Μια βολτα στο κεντρο

Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Byronas έγραψε:Κρίμα, έπρεπε να να συνεχίσετε την βόλτα στα Εξάρχεια.
Ομοιως σε πλατεια Αττικης-Βικτωριας; Αγ.Παντελεημονα;
Εσυ με την δικια σου πατε συχνα νυχτερινες βολτες εκει;
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα Εξάρχεια και το Κέντρο. Δεν έχει τύχει ούτε να με κλέψει, ούτε να με απειλήσει κάποιος. Ίσως επειδή είμαι φοιτητής, δεν κάνω για στόχος. Ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν τα δελτία ειδήσεων π.χ.
Εναν φοιτητη που κανει μπαμ απο μακρια γιατι να τον στοχοποιησουν;
Για παρε το αμαξι βαλε μεσα την οικογενεια σου και περνα απο κανεναν δρομο του κεντρου μετα τις 10 το βραδυ και τα λεμε.
Οχι βεβαια δεν ειναι τραγικα,στις 11 το πρωι καταμεσις του δρομου στην πλαϊνη πυλη του πολυτεχνειου γινεται διακινηση και η μποχα σε παιρνει απο μακρια.Εαν καθησεις απεναντι στο πλαισιο πχ σαν πελατης ακους τους διαλογους για την τιμη.
Πες στην μανα σου να παει για ψωνια στην Ομονοια κατα το κλεισιμο δηλαδη γυρω στις 9 και μετα να σου διηγηθει τι ειδε και ποσο ασφαλης αισθανθηκε.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Όπως κάθε σύγχρονη πόλη του πλανήτη, ήρθε η ώρα και της Αθήνας για την γκετοποίηση. Οι περιοχές που έχουν πρόβλημα είναι οι πέριξ της ομόνοιας που αναφέρθηκαν.

Τα Εξάρχεια το κολονάκι, το Σύνταγμα, και οι Πανεπιστήμιου, Σταδίου, Ακαδημίας από την μέση και πάνω δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.

Αν κάποιος θέλει να κατηγορήσει κάποιον ας κατηγορήσει αυτούς που ανάγκασαν ανθρώπους να φύγουν από τις χώρες τους και αυτούς που δεν έκαναν τα δέοντα να εντάξουν αυτούς τους ανθρώπους στις χώρες που πήγαν.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Byronas
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 1 time

Κοίτα Δορυφέρων, δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω με προσωπικές επικλήσεις (που βγαίνω, τι κάνω κτλ.) αλλά επειδή καλό είναι κάποια πράγματα να λέγονται, ας απαντήσω.
Δορυφέρων έγραψε: Οχι βεβαια δεν ειναι τραγικα,στις 11 το πρωι καταμεσις του δρομου στην πλαϊνη πυλη του πολυτεχνειου γινεται διακινηση και η μποχα σε παιρνει απο μακρια.Εαν καθησεις απεναντι στο πλαισιο πχ σαν πελατης ακους τους διαλογους για την τιμη.
Ναι, και πριν ξέρεις που ήταν έτσι; Δίπλα στο Μουσείο, στην Τοσίτσα. Πήγαινε πες στους ΜΑΤατζήδες που είναι στημένοι μπροστά από τις τράπεζες στην Ακαδημίας και στο Κολωνάκι να επιληφθούν του θέματος. Αλλά με τους που θα τους ρωτήσεις θα σου πουν το κλασικό "ε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εντολές εκτελούμε κι εμείς". Θες να μου πεις δλδ ότι για την διακίνηση έχει κάποια "ρετσινιά" η περιοχή και δεν φταίει καθαρά η αστυνομία που δεν κάνει το αυτονόητο λόγω έλλειψης οργάνωσης και κατάλληλου νομικού πλαισίου. Μάλιστα.

Και παρεπιπτόντως, περνάω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από την Αρχιτεκτονική (την μόνη σχολή που έχει μείνει στο παλιό συγκρότημα κτισμάτων του Πολυτεχνείου). Η αδερφή μου έκανε δουλειά για την διπλωματική στη σχολή της, την παρουσίασε πριν 3-4 εβδομάδες. Κάθε μέρα γύριζε σπίτι μετά τις 22:30, δεν αντιμετώπισε ποτέ κάποιο πρόβλημα.
Δορυφέρων έγραψε: Πες στην μανα σου να παει για ψωνια στην Ομονοια κατα το κλεισιμο δηλαδη γυρω στις 9 και μετα να σου διηγηθει τι ειδε και ποσο ασφαλης αισθανθηκε.
Έχουμε πάει φέτος μόνο, τρεις φορές στο Εθνικό Θέατρο που είναι στην Αγ. Κωνσταντίνου. Ήμουν εγώ και τρεις αρχιτεκτόνισες. Η παράσταση τέλειωνε γύρω στις 23:30 και πηγαίναμε με τα πόδια μέχρι την Πλατεία Κάνιγγος για λεωφορείο. Εκτός κι αν είναι τόσο "άγριες γκόμενες" οι αρχιτεκτόνισες που μας είδαν και μας σκιάχτηκαν :bigsmilie, αυτό που κρίνω από αυτά τα πρόσφατα παραδείγματα είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο παρουσιάζονται.

Προσοχή, δεν λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει ανησυχητικά μεγάλος αριθμός αστέγων, πρεζακίων, και κάποιων οδών που κάποιες ώρες γίνονται κυριολεκτικά "γκέτο". Δεν σημαίνει όμως ότι άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα "ξαφνικά, τα 3-4 τελευταία χρόνια". Μην μου πείτε ότι την δεκαετία του '90 οι ίδιες περιοχές ήταν παράδεισος.

Όσο για τον Αγ. Παντελεήμονα, είναι μια πολύ τραγική ιστορία το τι συμβαίνει εκεί. Μένει η νονά ενός πολύ καλού φίλου μου εκεί και σε μια ανάλογη συζήτηση μου είχε πει ότι για την κατάσταση αυτή μπλέκονται κυκλώματα προστασίας μαγαζιών, τα οποία αναδύθηκαν όταν κάποιοι μετανάστες και μαγαζιά τους άρχισαν να δέχονται επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία. Από εκεί και πέρα, η κατάσταση έχει ξεφύγει και έχει αφεθεί στα συμφέροντα διάφορων ομάδων που προσπαθούν να κάνουν τους τοποτηρητές στην περιοχή, με την πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα και να κάνει συναυλίες με τον Νταλάρα ελπίζοντας πως θα δείξει ότι "νοιάζεται".
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Αγαπητέ Απόστολε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Δεν μπορεί να θεωρείτε ένδειξη μοντερνισμού το να γεμίζει μία χώρα με αλλόφυλους και αλλόθρησκους με τη βία και χωρίς να το θέλει.

Δεν είναι φυσική εξέλιξη, είναι επίμονο σχέδιο των κέντρων παγκόσμιας εξουσίας, και εξυπηρετεί τη γενικότερη καταστροφή της εθνική υφής κάθε τόπου που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να αντιδρά.

Το θέμα της λαθρομετανάστευσης σχετίζεται άμεσα με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας μας, όπως ο υπερδανισμός της δημοκρατίας μας, η στημένη χρεωκοπία της χώρας μας, η συστηματική διάλυση του στρατού μας, η αφελλήνιση της παιδίας μας, η συστηματική προώθηση σάπιων και αρρωστημένων προτύπων από την τηλεόραση, οι τεράστιες υποθαλάσσιες λίμνες υδρογονανθράκων του Αιγαίου (πετρέλαιο και μεθάνιο) και άλλα πολλά.

Η δεκαετία που έρχεται είναι πιθανόν να φέρει τεράστιες αλλαγές στη χώρα μας. Και όταν λέω αλλαγές εννοώ προς το καλό, διότι ο κατήφορος είναι δεδομένος και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αλλαγή. Αυτό το στηρίζω στο γεγονός ότι τον Έλληνα τον έχουν ξεφτιλίσει αυτή τη στιγμή αλλά και ενδεχομένως να τον έχουν υποτιμήσει. Και ο Έλληνας δεν είναι να τον στήνεις στον τοίχο, το έχει αποδείξει πολλάκις. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους πολλούς Έλληνες, από αυτούς δεν έχω να περιμένω τίποτα, οι ενάρετες πράξεις γινόταν πάντα από τους λίγους.

Και επειδή η συζήτηση άρχισε να μπαίνει στα βαθιά νερά που το φόρουμ δεν αντέχει, ήρθε η ώρα να κλειδωθεί το νήμα. Μάλλον σε αυτό το φόρουμ ένα τέτοιο θέμα δεν θα έπρεπε να είχε ανοιχτεί.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Slur συμφωνώ απόλυτα με όσα λές, δεν ξέρω γιατί κατάλαβες ότι εννόησα ‘ένδειξη μοντερνισμού’, αυτά που είπες εσύ εννοούσα. Ακριβώς αυτά.

Όσο παραμένουμε σε διατύπωση απόψεων δεν υπάρχει λόγος να κλειδωθεί, το θέμα είναι σημαντικό για την χώρα μας και είναι ωραίο να ακούγονται απόψεις. Αν υπάρξει διαπληκτισμός μεταξύ μελών ή χαρακτηρισμοί τότε θα το κλειδώσουμε.
or
Grow A Beard
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Αφορμή πείρα από το τελευταίο σου ποστ για να πω τα δικά μου.

Νομίζω ότι ίσως να χρειαστεί να κλειδωθεί διότι το θέμα πονάει πολύ Απόστολε και ενδεχομένως να υπάρξει ένταση.
Επίσης είναι γνωστό ότι στο θέμα της λαθρομετανάστευσης γίνεται πολιτική σπέκουλα από διάφορους χώρους και αυτό μέσα από την προπαγάνδα της τηλεόρασης περνάει στο μυαλό κάποιων και ενδεχομένως να ενταθεί η συζήτηση.

Εγώ λόγο δουλειάς περνάω τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα από το κέντρο.
Η ψυχή μου κλαίει κάθε μέρα με αυτά που βλέπω, το μυαλό αναγκάζεται να τα σκέφτεται όλα ξανά και ξανά, και βλέποντας αυτό που μας κάνουν ο θυμός συσσωρεύεται μέσα μου. Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να διοχετεύσω όλον αυτό το θυμό εκεί που πρέπει.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Byronas έγραψε:
Ναι, και πριν ξέρεις που ήταν έτσι;

Μην μου πείτε ότι την δεκαετία του '90 οι ίδιες περιοχές ήταν παράδεισος.
Ζω στην Αθηνα περισσοτερα χρονια κι απο την ηλικια σου γιαυτο τα λεω.
Σε αυτες τις περιοχες περναγα πεζος και χαζευα μαγαζια (που λεφτα για καφετερια,μπαρακι κλπ) μετα τις 12 ακομη και μονος.
Οποιος θελει να "ενταξει" 1.000.000 + λαθρομεταναστες πιστευοντας πως ετσι θα αναβαθμιστει η χωρα του ας μας πει ενα τετοιο παραδειγμα χωρας.

Κι επειδη ο τιτλος του τοπικ ειναι για "βολτα" ας μας πει οποιος εχει κανει τωρα τελευταια κανενα νυχτερινο περιπατο ποσο ρομαντισμο ειχε.

:winkcool
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Δορυφέρων έγραψε: Ζω στην Αθηνα περισσοτερα χρονια κι απο την ηλικια σου γιαυτο τα λεω.
χμμμμμ, τώρα δίνεις μια διάσταση που δεν την είχα σκεφτεί.
Είναι λογικό κάποιος π.χ. 50 ετών που έχει ζήσει άλλες εποχές στην Αθήνα να βλέπει συγκριτικά άρα και διαφορετικά τα πράγματα από κάποιον που είναι 20. Επίσης το αίσθημα του φόβου (για διάφορους λόγους) αυξάνει όσο περνάν τα χρόνια.
or
Grow A Beard
Άβαταρ μέλους
Byronas
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 1 time

@Δορυφέρων: Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω (αναφέρομαι και στο post του Slur). Προφανώς έχω τελείως διαφορετική οπτική από τους υπόλοιπους. Ελπίζω τουλάχιστον να διαβάζεται ό,τι γράφω και να μην τα προσπερνάτε βγάζοντας βιαστικά συμπεράσματα. Το ότι σχολιάζεις επιλεκτικά, μου δείχνει ότι θες να κατευθύνεις την συζήτηση σε συγκεκριμένα σημεία.

Όσον αφορά το παράδειγμα ενσωμάτωσης μεταναστών, τι να πρωτοαναφέρω; ΗΠΑ; Γερμανία; Γαλλία; Οι δύο τελευταίες είχαν αποικιοκρατικό σύστημα, η πρώτη έγινε από μετανάστες.

Οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα επειδή τους καλεί κάποιος, έρχονται γιατί (όπως φαίνεται) βρίσκουν δουλειά. Κι αυτό δεν έγινε επειδή ήρθαν σε μια νύχτα τόσοι μετανάστες και κατέλαβαν τις θέσεις εργασίας. Η ίδια η αγορά τους επέλεξε για τα φθηνά μεροκάματα και τα μηδενικά ασφάλιστρα. Οπότε ο μετανάστης σε τι φταίει; Ήρθε εδώ, δουλεύει καθημερινά, παίρνει μειωμένο μισθό, χωρίς ασφαλιστικό μέλλον και θα του φορτώσουμε και το φταίξιμο για ότι όλα μας πάνε στραβά;

Με την ίδια λογική, ένας Έλληνας γιατί να πάει να δουλέψει στο εξωτερικό; Θα φάει την δουλειά κάποιου ντόπιου, θα χαλάσει την "πιάτσα", θα πει και σε 2-3 φίλους του ότι η ζωή εκεί είναι ωραία και υπάρχουν λεφτά.

Συγγνώμη που ξεφεύγω από το θέμα, αλλά δεν μπορώ να μην απαντήσω όταν μου απαντάνε χωρίς επιχειρήματα.

Εγώ αναφέρω στο προηγούμενο post μου: πρόβλημα υπάρχει, με τις παρατηρήσεις που αναφέρω. Αυτά τα διάβασες ή σχολίασες επιλεκτικά;
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11796 times
Been thanked: 12112 times
Επικοινωνία:

Byronas έγραψε: Όσον αφορά το παράδειγμα ενσωμάτωσης μεταναστών, τι να πρωτοαναφέρω; ΗΠΑ; Γερμανία; Γαλλία; Οι δύο τελευταίες είχαν αποικιοκρατικό σύστημα, η πρώτη έγινε από μετανάστες.
Συγνώμη αλλά εδώ θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει: και είδαμε τι πάθανε οι ιθαγενείς των ΗΠΑ.
Κατά την κρίση μου κακό παράδειγμα!

Όσο για Γαλλία, Γερμανία.
Η Γαλλία τώρα το πληρώνει.
Γερμανία, αλήθεια, την συγκρίσεις με την Ελλάδα;;;
Byronas έγραψε: Οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα επειδή τους καλεί κάποιος, έρχονται γιατί (όπως φαίνεται) βρίσκουν δουλειά. Κι αυτό δεν έγινε επειδή ήρθαν σε μια νύχτα τόσοι μετανάστες και κατέλαβαν τις θέσεις εργασίας. Η ίδια η αγορά τους επέλεξε για τα φθηνά μεροκάματα και τα μηδενικά ασφάλιστρα. Οπότε ο μετανάστης σε τι φταίει; Ήρθε εδώ, δουλεύει καθημερινά, παίρνει μειωμένο μισθό, χωρίς ασφαλιστικό μέλλον και θα του φορτώσουμε και το φταίξιμο για ότι όλα μας πάνε στραβά;
Οι μετανάστες πρώτον έρχονται γιατί μπορούν, γιατί κάποιος τους το επιτρέπει!
Δεύτερον γιατί από εδώ μπορούν να περάσουν σε άλλες ποιο οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.
Εδώ δεν νομίζω να βρίσκουν πλέων δουλειά, και όσο για τα φτηνά ανασφάλιστα εργατικά αυτό πλέων δεν ισχύει.

Δυστυχώς έτσι όπως ήμαστε δεν χωράμε!
Καλός ή κακός!
Αυτή είναι η δικιά μου άποψη!
Μακάρι να υπήρχαν κυβερνήσεις που θα είχαν πραγματική κοινωνική πολιτική.
Με ανθρώπου που ενδιαφέρονται για σένα για μένα για όλους!

Επειδή όμως δεν υπάρχει κάποιος "τρωγόμαστε" μεταξύ μας. Κακός!

:danke
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διάφορα”