Το ξύρισμα της ημέρας: Ιανουάριος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Εικόνα

Καλημερα σας

- Gillette Fat Boy E4 (Δανεικη απο τον Πετραν!)
- Polsilver Super Iridium
- Simpsons The Duke 2 best
- Pannacrema Labdano (Πετρο, ευχαριστω!)
- Pinaud Clubman Special Reserve

Δεν ξερω απο Κρυφους ή Φανερους ΑγιοΒασιληδες - εμενα μου ελαχε ο Ξαφνικος Αγιος Βασιλης με τη μορφη του Πετρου (Petros.Mp). Σε χθεσινη συναντηση μας στη Καλλιθεα μου παρεδωσε το "χοντρο παιδι" για δοκιμη και μαζι δωρακι μια Pannacrema Labdano.

Ειχα προλαβει προπερσι τον Πολεμο των Sterling και περσι τη Μαχη της Pannacrema(ς) - αλλα δεν ειχα δωσει την πρεπουσα σημασια. Και οπως παντα το μετανιωνω (πικρα)... Η Pannacrema (οπως ολοι ξερουν πλεον) ειναι ενα πολυ καλο Ιταλικο μαλακο σαπουνι - που παραγει πολυ πηχτο αφρο και οι μυρωδιες που επελεξε/δημιουργησε ο κατασκευαστης του, ιδιαιτερες. Ειχα μυρισει σε συναντησεις το namaste, το san francesco και στην τελευταια μας το labdano.

Συμπερασματικα οντως πολυ καλο σαπουνι - στην αρχη ο αφρος του δειχνει λιγος - μετα δειχνει πολυς - μετα πολυ πηχτος - μετα σε δουλευει δειχνοντας οτι θελει νερο - και στο τελος πραγματικα αρωματικη γυψοσανιδα (μπουκωσε το μπανιο με γλυκο μυρο, γλυκο μπαχαρικο, γλυκο βετιβερ) και με προστασια και ενυδατωση στο φουλ. Οκ θα πρεπε να το ειχα παρει απο περσι...

Η εμπειρια μου απο vintage μηχανες ελαχιστη (Gillette Tech), απο ΤΤΟ πολυ μικρη (Parker 96R & NPV) οποτε σημερα σχεδον παρθενος επεσα στα βαθια. Ο Πετρος μου το ξεκαθαρισε, πες οτι δεις ακομα και αν δεν εισαι σιγουρος. Οκ λοιπον.

Η μηχανη δεν ρυθμιζεται το ιδιο καλα αν ειναι "κλειστη". Ενα τεταρτο ρυθμιζα, εκλεινα, ανοιγα, ξαναρυθμιζα κλπ κλπ. Την πιο "σωστη" θεση την πηραν οι 4 πειροι οταν η ρυθμιση γινοταν πριν κλεισουν τα καπακια. Παει αυτο.

Η μηχανη ειναι Tech - οπως (σχεδον) ολες οι ΤΤΟ της Gillette - και σαν Tech πρεπει να κρινονται. Στη θεση 1 κοβει λιγοτερο απο την Tech 3 pieces που εχω (μια ρυθμιση προφανως για αντρες με λιγα και μαλακα γενια). Στο 3 με 4 πλησιασε την Gillette Tech (και την Lord L5) μου - και λιγο πανω απο το 7 την ξεπερασε. Στη τελευταια ρυθμιση ( 9 ) κοβει πιο βαθια απο Tech - πλησιαζοντας σε αποδοση τις "κλειστες" κεφαλες της Merkur.

Χρησιμοποιησα Polsilver SΙ ξυραφακι - το οποιο μαζι με το Feather μεταμορφωνουν τις Tech γενικα. Ολα πηγαν οκ στο ξυρισμα - η αισθηση ειναι οντως Tech - λειπει η γλυκα των Jagger/Muhle/Merkur - αλλα το αποτελεσμα ειναι πιο καλο απο οτι νομιζεις στη διαρκεια του ξυρισματος. Δεν εκανα ταρζανιες ουτε κοντρα - που ετσι και αλλιως δεν κανω με καμια μηχανη - και νομιζω οτι για 3+ περασματα το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο.

Ζυγιζει διαφορετικα απο ολες τις μηχανες που εχω - και το κεντρο βαρους πρακτικα δεν υπολογιζεται οπως στις 3 pieces - αλλα ειναι πολυ ευκολο να την βολευτεις. Ειναι σχετικα κοντη - το "μπιρμπιλι" στη λαβη δεν τρυπαει μεν τα δαχτυλα (αλα Parker) αλλα δεν γλυστραει με τιποτα.

Εννοειται οτι δεν συγκρινεται σε βαθος κοπης ουτε με Progress ουτε με Futur - ομως προσφερει πολυ καλο ξυρισμα (στο 9) και αν ηταν δικια μου θα την χρησιμοποιουσα πολυ συχνα (παντα για καθημερινο ξυρισμα - το να χρησιμοποιεις tech μηχανες για σκληρα γενια 4-5-6 ημερων δεν ειναι οτι πιο βολικο).

Για το Special Reserve - ε οκ ειναι το Special Reserve - τι αλλο να πεις ? :-)

** Ευχαριστω και παλι τον Πετρο που μου εδωσε την ευκαιρια να ξυριστω με μια απο τις καλυτερες μηχανες που εβγαλε ποτε η ρημαδα (πλεον) Gillette.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29660 times
Been thanked: 29931 times

Ωραίο review Ηρακλή, αν και έχω κάποιες ενστάσεις. Ασφαλώς και γενικά οι Gillette είναι ήπιες μηχανές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την λες Tech (με εξαίρεση τις χαμηλές ρυθμίσεις 1-2), ούτε closed comb της Merkur (μεσαίες ρυθμίσεις 5-7). Στο 9 κόβει σαν μια σύγχρονη τυπική (όχι R41, όχι Fatip κλπ) open comb, οπότε δεν βρίσκω ότι μπορεί να καταταχτεί σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες αλλά ως αυτό που είναι, μια adjustable. Συμφωνώ βέβαια ότι δεν πλησιάζει σε επιθετικότητα τις σύγχρονες adjustable.
Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Has thanked: 130 times
Been thanked: 192 times
Επικοινωνία:

Η μηχανη δεν ρυθμιζεται το ιδιο καλα αν ειναι "κλειστη". Ενα τεταρτο ρυθμιζα, εκλεινα, ανοιγα, ξαναρυθμιζα κλπ κλπ. Την πιο "σωστη" θεση την πηραν οι 4 πειροι οταν η ρυθμιση γινοταν πριν κλεισουν τα καπακια. Παει αυτο.
Καλησπέρα.

Διαβάζοντας το μήνυμα του Ηρακλή, συνειδητοποίησα ότι κάναμε κουβέντα σχετικά με τη ρύθμιση του μηχανισμού της fat boy με τον Πέτρο, αλλά δεν πήγε καθόλου το μυαλό στο προφανές, ότι δηλαδή για να της αλλάξεις ρύθμιση, πρέπει να μην είναι σφιγμένη και "ασφαλισμένη" από την κάτω βίδα. Καμιά φορά θεωρούμε κάποια πράγματα αυταπόδεικτα, δεν είναι όμως και ζητώ συγνώμη που δε μου έκοψε να το αναφέρω, μπορεί να γλύτωνε ο άνθρωπος μπόλικες ώρες στενοχώριας και απορίας... :dash :dash :dash :dash :dash
Αποστόλης
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα σας.

Εικόνα

Proraso pre-shave άσπρο
Palmolive Rinfrescante
Omega 10005
Edwin Jagger DE89L
Lord Super Stainless (#2)
Arko Cool after shave cream

Aνοίγοντας το ντουλάπι συνειδητοποίησα ότι ενώ έχω καλή άποψη για την πράσινη Palmolive, αυτή προερχόταν από ένα και μόνο ξύρισμα κι αυτό στην προ DE εποχή (λίγες μέρες πριν αγοράσω την EJ μου). Επειδή είχε μπει ο χειμώνας πίστεψα ότι το πάγωμα που προκαλεί αυτή η κρέμα θα ήταν ανυπόφορο κι έτσι την είχα αφήσει στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσω από το Πάσχα και μετά. Μέχρι που η ωραία αίσθηση του ξυρίσματος με την Aspis Ice Rain την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με έκανε να δω το πράμα διαφορετικά.

Σήμερα λοιπόν το χέρι πήγε στην Palmolive Rinfrescante και η επιλογή με δικαίωσε. Mπορώ να πω κιόλας ότι η πράσινη μ' άρεσε περισσότερο σαν αίσθηση και προστασία από την κόκκινη -ίσως λόγω ευαισθησίας του δέρματός μου- ενώ και το πάγωμα δεν ήταν ιδιαίτερα έντονο -ίσως και λόγω του Proraso preshave που σε δροσίζει από πριν. Μαζί με την Aspis θα κάνουν αχτύπητο δίδυμο τους ζεστούς μήνες, αλλά και τον χειμώνα θα χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά.

Οπως καταλάβατε το ξύρισμα πήγε καλά. Η Lord SS (στην πράσινη-μπλε συσκευασία που γράφει "classic") είναι καλή λεπίδα, όχι εντελώς γλυκιά, αλλά ούτε και πολύ κοφτερή. Βάσει του προηγούμενου αποτελέσματος είδα ότι δεν πήρε τα γένια τόσο βαθιά στον λαιμό όσο στα μάγουλα (είχα ξυριστεί πριν από δύο μέρες και στον λαιμό τα γένια φαίνονταν περισσότερο), αλλά σε γενικές γραμμές φαίνεται ταιριαστή σε μένα και μπαίνει στις υποψήφιες για στοκάρισμα λεπίδες. Με δεδομένο ότι και οι Racer μου είχαν φανεί ακόμα καλύτερες, είμαι περίεργος να δω αν και οι υπόλοιποι εννέα τύποι ξυραφακίων που παράγονται από το εργοστάσιο της Lord (έχω ένα πακετάκι απ' όλα) είναι παρόμοιοι. Αν είναι, τότε έχω λύσει το πρόβλημά μου για πολύυυυ καιρό.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12

Antonis έγραψε:Ωραίο review Ηρακλή, αν και έχω κάποιες ενστάσεις.
Εδω εχω εγω, πως να μην εχεις εσυ ? :D

Οσο περναει η ωρα και "χαιδευομαι" παρατηρω οτι εχει παρει περισσοτερα γενια απο οτι νομισα αρχικα - και στα δυσκολα σημεια της μουρης μου. Οποτε οντως το αποτελεσμα ειναι καλυτερο απο οτι συνειδητοποιεις την ωρα του ξυρισματος - αλλα ειλικρινα δεν ξερω που να το καταταξω. Γιατι συγχρονη τυπικη open comb εκτος των R41 και Fatip δεν γνωριζω. Θα ελεγα οτι πλησιαζει την Parker 3 pieces closed comb που ειναι καποια κλικ πανω απο της γνωστες ηπιες που εχουμε ολοι.

Γενικα παντως οσοι εχουν μια τετοια μηχανη ειναι τυχεροι ανθρωποι :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24987 times
Been thanked: 7869 times

herco έγραψε:Γιατι συγχρονη τυπικη open comb εκτος των R41 και Fatip δεν γνωριζω
:confused Τι εννοείς Ηρακλή? Οι Merkur 15C, 25C, 985 Travel, 41, οι Ikon open comb τι είναι?
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12

Εχεις δικιο Γιαννη, αλλα το εννοουσα διαφορετικα. Οι open comb της Merkur δεν κοβουν βαθυτερα απο τις closed comb της εταιρειας - οποτε ειναι δωρο αδωρο να πει καποιος οτι η Fat Boy ειναι σε ενα επιπεδο μιας τυπικης open comb και να εννοει την 41c πχ γιατι η 41c δεν ειναι μια τυπικη open comb μηχανη. Για τις Icon και παλι εχεις δικιο - αλλα δεν εχω καμια εμπειρια μαζι τους - δυστυχως οι μονες open comb που εχω ξυριστει ειναι οι 41c, Fatip, Parker 24c και R41 (2011/2013)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

- Σαπούνι Ξυρίσματος Dimitri’s Bergamot
- Πινέλο Ξυρίσματος Semogue 730
- Safety Razor Muhle sb+ Ikon Handle
- Λεπίδα vtg Wilkinson [3]
- ASL Fine Platinum
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Πινέλο Omega 31025 Scarlatti
Σαπούνι Pannacrema
Μηχανή Merkur 34c
Λεπίδα BIC Chrome