Bασίλη θα το ξέρεις ήδη φαντάζομαι πως ο Douglas δε ταχυδρομεί προιόντα που περιέχουν οινόπνευμα εκτός των ΗΠΑ.
Δυστυχώς όσο και να ήθελα να δοκιμάσω το asl του αρκέστηκα στο μη αλκοολούχο
tonic το οποίο είναι lotion splash on σε σύγκριση με το
lotion που παραδόξως έχει υφή balm.
Πάντως το μπουκάλι μη σε ξεγελά. Αν και παλαιομοδίτικο και γυάλινο ( ! ) έχει σταγονομετρική οπή, οπότε η ποσότητα που βάζεις είναι μετρημένη.
Συμπληρώνει πολύ ταιριαστά και τα δύο σαπούνια που έχω γιατί όπως λογικά καταλαβαίνεις έχει το ίδιο άρωμα με το Cavendish ενώ ταυτόχρονα "διαλύει" το δυνατό άρωμα του Chocolate Βourbon σε κάτι εξίσου γλυκό αλλά πιό ήπιο.
Νιώθω πως βάζω στο πρόσωπό μου το εκχύλισμα του σαπουνιού. Δε μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Μου αρέσει πολύ γιατί μου αρέσει και το σαπούνι.
Το τσίμπημα μου λείπει αλλά αυτό δε σημαίνει πως το tonic δε με καλύπτει. Ο ψυχαναγκασμός μου με ανάγκασε να βάζω οινοπνευματώδη lotion μετά το ξύρισμα και μετά απο λίγη ώρα και το tonic . Aπο την άλλη θέλω να σου εξομολογηθώ πως επι δεκαπέντε περίπου χρόνια σπάνια έβαζα lotions και balms μετά το ξύρισμα και φυσικά κανένα δεν είχε οινόπνευμα.Μετά πέρασα μιά πενταετία περίπου με μη αλκοολούχα balms και τώρα που ήρθα στο Π.Ξ. έβαλα το οινόπνευμα στην καθημερινοτητά μου.
Δηλαδή η περιπτωσή μου είναι πιάσ'το αυγό και κούρευτο.
Το tetrasodium EDTA είναι συντηρητικό. Διαβάζω πως ήρθε να αντικαταστήσει τα parabens. Βοηθά στη διατήρηση των αρωμάτων και εμποδίζει τη δημιουργία μούχλας και μικροοργανισμών. Παρ'όλα αυτά είναι ικανό - δυστυχώς -να διασπάσει κάποιες στιβάδες του δέρματος και να επιτρέψει σε άλλα επικίνδυνα συστατικά να εισχωρήσουν. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να προσέχουμε ( όχι εμείς, οι κοσμετολόγοι εννοώ ) με ποιά συστατικά το συνδιάζουμε. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εκδηλωθεί καρκίνος σε πειραματόζωα απο το t. EDTA. Μακάρι στο μέλλον να μη χρειάζεται πιά να χρησιμοποιείται. Αν βέβαια νιώσεις τη παραμικρή ενόχληση, όπως κνησμό, ερεθισμό κτλ είναι αυτονόητο πως δε θα συνεχίσεις τη χρήση της lotion.
Mε άλλα λόγια είναι ένα μαχαίρι. Εργαλείο στα χέρια ενος ενήλικα, επικίνδυνο στα χέρια ενος παιδιού.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.