Αγορά δεύτερης ξυριστικής μηχανής
-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
Merkur progress 500 με κλειστα ματια(αγαππημενη του Aris22
,Mantic59
και δικη μου
).
παντως και η merkur 37c`η 39c slant δεν ειναι ασχημες.απλα με αυτες ξεχνας την κοντρα(τουλαχιστον καθε μερα).
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Γιατί όχι την Merkur Futur που είναι "Θηρίο" ,πραγματικά απίθανη μηχανή !!
Γιάννης
- captain_hx
- Εξειδίκευση

- 10
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16450 times
- Επικοινωνία:
- Petros.Mp
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Θες πιο επιθετική, ήπια, κάτι άλλο ; Για ποιο λόγο την θες ; Μπάτζετ ;
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
-
Uisqe Breatha
- Νήπιο

- 12
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 19 times
Εχθές δοκίμασα την πατέντα με την δεύτερη ψαλιδισμένη λεπίδα. Αν στην αρχή την φοβήθηκα στο τέλος μου άρεσε το τόσο επιθετικό - βαθύ ξύρισμα που κάνει με λιγότερα περάσματα απ' ότι έχω συνηθίσει να κάνω. Καθημερινά κάνω δύο το πολύ τρία περάσματα και κόντρα, αν τύχη, μόνο στο σαγόνι. Θα το δουλέψω λίγο απο Δευτέρα με καινούργιο ξυραφάκι (χρησιμοποιώ τα bic platinum) να δω πως θα πάει.
Πάντως απ ότι κατάλαβα είστε πιο πολύ υπέρ της ρυθμιζόμενης μηχανής αντί της "γκιλοτίνας" - slant
Από θέμα κόστους απ ' οτι βλέπω σε ότι καταλήξω θα στοιχίζει 40 - 60 ευρω.
Πάντως απ ότι κατάλαβα είστε πιο πολύ υπέρ της ρυθμιζόμενης μηχανής αντί της "γκιλοτίνας" - slant
Από θέμα κόστους απ ' οτι βλέπω σε ότι καταλήξω θα στοιχίζει 40 - 60 ευρω.
Οι άνθρωποι σε ξεχνούν, τα έργα σου σε θυμίζουν.
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Ολα ειναι θεμα χρησης και αντοχης του δερματος σου. Και η Fatip και η Progress και η Futur και οι slands (37c, 39c) και οι Parker open comb (24c, 26c) μια χαρα μηχανες ειναι αλλα για καθημερινο ξυρισμα ισως να σου κανουν μονο οι ρυθμιζομενες (Progress, Futur) και σε μεσες, μεσοχαμηλες ρυθμισεις. Αυτο ειναι κατι που θα το διαπιστωσεις μονος σου :-)

-
macho
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17338 times
συμφωνω απολυτα με τον herco.καθε μηχανη εχει τα δικα της χαρακτηριστικα.εχω την merkur progress,την οποια την χρησιμοποιω στις ρυθμισεις(σκαλες)2-max3 και μου δινει υπεροχο,βαθυ ξυρισμα ανετα και ωραια.επισης οι slant ειναι πολυ αποτελεσματικες μηχανες αλλα θελουν λιγη extra προσοχη.οι parker open comb που αναφερε ο herco ειναι επισης πολυ καλες για καθημερινο ξυρισμα.τα παντα ειναι θεμα χρησης και προσωπικης επιλογης.
-
Uisqe Breatha
- Νήπιο

- 12
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις προτάσεις σας. Συμφωνώ στο ότι είναι καθαρά "τι σου κάνει σε εσένα" γιατί κάθε ένα πρόσωπο είναι διαφορετικό και έχει άλλες ανάγκες. Θα πάω και μια βόλτα μέχρι τον Γιώργο στον Πειραιά να τις δω και από κοντά και βλέπουμε...
- Petros.Mp
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Την καλύτερη κίνηση θα κάνεις, από κοντά όλα μα όλα είναι διαφορετικά.
Πέτρος
-
Uisqe Breatha
- Νήπιο

- 12
Τελικά κατάφερα και πήγα να τις δω από κοντά. Όντως Petros.Mp ότι και να διαβάσεις, όσες γνώμες και να ακούσεις, όσα βίντεο και να δεις, από κοντά όλα αλλάζουν!
Από κοντά που είδα την Merkur Futur μου φάνηκε καταπληκτική σαν βάρος αλλά ακόμα και στην 1 σκάλα τρόμαζα και μόνο που την κοιτούσα! Πολύ επιθετική.
Την progress την βρήκα πολύ πιο καλή ότι αφορά τις ρυθμίσεις της, αλλά ήταν πιο ελαφριά στο χέρι μου.
Τέλος είδα και την merkur slant 37c, μια τελείως μα τελείως διαφορετική μηχανή!
Τώρα λοιπόν υπάρχουν τα εξής προβλήματα – κολλήματα.
Με την πατέντα του κομμένου ξυραφιού αυτές τις μέρες που το δοκιμάζω βλέπω πως το δικό μου πρόσωπο το επιθετικό ξύρισμα δεν το αντέχει κάθε μέρα, το πολύ μέρα παρά μέρα.
Επίσης ο κολλημένος με το ρετρό - vintage look, όμορφη σαν την Muhle R89 grande που έχω τώρα και χρησιμοποιώ δεν ήταν καμία, πλην της slant.
Καταλήγω λοιπόν στο ότι για το καθημερινό μου ξύρισμα θα παραμείνω σε αυτήν που έχω ήδη, με την χρήση της κομμένης λάμας άμα θέλω κάποια μέρα λίγο πιο επιθετικό ξύρισμα αλλά έχω βάλει ¨alert¨ στον site του Γιώργου όταν έρθει η 39c να πάω να την δω από κοντά. Ίσως να καταλήξω σε αυτή όχι όμως τόσο για το καθημερινό μου όσο για αυτό το κάτι διαφορετικό που προσφέρει σαν ξύρισμα.
Από κοντά που είδα την Merkur Futur μου φάνηκε καταπληκτική σαν βάρος αλλά ακόμα και στην 1 σκάλα τρόμαζα και μόνο που την κοιτούσα! Πολύ επιθετική.
Την progress την βρήκα πολύ πιο καλή ότι αφορά τις ρυθμίσεις της, αλλά ήταν πιο ελαφριά στο χέρι μου.
Τέλος είδα και την merkur slant 37c, μια τελείως μα τελείως διαφορετική μηχανή!
Τώρα λοιπόν υπάρχουν τα εξής προβλήματα – κολλήματα.
Με την πατέντα του κομμένου ξυραφιού αυτές τις μέρες που το δοκιμάζω βλέπω πως το δικό μου πρόσωπο το επιθετικό ξύρισμα δεν το αντέχει κάθε μέρα, το πολύ μέρα παρά μέρα.
Επίσης ο κολλημένος με το ρετρό - vintage look, όμορφη σαν την Muhle R89 grande που έχω τώρα και χρησιμοποιώ δεν ήταν καμία, πλην της slant.
Καταλήγω λοιπόν στο ότι για το καθημερινό μου ξύρισμα θα παραμείνω σε αυτήν που έχω ήδη, με την χρήση της κομμένης λάμας άμα θέλω κάποια μέρα λίγο πιο επιθετικό ξύρισμα αλλά έχω βάλει ¨alert¨ στον site του Γιώργου όταν έρθει η 39c να πάω να την δω από κοντά. Ίσως να καταλήξω σε αυτή όχι όμως τόσο για το καθημερινό μου όσο για αυτό το κάτι διαφορετικό που προσφέρει σαν ξύρισμα.