Νεος και 2η μηχανη αλλα τι μηχανη;

Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Γύρω στο 4. Το πολύ 5. Δεν έχω δοκιμάσει πιο επιθετική μηχανή, οπότε στο λέω εμπειρικά, με βάση συγκριτικά σχόλια που έχω διαβάσει.

Πρόσεξε όμως. Γίνεται συχνά μία σύγχυση μεταξύ των wet shavers, μπερδεύεται δηλαδή συχνά η αποτελεσματικότητα με την επιθετικότητα.

Μια επιθετική μηχανή (π.χ. Muhle R41) ξυρίζει προφανώς πιο βαθιά, στο πρώτο πέρασμα από μία ήπια, είναι όμως και πιο επικίνδυνη να σε κόψει φέτες. Θέλει προσεκτικό χειρισμό.

Μία ήπια μηχανή, αντίθετα, συγχωρεί κάποιες απροσεξίες (όχι όλες προφανώς), αλλά ταυτόχρονα μπορεί να σε ξυρίσει εξίσου βαθιά με μία πιο επιθετική (έστω κι αν χρειαστείς ένα παραπάνω πέρασμα), αν μάθεις τη γωνία της.

Είναι θέμα χειρισμού, καθαρά.
Αγησίλαος
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 72 times
Been thanked: 79 times

Η αληθεια ειναι οτι με ενα ξυρισμα δεν βγαζεις και μεγαλη ακρη αλλα τελος παντων.

Lord L6 με ξυραφι derbi και σαπουνι thceon fung sing δυο περασματα και νιωθω σχεδον αξυριστος... >:)

Με την προηγουμενη μηχανη (κατι σαν weishi) με ενα περασμα ημουν σχεδον τζαμι. :)

Μαλλον ειναι πολυ ηπια για μενα? :dash
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Αγησιλαε, αν εχεις καποιο αλλο ξυραφακι εκτος derby, δοκιμασε το με τη Lord ;-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Επίσης ψάξε εκ νέου τη γωνία κοπής και δοκίμασε και άλλα σαπούνια-κρέμες,για να έχεις σιφουριά ως προς το αποτέλεσμα.
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Αγησίλαος
Νήπιο
Νήπιο
10

Εχω bic, astra, persona, gilette, wilkinson κατι απο αυτα λετε να κανει?
Οσο για σαπουνι θα χρησιμοποιησω proraso που μου αρεσει καλυτερα...
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

το derby ειναι πολυ ηπιο ξυραφακι. η lord επισης.εγω στην lord βαζω μονο bic chrome platinum που θεωρειται αρκετα κοφτερο ξυραφακι.συνηθως οι ηπιες κεφαλες οπως της lord θελουν πιο κοφτερα ξυραφακια.επισης πολυ καλο ξυρισμα κανω και με personna platinum(ενα κλικ πιο ηπιο απο bic cp).δοκιμασε παντως και αλλα ξυραφια και μην απογοητευεσε.
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10

Η αλήθεια είναι πως κι εμείς σου κάναμε προτάσεις χωρίς να ρωτήσουμε τι είδους γένια έχεις (σκληρά, μαλακά), ίσως γιατί θεωρήσαμε αυτονόητο ότι η κινέζικη μηχανή που έχεις είναι ήπια -αλλά προφανώς δεν είναι.

Προφανώς και ό,τι ταιριάζει σε μας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ταιριάξει σε σένα, παίζουν ρόλο πολλοί υποκειμενικοί παράγοντες. Πιστεύω πάντως ότι είναι και θέμα σωστής γωνίας, μόλις τη βρεις, θα κάνεις αποτελεσματικά ξυρίσματα και με την L6. Υπ' όψιν, επίσης, ότι οι Edwin Jagger είναι ελάχιστα πιο επιθετικές από τη Lord.

Oσο για τα ξυραφάκια, εδώ κι αν είναι υποκειμενικό το θέμα (όπως προφανώς θα ξέρεις). Δοκίμασε όσα έχεις κι ό,τι κάτσει. Πάντως και το Lord Super Chrome που περιείχε το blister της L6, είναι από τα πιο κοφτερά.
Αγησίλαος
Νήπιο
Νήπιο
10

Οκ θα δοκιμασω αυριο και εδω ειμαστε παλι, μαλλον θα βαλω astra...

Aααα βρηκα και ενα ωραιο κολπακι για την lord για να γινει πιο επιθετικη κοβουμε τις ακμες απο ενα ξυραφακι και το βαζουμε μαζι με το κανονικο ξυραφι (κεφαλή-ξυραφι-κομμενο ξυραφι-κατω κεφαλη-λαβη)ετσι ωστε να γινει πιο επιθετικη ( ? ).
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10

Ναι, το περίφημο shim. Δεν το 'χω δοκιμάσει ποτέ, αλλά σε κάποιους αποδίδει.

Btw (προς τους συντονιστές), μήπως να μεταφέρονταν τα τελευταία σχόλια (με τις εντυπώσεις) στο Lord τόπικ;
Αγησίλαος
Νήπιο
Νήπιο
10

Σημερα ξυριστικα με την proraso κρεμουλα μου (στα σιγουρα) και lord με astra ξυραφι. Πολυ καλύτερα απο το derby..
Θα δουμε.

Το ξανασκεφτομαι να μην χαρίσω την lord... θα τις δωσω 2-3 ευκαιρίες ακομα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”