Το ξύρισμα της ημέρας:Σεπτεμβριος 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25640 times
Been thanked: 7889 times

Εικόνα

- SB Semogue OC SE 2012
- SC St. James of London Cedarwood & Clarysage
- SR Muehle R41 (2013) Rosegold
- RB Astra Keramik (5)
- ASL Alt Innsbruck
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Merkur Futur (1)
Gillette Silver Blue (4)
Semogue SE 2012 Badger/Boar mix 24mm
Pannacrema Namaste
Brut Original Asl + Menthol Crystals

Εικόνα
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 7475 times
Been thanked: 10254 times

- ps Faena Μελι Γάλα
- Nivea Sensitive sc
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Merkur 41c Feather #7
- ASΒ Proraso Green Pre
- ASL Darius :mrgreen:
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

[quote="george644"]Αλλα επαιξε ρολο η πολυ καλη κρεμα με λανολινη( ομοιαζει σε προστασια με το MWF,δεν υπερβαλλω),το σκληρο πινελο και το Musgo.H Veleiro εχει καποιο συστατικο PPG18 Methicone,αλλα δεν τη χρησιμοποιω και καθε μερα.Πολυ καλη κρεμα και κοστιζει 4,5 ευρω τα 125γρμ.

Γιώργο, αν σου αρέσει η Veleiro, την έχω και εγώ περίπου στο 1/2 καθώς και το αντίστοιχο EDC.
Aν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου τα κρατήσω (ούτως ή άλλως κάθονται έχω μήνες να τα χρησιμοποιήσω).
Χάρισμα εννοείται.

Με έχουν "κουράσει" ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα ... τα έχω βαρεθεί ... :)
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Καλησπερα σας

- Fatip Testina gold
- Treet Durasharp carbon
- Kent Infinity Silvertex
- Tabac stick
- Tabac asl

Ειχε δικιο ο Μαχος, η νεα ημικλειστη Fatip ειναι πολυ ωραια μηχανη, πιο βαθυ ξυρισμα απο τις περισσοτερες closed - αλλα με την ιδια ανεση (και ασφαλεια) με αυτες. Την χαρακτηριζω ημικλειστη γιατι τα δοντακια στη μπαρα ειναι σε τετοια θεση (οπως της 37c και 39c) που στην αυξημενη κλιση της μηχανης (αλα Fatip open comb) ο αφρος περναει κανονικα προς τη λεπιδα σχηματιζοντας αυλακια πανω στο προσωπο. Πολυ θετικο αν ψαχνεις μεγαλυτερο βαθος κοπης και ψιλοαισθηση open comb.

*Αυριο εχει τη μεγαλη πρασινιλα :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Καλησπέρα,

Futur @5
Astra SP #3
SOCSE 2012
La Toja (en tazon) :handgestures-thumbupright:
Παγάκι... :P
Korres Calendula-Ginseng ASB

Το ξαναγράφω . Άν το Λα Τόχα βγεί και σε "puck" ή/και σε όμορφο μπολάκι, θα γενεί πανικός :) :whistle:
Άβαταρ μέλους
george644
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Has thanked: 3247 times
Been thanked: 2785 times

christostz03 έγραψε:
george644 έγραψε:Αλλα επαιξε ρολο η πολυ καλη κρεμα με λανολινη( ομοιαζει σε προστασια με το MWF,δεν υπερβαλλω),το σκληρο πινελο και το Musgo.H Veleiro εχει καποιο συστατικο PPG18 Methicone,αλλα δεν τη χρησιμοποιω και καθε μερα.Πολυ καλη κρεμα και κοστιζει 4,5 ευρω τα 125γρμ.

Γιώργο, αν σου αρέσει η Veleiro, την έχω και εγώ περίπου στο 1/2 καθώς και το αντίστοιχο EDC.
Aν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου τα κρατήσω (ούτως ή άλλως κάθονται έχω μήνες να τα χρησιμοποιήσω).
Χάρισμα εννοείται.

Με έχουν "κουράσει" ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα ... τα έχω βαρεθεί ... :)
Δεκτον,αλλα δεν ξερω πως να επικοινωνησουμε.Για βοηθησε με λιγο.Ααα οκ ,σου εστειλα ενα μηνυμα.

Added in 18 minutes 36 seconds:
Εικόνα

Καλησπερα σε ολους τους φιλους
10 το πρωι

Μusgo Real glyce
Proraso πινελο
Κaloderma cream
EJ 89bl
Astra sp (#1)
ASB 444
ASL AXE Africa

Eπαναξιολογηση αυτης της λεπιδας που την ειχα δοκιμασει τις πρωτες 10 μερες που αρχισα το ξυρισμα με μηχανη ασφαλειας.Ναι, ξυριστηκα πιο καλα,αλλα παλι ηταν τραχυ,παλι με εκοψε,παλι το αποτελεσμα δεν με ικανοποιησε.Ενταξει, μπορω τωρα να ξυριστω με αυτο αν υπαρξει αναγκη,αλλα ως εκει...Εχει 2 μερες τωρα που το χερι μου παει σε γλυκερα,νεανικα ΑSL(Adidas,Axe).Θα μου περασει.
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Καλημέρα και καλή Κυριακή να έχουμε.

Ξυράφι: 6/8 Kropp
Πινέλο: Semogue Owner's Club Bristle Cherrywood
Σαπούνι: Arko SS σε μπωλ
Μετά το ξύρισμα: Cien Ice

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 18551 times
Been thanked: 15729 times

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους μας.
Εχθές πολύ αργά (2:30) :
✔ Semogue 1438
✔ Maggard open comb V2
✔ Astra SP ( 2 )
✔ Proraso λευκό για το κεφάλι
✔ Cella ss για πρόσωπο
✔ Felce Azzura ASL
✔ Korres balm
Χάρηκα πολύ γιατί βρήκα το Astra να ταιριάζει πολύ καλά με τη μηχανή . Όσο για το λευκό proraso να πω ότι είναι ένα και ένα για ερεθισμένα δέρματά . Πρώτη φορά χθες που αντί να χρησιμοποιήσω ένα σαπούνι/κρέμα για πρόσωπο και κεφάλι όπως κάνω πάντα είπα λόγω κάποιων ερεθισμών που είχα στο κεφάλι να χρησιμοποιήσω το Proraso μόνο για κεφάλι για να δω τι κάνει . Είχα διαβάσει σε γνωστό Αμερικάνικο φόρουμ καποιο review για το λευκό proraso και έλεγε πόσο καλά καταφέρνει να ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα και είπα να το δοκιμάσω . Μετά το ξύρισμα άπλωσα ότι έμεινε στο πινέλο και το άφησα για 2-3 λεπτά και μετά ξέβγαλμα. Φοβόμουν ότι λόγω των ερεθισμών ένα ξύρισμα θα έκανε χειρότερα τα πράγματα αλλά πραγματικά έμεινα έκπληκτος που το πρωί νωρίς σήμερα που σηκώθηκα οι ερεθισμοί είχαν φύγει. Όπως και να χει αν και είμαι σαν χαρακτήρας άνθρωπος που δεν ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με πράγματα μπορώ να πω ότι το λευκό proraso είναι πραγματικά πολύ καλό για αυτό που υπάρχει , δηλαδή για ευαίσθητα δέρματά και για ερεθισμούς.
Έχει μείνει ελάχιστο και θα αντίκατάσταθεί σίγουρα . Και το Cella σε λίγο θα αφήσει χρόνους . Μετά θα πιάσω άλλο σαπουνακι και θα το λιώσω ... Καλημέρα και πάλι
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 635 times
Been thanked: 807 times

Ο σημερινός συνδυασμός:
  • Tallow & Steel Rainforest
  • Frank Shaving 28mm Synthetic Silvertip
  • Standard Razor Black
  • Viking's Sword (1)
  • Floid Vigoroso
  • Ginger's Garden British Empire
Ομολογώ πως τις τελευταίες εβδομάδες με είχαν συνεπάρει οι single edge σειρήνες...
Τόσο που είχαν σχεδόν ξεχάσει τι αποτέλεσμα μπορούν να σου δώσουν οι απαξιωμένες (;) double edge μηχανές και λεπίδες!
Επιστροφή στα παλιά λοιπόν με έναν γνώριμο συνδυασμό μηχανής/λεπίδας, με νέα παράμετρο όμως το σαπούνι...
Άρωμα χλόης(sic) με ολίγη από μαστίχα Χίου,το οποίο όσο το μυρίζω τόσο πιο πολύ μου αρέσει και ανεβαίνει χαλαρά στην αρωματική κορυφή των πράσινων σαπουνιών που έχω χρησιμοποιήσει.
Σαπούνι που χρειάζεται λίγο δούλεμα, αλλά που σε ανταμείβει με έναν πολύ γλιστερό και κρεμώδη αφρό με πολύ καλή προστασία και ενυδάτωση.
Το βιγκορόσο πολύ καλό από πλευράς ενυδάτωσης με ελάχιστο κάψιμο, ίσως μια ιδέα υποδυέστερο συνολικά σε σχέση με ένα αντίστοιχο myrsol ή fine.

Περιττό να γράψω για το πόσο καλό ξύρισμα έκανα... :clap:
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”