* Stirling 22mm synthetic
* Proraso blue cream
* Merkur 34C
* Bic Chrome #3
* Proraso green
* Herbana balm
Το ξύρισμα της ημέρας : Νοέμβριος 2017
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- Roadrunner
- Γυμνάσιο
- 10
- Has thanked: 3611 times
- Been thanked: 4505 times
Καλησπέρα σας. Το πρωί, λίγο πριν τις 12, με γένια δυόμισι ημερών:
Παπουτσάνης Aromatics Marine
La Toja shave stick
Omega 10005
Lord L6
Derby Extra (#2)
Herbana Ginger Apple
Μέρες τώρα ήθελα να χρησιμοποιήσω το La Toja για να το συγκρίνω με το Wilkinson. Το συμπέρασμα, βιαστικό βέβαια, είναι ότι το La Toja αφρίζει εξίσου εύκολα και γρήγορα κι ας μην έχει τάλοου/λανολίνη και μάλιστα χρειάζεται λιγότερο νερό. Τα αρώματα και των δύο είναι διακριτικά και «σαπουνάτα», δεν θα τα κρίνω διότι δεν δίνω και πολλή βάση, οπότε τι μένει; Η τιμή και η διαθεσιμότητα. Εκεί όπου το ισπανικό στικ κερδίζει για πλάκα.
Για άλλη μια φορά, βέβαια, με εντυπωσίασε ο συνδυασμός Lord L6/Derby. Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω 100άδα και να χρησιμοποιώ συνέχεια αυτό το δίδυμο, είναι κρίμα να στερώ από τον εαυτό μου τόσο άνετο και αποτελεσματικό ξύρισμα. Βλέπω και την Parker 26c και τη λιμπίζομαι, αλλά με κάτι τέτοια «κρατάω».
Το Herbana, τέλος, δίσταζα να το χρησιμοποιήσω μια και είχα καλομάθει τόσες μέρες με του Κορρέ, αλλά κι αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικό.
Παπουτσάνης Aromatics Marine
La Toja shave stick
Omega 10005
Lord L6
Derby Extra (#2)
Herbana Ginger Apple
Μέρες τώρα ήθελα να χρησιμοποιήσω το La Toja για να το συγκρίνω με το Wilkinson. Το συμπέρασμα, βιαστικό βέβαια, είναι ότι το La Toja αφρίζει εξίσου εύκολα και γρήγορα κι ας μην έχει τάλοου/λανολίνη και μάλιστα χρειάζεται λιγότερο νερό. Τα αρώματα και των δύο είναι διακριτικά και «σαπουνάτα», δεν θα τα κρίνω διότι δεν δίνω και πολλή βάση, οπότε τι μένει; Η τιμή και η διαθεσιμότητα. Εκεί όπου το ισπανικό στικ κερδίζει για πλάκα.
Για άλλη μια φορά, βέβαια, με εντυπωσίασε ο συνδυασμός Lord L6/Derby. Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω 100άδα και να χρησιμοποιώ συνέχεια αυτό το δίδυμο, είναι κρίμα να στερώ από τον εαυτό μου τόσο άνετο και αποτελεσματικό ξύρισμα. Βλέπω και την Parker 26c και τη λιμπίζομαι, αλλά με κάτι τέτοια «κρατάω».
Το Herbana, τέλος, δίσταζα να το χρησιμοποιήσω μια και είχα καλομάθει τόσες μέρες με του Κορρέ, αλλά κι αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικό.
- __Nikolas
- Λύκειο
- 9
- Has thanked: 7445 times
- Been thanked: 10185 times
- PS Smooth Operator Smoked Wood
- PS Proraso red Pre
- Wiliams sc
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Merkur41c
-Polsilver#4
-ΑSL Faena Τριαντάφυλλο
-EdT JPG Le Male

- PS Proraso red Pre
- Wiliams sc
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Merkur41c
-Polsilver#4
-ΑSL Faena Τριαντάφυλλο
-EdT JPG Le Male

any shave you can walk away from, is a good shave!
- Vavous
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 30254 times
- Been thanked: 41459 times
The General
Schick Proline
PAV brushworks
Faena Philosoap
Vitos
Αυτό το Faena, όσο περισσότερο το χρησιμοποιώ και το μαθαίνω, τόσο βεβαιώνομαι ότι είναι εξαιρετικό. Εφάμιλλο των καλύτερων ξένων άρτιζαν.
Η General κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη single edge μηχανή που κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό. Με το καλύτερη εννοώ ότι έχουν πετύχει το ιδανικό βάρος, ισορροπία (αν και την προτιμώ με μακρύτερη λαβή), όγκο και γεωμετρία κεφαλής, απαλότητα, αίσθηση της λεπίδας, audio feedback (ας μου πει κάποιος τον αντίστοιχο δόκιμο Ελληνικό όρο που να μην ακούγεται αστείος*) και αποτελεσματικότητα.
Όπως με όλες τις 'παραδοσιακές' ξυριστικές μηχανές, την πιέζεις στο πρόσωπο όσο πατάει η γάτα. Η προετοιμασία, το σαπούνι και η ταιριαστή λεπίδα παίζουν το ρόλο τους αλλά μου φαίνεται ότι τελικά αυτό είναι το μυστικό για ένα απροβλημάτιστο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.

* ακουστική ανάδραση;! WTF
Schick Proline
PAV brushworks
Faena Philosoap
Vitos
Αυτό το Faena, όσο περισσότερο το χρησιμοποιώ και το μαθαίνω, τόσο βεβαιώνομαι ότι είναι εξαιρετικό. Εφάμιλλο των καλύτερων ξένων άρτιζαν.
Η General κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη single edge μηχανή που κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό. Με το καλύτερη εννοώ ότι έχουν πετύχει το ιδανικό βάρος, ισορροπία (αν και την προτιμώ με μακρύτερη λαβή), όγκο και γεωμετρία κεφαλής, απαλότητα, αίσθηση της λεπίδας, audio feedback (ας μου πει κάποιος τον αντίστοιχο δόκιμο Ελληνικό όρο που να μην ακούγεται αστείος*) και αποτελεσματικότητα.
Όπως με όλες τις 'παραδοσιακές' ξυριστικές μηχανές, την πιέζεις στο πρόσωπο όσο πατάει η γάτα. Η προετοιμασία, το σαπούνι και η ταιριαστή λεπίδα παίζουν το ρόλο τους αλλά μου φαίνεται ότι τελικά αυτό είναι το μυστικό για ένα απροβλημάτιστο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.

* ακουστική ανάδραση;! WTF
Ανδρέας, Μ.Δ.

- foxtrot
- Συντονιστής
- 10
- Has thanked: 31150 times
- Been thanked: 32639 times

Semoque.2000
Derby stick
Merkur.progress (@3, @2, @2)
Shark.super.chrome
Klar.klassik asl
Δοκιμή γιά το stick της Derby σήμερα. Η εντύπωση που έχω, είναι πως το αντίστοιχο της Arko είναι καλλίτερο.
Χημικά και τα δύο, αλλά το άρωμα του Derby είναι κάτι μεταξύ λεμονιού, απορρυπαντικού και εντομοκτόνου..
Δεν ξέρω, ίσως είναι ιδέα μου, αλλά το Arko stick είναι ανώτερο. Ιδανικό προϊόν γιά φτηνά και καλά ξυρίσματα.

Γιάννης
- vsmirnios
- Γυμνάσιο
- 9
- Has thanked: 6226 times
- Been thanked: 5389 times
λεμονιού, απορρυπαντικού και εντομοκτόνου..
Γιάννη η περιγραφή αρωμάτων τέλεια ακόμα γελάω με τον συνδυασμό.
Γιάννη η περιγραφή αρωμάτων τέλεια ακόμα γελάω με τον συνδυασμό.
Ordo ab chao
- Randyman
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 2026 times
- Been thanked: 1908 times
Πριν λίγο με γένια 7 ημερών:
PRe Shave: Ach Brito Lima Bar Soap
- Muhle R41
- Bolzano Superinox
- HJM Boar Black Handle
- TFS Agrumella
- ASL NIvea 2Phase (Ο χαμός από τσούξιμο)
- ASB Nivea Protect & Care
Αρκετοί ερεθισμοί, δεν ξέρω γιατί ειδικά κοντά στο στόμα. Επέμεινα αρκετά η αλήθεια είναι..
PRe Shave: Ach Brito Lima Bar Soap
- Muhle R41
- Bolzano Superinox
- HJM Boar Black Handle
- TFS Agrumella
- ASL NIvea 2Phase (Ο χαμός από τσούξιμο)
- ASB Nivea Protect & Care
Αρκετοί ερεθισμοί, δεν ξέρω γιατί ειδικά κοντά στο στόμα. Επέμεινα αρκετά η αλήθεια είναι..

- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Καλησπέρα σε όλους
iKon X3 Slant
Gillette Nacet #4
Kent (MWF) σαπούνι
Proraso (Ωμέγα) χοίρος
Ξεκίνησα με μια Treet Dura Sharp για να την δοκιμάσω για πρώτη φορά, αλλά δυστυχώς δεν ήταν τόσο κοφτερή όσο ήθελα. Έτσι γύρισα στη Nacet που ταιριάζει πολύ καλά με τη X3. Το σαπούνι παραδοσιακή αξία. Το πινέλο είναι από τους καλύτερους χοίρους, αλλά έχω καλομάθει με τα συνθετικά και επιστρέφω συνέχεια σε αυτά.
iKon X3 Slant
Gillette Nacet #4
Kent (MWF) σαπούνι
Proraso (Ωμέγα) χοίρος
Ξεκίνησα με μια Treet Dura Sharp για να την δοκιμάσω για πρώτη φορά, αλλά δυστυχώς δεν ήταν τόσο κοφτερή όσο ήθελα. Έτσι γύρισα στη Nacet που ταιριάζει πολύ καλά με τη X3. Το σαπούνι παραδοσιακή αξία. Το πινέλο είναι από τους καλύτερους χοίρους, αλλά έχω καλομάθει με τα συνθετικά και επιστρέφω συνέχεια σε αυτά.
Γιώργος
- Tony
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 23190 times
- Been thanked: 13866 times
Καλησπέρα σας,
~ Face Shop Home made
~ Qshave
~ Feather - Platinum
~ Yaqi Sagrada Familia - Black/White
~ Barrister & Mann - Cheshire
~ Thayers toner - Unscented
~ Stirling - Sandalwood
Μετά τα μεσάνυχτα με γένια 7 ημερών,ένα πέρασμα άνευ φοράς,και setup ότι βρήκα μπροστά μου,επιτέλους έπεσε λίγο ο πυρετός και είδα το φώς.
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
~ Face Shop Home made
~ Qshave
~ Feather - Platinum
~ Yaqi Sagrada Familia - Black/White
~ Barrister & Mann - Cheshire
~ Thayers toner - Unscented
~ Stirling - Sandalwood
Μετά τα μεσάνυχτα με γένια 7 ημερών,ένα πέρασμα άνευ φοράς,και setup ότι βρήκα μπροστά μου,επιτέλους έπεσε λίγο ο πυρετός και είδα το φώς.
Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
- natnat
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 2662 times
- Been thanked: 4669 times
Καιρό έχω να γράψω.
Σήμερα πρωί με γένια 5? ημερών.
Έξω συννεφιά
Saponificio Varesino Tundra Arctica
Omega premium 6218 brush Black Badger
Eversharp injector Type G
Schick injector blade Κίτρινη κινέζικη #5
Malizia Uomo Vetyver asl
3 περάσματα.
Μερικά μικρά ματώματα. Frankly, my dear, I don't give a damn...
Μοσχοβόλησε ο τόπος κιμπάρικες χειμωνιάτικες μυρουδιές.
EDT Malizia Uomo Vetyver και βουρ για καφέ!
Σήμερα πρωί με γένια 5? ημερών.
Έξω συννεφιά
Saponificio Varesino Tundra Arctica
Omega premium 6218 brush Black Badger
Eversharp injector Type G
Schick injector blade Κίτρινη κινέζικη #5
Malizia Uomo Vetyver asl
3 περάσματα.
Μερικά μικρά ματώματα. Frankly, my dear, I don't give a damn...

Μοσχοβόλησε ο τόπος κιμπάρικες χειμωνιάτικες μυρουδιές.
EDT Malizia Uomo Vetyver και βουρ για καφέ!
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!