Edwin Jagger DE head, prototype ss handle,
Astra Superior Platinum (#1)
APShave Co. 30mm Tuxedo faux white marble
Vitos green
Aqua Velva (Spanish)
Noxzema ActionPlus
YSL Kouros
Μου ήλθε επροχθές για δοκιμή αυτό το prototype handle, εξ'ολοκλήρου από stainless steel. Δοκιμαστικό project που ξεκίνησε πολύ πρόσφατα. Προσωπικά είμαι ευτυχής που έχω την τύχη να το δοκιμάσω.
Εν συντομία, το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πολύ καλό, το βάρος (περίπου 67gr. αν θυμάμαι καλά) ισορροπημένο, το grip εξαιρετικό στο κομμάτι που έχει knurling αλλά και εντυπωσιακά υπεράνω προσδοκιών στο πιό κάτω κομμάτι. Το σκαλοπάτι στην κορυφή του κάτω μέρους βοηθά πολύ. Την διάμετρο την βρήκα πολύ καλή για τα μέτρα μου, το χρώμα και φινίρισμα ταιριάζει αρκετά καλά με την συγκεκριμένη κεφαλή - κι όλα αυτά στο πρώτο κιόλας βήμα σε ένα τέτοιο εγχείρημα.
Πράγματα που θέλουν λίγο βελτίωση είναι το πάνω μέρος του handle, να ελαττωθεί ελάχιστα η διάμετρος για να κάθεται τέλεια στον χωνευτό κύκλο που υπάρχει στο bottom της κεφαλής, κι ίσως και η διάμετρος να μεγαλώσει ένα 5% για να είναι ακόμη πιό δημοφιλές ως σχέδιο. Το γυάλισμα είναι θέμα προσωπικό και σηκώνει ολόκληρο workflow που για τον καθένα δύναται να είναι διαφορετικό, όπως και το σχέδιο εν γένει φυσικά θα μπορούσε να γίνει διαφορετικό. Επίσης και το πόσο θα είναι το μήκος του knurled κομματιού στο μεσαίο διαμήκες κομμάτι είναι κάτι που κάποιοι ίσως να το ήθελαν διαφορετικό. Το ξυράφι ως σετ (safety razor) τα πήγε καταπληκτικά στο ξύρισμα, sideways (από τα αυτιά προς τη μύτη δηλαδή) αλλά και ειδικότερα στο 'κόντρα' (ATG) πέρασμα.
Προσωπικά, και συγκρίνοντας με ένα κάρο άλλα επώνυμα handles (ΑΤΤ Kronos, iKon Bulldog II, Trident Razors 'Albion' Ti LE, κλπ.) είναι από τα δύο-τρία πιό ωραία (σε πρακτικό επίπεδο) που έχω δοκιμάσει. Δυνατά του σημεία το πολύ καλό βάρος, η χρηστική αποτελεσματικότητα του knurled κομματιού, το φινίρισμα και grip του υπόλοιπου μη-επεξεργασμένου κομματιού, και η συνολική χρηστικότητά του σε τρία διαφορετικά είδη περάσματος (WTG, ATG, κλπ.)
Να πούμε και δυό λόγια για το σημερινό ξύρισμα. Άλλη συμπεριφορά το Tuxedo της APShave Co., τέρας δημιουργίας αφρού από το Vitos. Τις κεφαλές αυτές θα τις ήθελα λίγο ακόμη πιό γλυκιές, σαν τις Vigshaving, αλλά κι εδώ που είμαστε καλά είναι. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή. Δώρο και αυτή η κεφαλή της Edwin Jagger, και ευχαριστώ θερμά τον φίλο-μέλος που μου την έστειλε.