμα. Αυτά και συγγνώμη για το σεντόνι.
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
@noobshaver , Φίλε Ηλία,
Αυτό δεν είναι πατίνα. Άμα σου λέω πως είναι απίθανο να σου έβγαλε πατίνα... Σίγουρα την έστειλες για γυάλισμα; Τεσπα, μπορείς να την κάνεις όπως ήταν με Dursol.

Δεν κοστίζει πολλά. Την δική μου (κούφια η ώρα όχι για την Αθηνά μου) την είχα πάρει € 3-4 για να επαναφέρω τα μπρούτζινα πιόνια σε μια πανάκριβη σκακιέρα (μεταχειρισμένα και για πολύ περισσότερα από το 200ευρο) στην αρχική τους κατάσταση. Βάλε γάντια για καλό και για κακό, άπλωσε κρέμα στα δάχτυλα και άπλωσέ την παντού πάνω στις ξυριστικές. Κάνε ένα "μασάζ" με τα δάχτυλα έτσι για να βεβαιωθείς πως πήγε παντού. Δεν χρειάζεται δύναμη, δεν θέλει τρίψιμο. Θα τ΄ αφήσεις έτσι για κανα τέταρτο και μετά θα τα ξεπλύνεις καλά με ζεστό νερό.
Δες πως είναι τα πιόνια μου τώρα:

Έχουν δαχτυλιές, αν έμπαινα στον κόπο να τις περάσω με ένα πανάκι μικροϊνών θα ήταν σαν καινούργια.
Συμφωνώ απόλυτα με το κόστος των μηχανών. Αλλά όταν αγοράζεις κάτι ακριβό, ικανοποιείς περισσότερο ένα άχτι, ή ένα ψώνιο ρε παιδί μου, παρά την τελειότητα στο ξύρισμα. Τέλειο ξύρισμα κάνω και με την Fatip μου που κοστίζει ένα 20άρικο. Αλλού είναι όμως η ουσία με τα ακριβά. Επίσης, διαφορετικά υλικά θα πει και διαφορετικές ιδιότητες και φροντίδα. Και το ατσάλι θα φθαρεί. Ποιο αργά και διαφορετικά από τον μπρούτζο, αλλά θα φθαρεί και μάλιστα με λεκιάσματα αρχικά κι αυτό. Φαντάσου ν' αγόραζες ασημικά, να σου μαύριζαν και να έκραζες τον κατασκευαστή για το μαύρισμα.
Αυτό δεν είναι πατίνα. Άμα σου λέω πως είναι απίθανο να σου έβγαλε πατίνα... Σίγουρα την έστειλες για γυάλισμα; Τεσπα, μπορείς να την κάνεις όπως ήταν με Dursol.

Δεν κοστίζει πολλά. Την δική μου (κούφια η ώρα όχι για την Αθηνά μου) την είχα πάρει € 3-4 για να επαναφέρω τα μπρούτζινα πιόνια σε μια πανάκριβη σκακιέρα (μεταχειρισμένα και για πολύ περισσότερα από το 200ευρο) στην αρχική τους κατάσταση. Βάλε γάντια για καλό και για κακό, άπλωσε κρέμα στα δάχτυλα και άπλωσέ την παντού πάνω στις ξυριστικές. Κάνε ένα "μασάζ" με τα δάχτυλα έτσι για να βεβαιωθείς πως πήγε παντού. Δεν χρειάζεται δύναμη, δεν θέλει τρίψιμο. Θα τ΄ αφήσεις έτσι για κανα τέταρτο και μετά θα τα ξεπλύνεις καλά με ζεστό νερό.
Δες πως είναι τα πιόνια μου τώρα:

Έχουν δαχτυλιές, αν έμπαινα στον κόπο να τις περάσω με ένα πανάκι μικροϊνών θα ήταν σαν καινούργια.
Συμφωνώ απόλυτα με το κόστος των μηχανών. Αλλά όταν αγοράζεις κάτι ακριβό, ικανοποιείς περισσότερο ένα άχτι, ή ένα ψώνιο ρε παιδί μου, παρά την τελειότητα στο ξύρισμα. Τέλειο ξύρισμα κάνω και με την Fatip μου που κοστίζει ένα 20άρικο. Αλλού είναι όμως η ουσία με τα ακριβά. Επίσης, διαφορετικά υλικά θα πει και διαφορετικές ιδιότητες και φροντίδα. Και το ατσάλι θα φθαρεί. Ποιο αργά και διαφορετικά από τον μπρούτζο, αλλά θα φθαρεί και μάλιστα με λεκιάσματα αρχικά κι αυτό. Φαντάσου ν' αγόραζες ασημικά, να σου μαύριζαν και να έκραζες τον κατασκευαστή για το μαύρισμα.
Νίκος
Νίκος
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
Σ΄ευχαριστώ φίλε μου, Ζanxion, για τη πρόταση του προϊόντος. Θα το προμηθευτώ για να το χω και για μελλοντικές χρήσεις 

--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
-
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 44 times
Τη δική μου πέρυσι που την αγόρασα την επιχρύσωσα αμέσως πριν καν ξυριστώ! Το αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο είναι το ίδιο σαν την μέρα που βγήκε από το κουτί! Ούτε μυρωδιές ούτε πατίνα ούτε τίποτα!