1917 Gillette Hollow Handle Pocket Edition Safety Razor

Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Στέλιο εξαιρετικό εργαλείο σε εξαιρετική τιμή. Έκανες πολύ καλή δουλειά στο καθάρισμα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Σε ευχαριστώ πολύ Απόστολε. Να σας εξομολογηθώ ότι ψάχνω και για ακόμα κάποιο vintage κομμάτι μόνο και μόνο για να επαναλάβω αυτήν την διαδικασία της αναπαλαίωσης που με σαγήνευσε!
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Κατσε ... Εισαι στην αρχη ακομη. Καταλαβαινεις λοιπον γιατι σας καλοσοριζω με: "Καλως ηρθατε στην κλινικη"? :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13

Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες αλλά εκτός από τη αστείρευτη γνώση που προσφέρει το forum πάνω στο παραδοσιακό ξύρισμα, οδηγεί και σε έναν αλόγιστο πλεονασμό που μεταφράζεται σε στείρο υπερκαταναλωτισμό κυρίως. Αυτό που λέω δεν είναι κάποια μομφή αλλά μια προσωπική μου εκτίμηση μόνο.
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13

Σε αυτές τις δυο κακές ομολογώ φωτογραφίες θέλω να σας δείξω την γεωμετρία της κεφαλής. Με την συγκεκριμένη μηχανή απολαμβάνω πολύ καλά ξυρίσματα αυτές τις μέρες και είμαι στην αναζήτηση νέου σύγχρονου μοντέλου open comb safety razor τριών κομματιών. Η κεφαλή αυτή μου φαίνεται απόλυτα φιλική και δεν μου προκαλεί κανέναν απολύτως φόβο. Θα ήθελα την γνώμη των πιο έμπειρων αν μπορούν από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες να διαπιστώσουν κατά πόσο επιθετική είναι η συγκεκριμένη κεφαλή ώστε να αντιληφθώ σε τι επίπεδο ξυριστικά είμαι και να με βοηθήσουν στην επιλογή της επόμενης μηχανής.
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Με αυτη την γεωμετρια ειναι η ΠΑΛΙΑ Mühle R41. H Merkur 11c εχει επισης αυτη τη γεωμετρια. Εαν θες να ανεβεις κλαση, τοτε παρε την καινουρια open comb κεφαλη της Mühle. Τα μοντελα ονοματολογικα εχουν παραμεινει ως ειχαν, οι κεφαλες εχουν αλλαξει. Πιο πολλα για τη νεα κεφαλη της Mühle, στο νημα. Bεβαια παιζει να φαω το βρισιδι της αρκουδας (ή μαλλον του :bear ) εαν το παρεις και σφαχτεις.. Αλλα διαβασε το νημα.. :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13

Έχω διαβάσει τα δυο θέματα για την Mühle R41 Στέφανε όπως και για όλες τις open comb μηχανές που υπάρχουν στο forum μας. Μετά την χρήση αυτής της μηχανής κατάλαβα ότι ο τύπος που ταιριάζει στα γένια μου είναι οι open comb γιατί δεν χρειάζεται να ασκώ καμία πίεση και έτσι μειώθηκαν αισθητά οι ερεθισμοί. Ήθελα την γνώμη σας για την επιθετικότητα της κεφαλής γιατί είχα βάλει στόχο την Merkur 15C αλλά διάβασα ότι είναι open comb μηχανή για αρχάριους και φοβάμαι μην είναι πισωγύρισμα για μένα.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Προσωπικα εχω τις ακολουθες:

Mühle R41 new head
Mühle R101 old head (οποτε οπως καταλαβαινεις ξερω και τις 2 κεφαλες)
Μerkur 11c
Gillette New Type short comb
Gillette New Type long comb

Δε νομιζω να ξεχασα καμμια... :megagrin

Η R41 ειναι ο,τι πιο επιθετικο εχω, κατοπιν η 11c. Η οποια εχει μεν την κεφαλη της 15ρας, αλλα αλλη λαβη, οποτε αλλο βαρος, αλλη κατανομη και αυτο παιζει τον ρολο του.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13

Την 11C την απορρίπτω γιατί ψάχνω αποκλειστικά για μηχανή 3 κομματιών. Δύσκολη απόφαση θα με απασχολήσει μάλλον για αρκετό καιρό... :dash
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

H 11c ειναι 3 κομματιων... :megagrin
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”