Καλησπέρα,
Σήμερα το πρωί:
Feather AC SS
L' Occitane synthetic
D.R. Harris Marlborough soap & ASL
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2017
- Harry
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Χάρης
- mitsos
- Λύκειο

- 9
- Has thanked: 4009 times
- Been thanked: 6278 times
herco έγραψε:mitsos έγραψε:Ηρακλή το παπουτσάνη γλυκερίνης το χρησιμοποιείς σαν pre?
Ναι Δημητρη, ειναι οτι καλυτερο εχω βρει για πλυσιμο της μουρης μου.
Από άποψη εφαρμογής κάνεις αφρό με τα χέρια και πλένεις κανονικά το πρόσωπο ή κάνεις αφρό με το πινέλο και τον αφήνεις για λίγο πάνω?
"Aut viam inveniam aut faciam "
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Με τα χερια μονο. Βασικά δεν το χαρακτηριζω ως preshave που βοηθαει με καποιο τροπο το ιδιο το ξυρισμα - απλα θελω το προσωπο μου καθαρο πριν ξεκινησω. Αν χρειαζεται επιπλεον "βοηθεια", ριχνω απο πανω preshave λαδι ή λοσιον.

- mitsos
- Λύκειο

- 9
Θα συμφωνήσεις όμως ότι και το απλό πλύσιμο όταν είναι καλό βοηθάει στη μετέπειτα διαδικασία.
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
Φυσικα - και καλο και απαραιτητο και βοηθαει. Δεν ξυριζομαι ποτε αν δεν το κανω αυτο.

- blade2668
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 6041 times
- Been thanked: 1604 times
Καλησπέρα στην παρέα.
- Πινέλο Kent Infinity Silvertex INF1. To πινελάκι είναι καλό μεν, απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς όμως. Είναι μικρό, με άκαμπτες τρίχες. Ίσως λυγίζουν δύσκολα επειδή είναι κοντές. Ίσως είναι πιο πυκνό από ότι πρέπει. Πάντως στο χέρι το βρήκα λίγο κουραστικό. ΑΛΛΑ είναι το πρώτο πινέλο μου που έβαλε κάτω τον Mitchell και του άλλαξε τα φώτα. Τέτοιον αφρό δεν έχω ξαναπετύχει.
- Mitchell's Wool Fat Shaving Soap. Τόσο καιρό ήμουν απογοητευμένος από το σαπούνι. Όλοι (σχεδόν) έλεγαν τα καλύτερα και εγώ έβλεπα μόνο κάποια ελάχιστα πράγματα. Σήμερα με το Kent το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.
- Μηχανή Merkur 34 και λεπίδα Bolzano δύσκολα θα κάτσουν στον πάγκο.
- ASL AXE black. Μμμμμμ...... έτσι και έτσι.
Καλή συνέχεια και καλές ξούρες σε όλους παιδιά.
- Πινέλο Kent Infinity Silvertex INF1. To πινελάκι είναι καλό μεν, απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς όμως. Είναι μικρό, με άκαμπτες τρίχες. Ίσως λυγίζουν δύσκολα επειδή είναι κοντές. Ίσως είναι πιο πυκνό από ότι πρέπει. Πάντως στο χέρι το βρήκα λίγο κουραστικό. ΑΛΛΑ είναι το πρώτο πινέλο μου που έβαλε κάτω τον Mitchell και του άλλαξε τα φώτα. Τέτοιον αφρό δεν έχω ξαναπετύχει.
- Mitchell's Wool Fat Shaving Soap. Τόσο καιρό ήμουν απογοητευμένος από το σαπούνι. Όλοι (σχεδόν) έλεγαν τα καλύτερα και εγώ έβλεπα μόνο κάποια ελάχιστα πράγματα. Σήμερα με το Kent το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.
- Μηχανή Merkur 34 και λεπίδα Bolzano δύσκολα θα κάτσουν στον πάγκο.
- ASL AXE black. Μμμμμμ...... έτσι και έτσι.
Καλή συνέχεια και καλές ξούρες σε όλους παιδιά.
Κώστας
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
Θα στρωσει και το KENT - θα ανοιγει λιιιγο πιο ευκολα και θα ειναι ακομα πιο μαλακο. Απο τα καλυτερα συνθετικα - και ας ειναι μικρο.

- blade2668
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 6041 times
- Been thanked: 1604 times
Μακάρι. Να ευχαριστηθώ κανένα τζαναμπέτικο σαπουνάκι.
Κώστας
- panagiotis72
- Νήπιο

- 9
- Has thanked: 1309 times
- Been thanked: 1801 times
καλησπέρα σε όλους...
Μεσοβδόμαδο βραδυνό απλό ξυρισματακι:
- κρέμα GILLETTE πράσινη (χωρίς πινέλο, στο χέρι)
- ξυραφάκι GILLETTE sensor 3 + BIC άσπρο (μονολεπιδο)
- asb PROSAR regular
- asl PROSAR
Καλό βράδυ φιλαράκια..
Μεσοβδόμαδο βραδυνό απλό ξυρισματακι:
- κρέμα GILLETTE πράσινη (χωρίς πινέλο, στο χέρι)
- ξυραφάκι GILLETTE sensor 3 + BIC άσπρο (μονολεπιδο)
- asb PROSAR regular
- asl PROSAR
Καλό βράδυ φιλαράκια..
- mitsos
- Λύκειο

- 9
"Μούταξες ταξίδι να με πας όσο μακρυά ο κόσμος φτάνει,
μα που αλλού καρδιά μου να με πας.. πήγα στον παράδεισο και φτάνει"
Αυτά τα λόγια τα αφιερώνω στο σαπούνι των ονείρων που χρησιμοποίησα σήμερα, τη nuavia rossa!
Kαι να θυμίσω ένα μέρος από τις εντυπώσεις μου τις αρχικές (που τις βιώνω κάθε φορά που το χρησιμοποιώ) όταν το πρωτοδοκίμασα : "Αρώματα που δεν ξέρεις από που έρχονται γιατί το μυαλό έχει φύγει και έχει πάει βόλτα. Μαγικά πράγματα. Θυμίζει διαδοχικά (και λέω διαδοχικά γιατί φαντάζει το σύνολο των οσμών σαν ένας κύκλος όπου γυρίζει γύρω σου και κάθε στιγμή είναι άλλη μυρουδιά κυρίαρχη και άλλες πίσω και πίσω...) "φρέσκια" γη με μία σοφτ γλυκιά σοκολάτα και μία στιγμιαίας διάρκειας πρωτόγνωρη οσμή κόκκινων γλυκών φρούτων του δάσους που έρχεται και φεύγει και ξανά και ξανά κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Ο νους ταξιδεύει τόσο παθιασμένα στη σχετική αναζήτηση που μοιάζει να κυριαρχείται από την αγωνία και την προσμονή των πρώτων θαλασσοπόρων που περιμέναν με ανυπομονησία να δούν το μαγικό τοπίο που θα δουν με την ανατολή του ήλιου. Γήινα αρώματα με μια γλυκάδα κυρίαρχη σε όλες τις φάσεις της οσφρητικής αναζήτησης και σε ότι έρχεται στην επιφάνεια κάθε φορά. Παρθένο χώμα χωρίς εξωτερική μυρουδιά να επιδρά παρά μόνο της προαιώνιας σύστασής του, μαζί με ώριμο καρπό κακαόδεντρου, ξεροί χουρμάδες κάπου στο βάθος μαζί με ίχνη αδιόρατα από κέϊκ κακάου και άγλυκη σοκολάτα. Φρούτα μυστήρια που δεν τα έχεις γευτεί αλλά τα μυρίζεις. Όλα αυτά δεμένα κυρίαρχα με μια εξαιρετικού ύψους πολυτελή "άγλυκη" γλυκύτητα. Νοιώθεις μια αίσθηση στη διάρκεια του ξυρίσματος ότι είναι οικείες μυρουδιές τόσο συναρπαστικές αλλά ταυτόχρονα πρωτόγνωρες λες και τις κουβαλάς από προηγούμενη ζωή στο υποσυνείδητο. Ψάχνεις δικαιολογία να παρατείνεις το ξύρισμα δήθεν με τοπικά περάσματα και δώστου πασαλείβεις πάλι το λείο δέρμα".
Στο προκείμενο και πριν λίγο
Νuavia rossa
Omega 49
Feather SS με proguard
Alum block Pierre (osma)
Asb Baume (osma)
Άφθονος πλούσιος αφρός με το 49 να δίνει ρέστα. Πάντα σε fece lathering και με το ερώτημα μετά το ξύρισμα, γιατί να μην μεγαλώνουν τα γένια ώστε να ξυριζόμαστε τρεις φορές την ημέρα?
Το αποτέλεσμα μούτρο σαν φράπα ο Δημητράκης!
Ας με συγχωρέσει η διαχείριση για την υπερβολή του λόγου, ενθουσιασμός γαρ.
μα που αλλού καρδιά μου να με πας.. πήγα στον παράδεισο και φτάνει"
Αυτά τα λόγια τα αφιερώνω στο σαπούνι των ονείρων που χρησιμοποίησα σήμερα, τη nuavia rossa!
Kαι να θυμίσω ένα μέρος από τις εντυπώσεις μου τις αρχικές (που τις βιώνω κάθε φορά που το χρησιμοποιώ) όταν το πρωτοδοκίμασα : "Αρώματα που δεν ξέρεις από που έρχονται γιατί το μυαλό έχει φύγει και έχει πάει βόλτα. Μαγικά πράγματα. Θυμίζει διαδοχικά (και λέω διαδοχικά γιατί φαντάζει το σύνολο των οσμών σαν ένας κύκλος όπου γυρίζει γύρω σου και κάθε στιγμή είναι άλλη μυρουδιά κυρίαρχη και άλλες πίσω και πίσω...) "φρέσκια" γη με μία σοφτ γλυκιά σοκολάτα και μία στιγμιαίας διάρκειας πρωτόγνωρη οσμή κόκκινων γλυκών φρούτων του δάσους που έρχεται και φεύγει και ξανά και ξανά κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Ο νους ταξιδεύει τόσο παθιασμένα στη σχετική αναζήτηση που μοιάζει να κυριαρχείται από την αγωνία και την προσμονή των πρώτων θαλασσοπόρων που περιμέναν με ανυπομονησία να δούν το μαγικό τοπίο που θα δουν με την ανατολή του ήλιου. Γήινα αρώματα με μια γλυκάδα κυρίαρχη σε όλες τις φάσεις της οσφρητικής αναζήτησης και σε ότι έρχεται στην επιφάνεια κάθε φορά. Παρθένο χώμα χωρίς εξωτερική μυρουδιά να επιδρά παρά μόνο της προαιώνιας σύστασής του, μαζί με ώριμο καρπό κακαόδεντρου, ξεροί χουρμάδες κάπου στο βάθος μαζί με ίχνη αδιόρατα από κέϊκ κακάου και άγλυκη σοκολάτα. Φρούτα μυστήρια που δεν τα έχεις γευτεί αλλά τα μυρίζεις. Όλα αυτά δεμένα κυρίαρχα με μια εξαιρετικού ύψους πολυτελή "άγλυκη" γλυκύτητα. Νοιώθεις μια αίσθηση στη διάρκεια του ξυρίσματος ότι είναι οικείες μυρουδιές τόσο συναρπαστικές αλλά ταυτόχρονα πρωτόγνωρες λες και τις κουβαλάς από προηγούμενη ζωή στο υποσυνείδητο. Ψάχνεις δικαιολογία να παρατείνεις το ξύρισμα δήθεν με τοπικά περάσματα και δώστου πασαλείβεις πάλι το λείο δέρμα".
Στο προκείμενο και πριν λίγο
Νuavia rossa
Omega 49
Feather SS με proguard
Alum block Pierre (osma)
Asb Baume (osma)
Άφθονος πλούσιος αφρός με το 49 να δίνει ρέστα. Πάντα σε fece lathering και με το ερώτημα μετά το ξύρισμα, γιατί να μην μεγαλώνουν τα γένια ώστε να ξυριζόμαστε τρεις φορές την ημέρα?
Το αποτέλεσμα μούτρο σαν φράπα ο Δημητράκης!
Ας με συγχωρέσει η διαχείριση για την υπερβολή του λόγου, ενθουσιασμός γαρ.