Πόσα ξυρίσματα ανα λάμα;
Όπως σπας την λεπίδα στην μέση συνήθως τα δυο εσωτερικά αυτάκια που δημιουργούνται στραβώνουν μάλλον εξαιτίας αυτών γραπώνουν καλύτερα πάνω στο ξυράφι όταν το βιδώνεις , δοκίμασε το ,έμενα στο EJ δεν κουνιόνται καθόλου οι λεπίδες
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Με την ίδια πάντα προετοιμασία, εμένα δυστυχώς απο το τρίτο ξύρισμα και μετά όσες λεπίδες δοκίμασα μέχρι στιγμής τραβάνε.Για τέταρτη φορά ούτε λόγος. Αν αλλάξει κάτι στο μέλλον ( έχω ακόμη να δοκιμάσω derby, wilkinson, feather ) θα το αναφέρω.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- Νώντας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
Με όσες έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής,
Bic Chrome, Personna Plat, Astra SP 5-6 πολύ καλά ξυρίσματα (BBS) , παραπάνω δε δοκίμασα τις αλλάζω
Perma Sharp προβλέπω να πηγαίνει στα ίδια και ίσως παραπάνω. Πολύ καλες οι Πέρμα...
Derby 3 άντε 4 το πολύ, Rapira 4 με 5
Feather, Gillette Wilkinson, Wilkinson, SUpermax προσεχώς (Ίσως να πάρω και λίγες Shark αργότερα)
Bic Chrome, Personna Plat, Astra SP 5-6 πολύ καλά ξυρίσματα (BBS) , παραπάνω δε δοκίμασα τις αλλάζω
Perma Sharp προβλέπω να πηγαίνει στα ίδια και ίσως παραπάνω. Πολύ καλες οι Πέρμα...
Derby 3 άντε 4 το πολύ, Rapira 4 με 5
Feather, Gillette Wilkinson, Wilkinson, SUpermax προσεχώς (Ίσως να πάρω και λίγες Shark αργότερα)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Ηλια τι λεπιδες χρησιμοποιησες μεχρι τωρα?

-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
Με τη σειρά που τις χρησιμοποίησα είναι οι εξής :
Astor thin special ( αν θυμάμαι καλά μόνο δύο φορές )
Αstra superior platinum ( τρείς φορές )
Personna platinum ( τρείς φορές )
Derby extra ( σήμερα πρώτη φορά )
Astor thin special ( αν θυμάμαι καλά μόνο δύο φορές )
Αstra superior platinum ( τρείς φορές )
Personna platinum ( τρείς φορές )
Derby extra ( σήμερα πρώτη φορά )
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30073 times
- Been thanked: 30482 times
Όπως έχω ήδη ξαναπεί, πλέον και εγώ χρησιμοποιώ τις λεπίδες στα max 3 ξυρίσματα. Βέβαια τις ταλαιπωρώ απίστευτα, 1 δικό μου ξύρισμα χωρίς υπερβολές πρέπει να αντιστοιχεί σε 3 κάποιου άλλου. Γιατί εγώ δεν κάνω 3 περάσματα και ότι βγει, το αποτέλεσμα πρέπει υποχρεωτικά να είναι λείο δέρμα όταν περνάω το χέρι μου κόντρα στα γένια. Αλλιώς νοιώθω ότι δεν ξυρίστηκα. Σε συνδυασμό με τα πολλά γένια, η λεπίδα αντιλαμβάνεστε ότι φτύνει αίμα!
Αλλού όμως θέλω να σταθώ. Η ζωή είναι μικρή και το πρόσωπο του καθένα μας αξίζει πολύ παραπάνω από τα 10,20 ,30 cents που στοιχίζει μια λεπίδα. Ειδικά στην αρχή, που μπορεί να μην έχετε την εμπειρία να καταλάβετε ότι η λεπίδα πρέπει να πάει για απόσυρση ή ότι κάποιοι ερεθισμοί μπορεί να οφείλονται στην λεπίδα, μην διστάζετε να την αντικαταστήσετε όταν νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά ή αν απλά δεν είστε σίγουροι.
Δεν λέω να αλλάζετε λεπίδα σε κάθε ξύρισμα, αλλά και το να τεντώνεις μια λεπίδα για να πάρεις ένα ακόμη παραπάνω ξύρισμα αμφιβόλου ποιότητας, με τόσο μικρό κόστος ανά λεπίδα, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να γίνεται. Αναφέρομαι κυρίως στα νεότερα μέλη, αν και θεωρώ ότι ισχύει για όλους. Προσωπικές απόψεις πάντα.
Αλλού όμως θέλω να σταθώ. Η ζωή είναι μικρή και το πρόσωπο του καθένα μας αξίζει πολύ παραπάνω από τα 10,20 ,30 cents που στοιχίζει μια λεπίδα. Ειδικά στην αρχή, που μπορεί να μην έχετε την εμπειρία να καταλάβετε ότι η λεπίδα πρέπει να πάει για απόσυρση ή ότι κάποιοι ερεθισμοί μπορεί να οφείλονται στην λεπίδα, μην διστάζετε να την αντικαταστήσετε όταν νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά ή αν απλά δεν είστε σίγουροι.
Δεν λέω να αλλάζετε λεπίδα σε κάθε ξύρισμα, αλλά και το να τεντώνεις μια λεπίδα για να πάρεις ένα ακόμη παραπάνω ξύρισμα αμφιβόλου ποιότητας, με τόσο μικρό κόστος ανά λεπίδα, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να γίνεται. Αναφέρομαι κυρίως στα νεότερα μέλη, αν και θεωρώ ότι ισχύει για όλους. Προσωπικές απόψεις πάντα.
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
Ηλίας έγραψε:Με την ίδια πάντα προετοιμασία, εμένα δυστυχώς απο το τρίτο ξύρισμα και μετά όσες λεπίδες δοκίμασα μέχρι στιγμής τραβάνε.Για τέταρτη φορά ούτε λόγος. Αν αλλάξει κάτι στο μέλλον ( έχω ακόμη να δοκιμάσω derby, wilkinson, feather ) θα το αναφέρω.
Έκτακτο ανακοινωθέν !
Βρέθηκε λεπίδα Personna platinum, στη μηχανή μου, που μετράει 6 ( ! ) ξυρίσματα και πάμε για το 7ο :eek
Είναι καθημερινά τα ξυρίσματα με δύο περάσματα το καθένα.
Μείνετε συντονισμένοι..
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Οπως ειπε και ο Αντωνης πιο πανω - οταν κανεις ξυρισμα με πολλα "χερια" τα ξυραφακια παραδινουν το πνευμα πολυ γρηγορα. Δεν κραταω ποτε ξυραφακι παραπανω απο 2 ξυρισματα. Εχει πλακα να δεις πως (δεν) κοβει ενα Personna Platinum στο 3ο ξυρισμα οταν εχει κανει ηδη 14 χερια στα 2 προηγουμενα...
Το μονο που πεταξα απο την πρωτη φορα ηταν εκεινο το "εξαιρετικο" Bic Astor που μου προσφερε ενα blood bath ανευ προηγουμενου πριν κανα μηνα περιπου.
Το μονο που πεταξα απο την πρωτη φορα ηταν εκεινο το "εξαιρετικο" Bic Astor που μου προσφερε ενα blood bath ανευ προηγουμενου πριν κανα μηνα περιπου.

- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
7 περασματα ανα ξυρισμα? Πλακα με κανετε, ετσι? Πειτε μου οτι κανετε προπονηση για την Πρωταπριλια 2014... :beah2 :megagrin

- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Καταλαβαινω πως ακουγεται Στεφανε - αλλα ειναι η πραγματικοτητα. Δεν ειμαι πια 25-30 χρονων, τα γενια μου ειναι κατασπρα και σκληρα σαν δοντια καρχαρια - εχω γαργιασει λινη πετσετα μετα απο εντονο σκουπισμα προσωπου.
Και δυστυχως η αγαπημενη μου L5 παροτι κοβει καλυτερα απο την Tech που ειχα πιτσιρικας - δεν επαρκει πια. Με πονο ψυχης θα πρεπει να παρω κατι αλλο και συντομα.
Και δυστυχως η αγαπημενη μου L5 παροτι κοβει καλυτερα απο την Tech που ειχα πιτσιρικας - δεν επαρκει πια. Με πονο ψυχης θα πρεπει να παρω κατι αλλο και συντομα.