Κοίτα Δορυφέρων, δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω με προσωπικές επικλήσεις (που βγαίνω, τι κάνω κτλ.) αλλά επειδή καλό είναι κάποια πράγματα να λέγονται, ας απαντήσω.
Δορυφέρων έγραψε:
Οχι βεβαια δεν ειναι τραγικα,στις 11 το πρωι καταμεσις του δρομου στην πλαϊνη πυλη του πολυτεχνειου γινεται διακινηση και η μποχα σε παιρνει απο μακρια.Εαν καθησεις απεναντι στο πλαισιο πχ σαν πελατης ακους τους διαλογους για την τιμη.
Ναι, και πριν ξέρεις που ήταν έτσι; Δίπλα στο Μουσείο, στην Τοσίτσα. Πήγαινε πες στους ΜΑΤατζήδες που είναι στημένοι μπροστά από τις τράπεζες στην Ακαδημίας και στο Κολωνάκι να επιληφθούν του θέματος. Αλλά με τους που θα τους ρωτήσεις θα σου πουν το κλασικό "ε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εντολές εκτελούμε κι εμείς". Θες να μου πεις δλδ ότι για την διακίνηση έχει κάποια "ρετσινιά" η περιοχή και δεν φταίει καθαρά η αστυνομία που δεν κάνει το αυτονόητο λόγω έλλειψης οργάνωσης και κατάλληλου νομικού πλαισίου. Μάλιστα.
Και παρεπιπτόντως, περνάω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από την Αρχιτεκτονική (την μόνη σχολή που έχει μείνει στο παλιό συγκρότημα κτισμάτων του Πολυτεχνείου). Η αδερφή μου έκανε δουλειά για την διπλωματική στη σχολή της, την παρουσίασε πριν 3-4 εβδομάδες. Κάθε μέρα γύριζε σπίτι μετά τις 22:30, δεν αντιμετώπισε ποτέ κάποιο πρόβλημα.
Δορυφέρων έγραψε:
Πες στην μανα σου να παει για ψωνια στην Ομονοια κατα το κλεισιμο δηλαδη γυρω στις 9 και μετα να σου διηγηθει τι ειδε και ποσο ασφαλης αισθανθηκε.
Έχουμε πάει φέτος μόνο, τρεις φορές στο Εθνικό Θέατρο που είναι στην Αγ. Κωνσταντίνου. Ήμουν εγώ και τρεις αρχιτεκτόνισες. Η παράσταση τέλειωνε γύρω στις 23:30 και πηγαίναμε με τα πόδια μέχρι την Πλατεία Κάνιγγος για λεωφορείο. Εκτός κι αν είναι τόσο "άγριες γκόμενες" οι αρχιτεκτόνισες που μας είδαν και μας σκιάχτηκαν :bigsmilie, αυτό που κρίνω από αυτά τα πρόσφατα παραδείγματα είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται.
Προσοχή, δεν λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει ανησυχητικά μεγάλος αριθμός αστέγων, πρεζακίων, και κάποιων οδών που κάποιες ώρες γίνονται κυριολεκτικά "γκέτο". Δεν σημαίνει όμως ότι άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα "ξαφνικά, τα 3-4 τελευταία χρόνια". Μην μου πείτε ότι την δεκαετία του '90 οι ίδιες περιοχές ήταν παράδεισος.
Όσο για τον Αγ. Παντελεήμονα, είναι μια πολύ τραγική ιστορία το τι συμβαίνει εκεί. Μένει η νονά ενός πολύ καλού φίλου μου εκεί και σε μια ανάλογη συζήτηση μου είχε πει ότι για την κατάσταση αυτή μπλέκονται κυκλώματα προστασίας μαγαζιών, τα οποία αναδύθηκαν όταν κάποιοι μετανάστες και μαγαζιά τους άρχισαν να δέχονται επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία. Από εκεί και πέρα, η κατάσταση έχει ξεφύγει και έχει αφεθεί στα συμφέροντα διάφορων ομάδων που προσπαθούν να κάνουν τους τοποτηρητές στην περιοχή, με την πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα και να κάνει συναυλίες με τον Νταλάρα ελπίζοντας πως θα δείξει ότι "νοιάζεται".
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.