Muhle R41 2011 "Το κλαμπ των κανιβαλων"
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Όταν λέτε "νέα λαβή", εννοείτε αυτό που αλλού το λένε "Grande"?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Oχι για την κανονικου μηκους μιλαμε!..

- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 49 times
Ηξερε ο Geo και το δοκιμασε με τα γενια των 1000 ημερων
χχαχαχαχαχαχαχχαχα
χχαχαχαχαχαχαχχαχα
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Πρωτη εντυπωση μετα απο 5 ξυρισματα. Καταστροφεας λεπιδων, γενιων, επιδερμιδας.. Terminator. Η ASP με το 5ο ξυρισμα τα εφτυσε. Κανονικα με αντεχει για περιπου αλλα τοσα σε μια μηχανη οπως η 34c ή Gillette με Tech κεφαλη. Το προγραμμα λεει τωρα πιο ηρεμες μερες για τη μουσουδα μου, φετος η R41 δεν θα χρησιμοποιηθει αλλο. Θα επανελθει του χρονου με μια AKP για να δουμε τι θα κανει! :megagrin

- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29386 times
- Been thanked: 29538 times
Πρώτο ξύρισμα σήμερα με το Mühle R41. Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να πω είναι...ΟΥΑΟΥ!!!
Πραγματικά ότι και να πω για αυτό το ξυράφι είναι λίγο. Έκανα το καλύτερο και με μεγάλη διαφορά από το επόμενο, ξυρίσματα όλο αυτό το διάστημα που ασχολούμαι με το πξ. Ότι και να πω θα είναι λίγο, είμαι κατενθουσιασμένος.
Κατ' αρχήν αγόρασα αυτήν την μηχανή για δυο σημαντικούς λόγους:
α) Γιατί έχω πολύ και πυκνό γένι και
β) Ήθελα να μειώσω τα περάσματα.
Λόγω της έντονης τριχοφυίας μου, με την Merkur 33C που είχα, για να μπορέσω να πετύχω ένα λείο πρόσωπο έπρεπε να κάνω σχεδόν 4 περάσματα, ασκώντας αρκετή πίεση (λόγω της μη επιθετικότητας της μηχανής) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται κάποιοι ερεθισμοί στην περιοχή του λαιμού, λόγω των πολλών περασμάτων.
Με την Mühle R41 επαναπροσδιόρισα την σχέση μου με το πξ. Για την εμφάνιση δεν θα αναφερθώ, υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στην παρουσίαση του Στέφανου. Σε σχέση με την Merkur είναι σαφέστατα πιο βαριά και πιο μακρυά η λαβή της και το κράτημά της με ικανοποίησε απόλυτα. Για την επιθετικότητά της, δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Τα λέει όλα ο τίτλος. Έκοβε σαν τρελή, σε σημείο που στο πρώτο πέρασμα (wtg) έκοψε την τρίχα που θα έκοβε ο Ερμής στο 3 πέρασμα (atg). Με το εργαλείο αυτό η έννοια "καθόλου πίεση" αποκτά άλλο περιεχόμενο. Έκανα μόλις 2,5 περάσματα αντί για τα σχεδόν 4 που έκανα εώς τώρα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν σαφώς ποιοτικότερο και βαθύτερο σε σχέση με πριν, χωρίς κοψίματα και χωρίς ερεθισμούς (λογικό με λιγότερα περάσματα).
Θα ήθελα όμως να τονίσω αυτό για όσους ενδιαφέρονται για αυτήν την μηχανή:
ΠΡΟΣΟΧΗ, η μηχανή είναι εξαιρετικά επιθετική, δεν συνίσταται για εισαγωγικό ξυράφι στο πξ, δεν είναι η καταλληλότερη για καθημερινή χρήση. Επιγραμματικά αναφέρω ότι σήμερα είχα να ξυριστώ 4 μέρες, έχω πολύ και πυκνό γένι, έχω εκπαιδευτεί με σαβέτα (η αίσθηση της σαβέτας με το Mühle προσομοιάζει στο ξύρισμα, αλλά βρίσκω την σαβέτα πιο δύσκολη στον χειρισμό) και πρωτοχρησιμοποίησα την μηχανή αυτή μετά από 7,5 μήνες στο πξ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Merkur παροπλίζεται δια παντώς, καθώς με λιγότερων ημερών γένια ή για πιο βιαστικά ξυρίσματα ενδείκνυται. Όλα αυτά τα αναφέρω για να μην πλανευτεί κάποιος ότι είναι εύκολη. Είναι συνεργάσιμη υπό προϋποθέσεις.
Πραγματικά δικαίωσε τις προσδοκίες μου, μπορώ να πω ότι "έχασα" πολύ χρόνο μακρυά της, γιατί στην δική μου περίπτωση (το τονίζω αυτό και πάλι) είναι το κατάλληλο εργαλείο.
Πραγματικά ότι και να πω για αυτό το ξυράφι είναι λίγο. Έκανα το καλύτερο και με μεγάλη διαφορά από το επόμενο, ξυρίσματα όλο αυτό το διάστημα που ασχολούμαι με το πξ. Ότι και να πω θα είναι λίγο, είμαι κατενθουσιασμένος.
Κατ' αρχήν αγόρασα αυτήν την μηχανή για δυο σημαντικούς λόγους:
α) Γιατί έχω πολύ και πυκνό γένι και
β) Ήθελα να μειώσω τα περάσματα.
Λόγω της έντονης τριχοφυίας μου, με την Merkur 33C που είχα, για να μπορέσω να πετύχω ένα λείο πρόσωπο έπρεπε να κάνω σχεδόν 4 περάσματα, ασκώντας αρκετή πίεση (λόγω της μη επιθετικότητας της μηχανής) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται κάποιοι ερεθισμοί στην περιοχή του λαιμού, λόγω των πολλών περασμάτων.
Με την Mühle R41 επαναπροσδιόρισα την σχέση μου με το πξ. Για την εμφάνιση δεν θα αναφερθώ, υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στην παρουσίαση του Στέφανου. Σε σχέση με την Merkur είναι σαφέστατα πιο βαριά και πιο μακρυά η λαβή της και το κράτημά της με ικανοποίησε απόλυτα. Για την επιθετικότητά της, δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Τα λέει όλα ο τίτλος. Έκοβε σαν τρελή, σε σημείο που στο πρώτο πέρασμα (wtg) έκοψε την τρίχα που θα έκοβε ο Ερμής στο 3 πέρασμα (atg). Με το εργαλείο αυτό η έννοια "καθόλου πίεση" αποκτά άλλο περιεχόμενο. Έκανα μόλις 2,5 περάσματα αντί για τα σχεδόν 4 που έκανα εώς τώρα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν σαφώς ποιοτικότερο και βαθύτερο σε σχέση με πριν, χωρίς κοψίματα και χωρίς ερεθισμούς (λογικό με λιγότερα περάσματα).
Θα ήθελα όμως να τονίσω αυτό για όσους ενδιαφέρονται για αυτήν την μηχανή:
ΠΡΟΣΟΧΗ, η μηχανή είναι εξαιρετικά επιθετική, δεν συνίσταται για εισαγωγικό ξυράφι στο πξ, δεν είναι η καταλληλότερη για καθημερινή χρήση. Επιγραμματικά αναφέρω ότι σήμερα είχα να ξυριστώ 4 μέρες, έχω πολύ και πυκνό γένι, έχω εκπαιδευτεί με σαβέτα (η αίσθηση της σαβέτας με το Mühle προσομοιάζει στο ξύρισμα, αλλά βρίσκω την σαβέτα πιο δύσκολη στον χειρισμό) και πρωτοχρησιμοποίησα την μηχανή αυτή μετά από 7,5 μήνες στο πξ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Merkur παροπλίζεται δια παντώς, καθώς με λιγότερων ημερών γένια ή για πιο βιαστικά ξυρίσματα ενδείκνυται. Όλα αυτά τα αναφέρω για να μην πλανευτεί κάποιος ότι είναι εύκολη. Είναι συνεργάσιμη υπό προϋποθέσεις.
Πραγματικά δικαίωσε τις προσδοκίες μου, μπορώ να πω ότι "έχασα" πολύ χρόνο μακρυά της, γιατί στην δική μου περίπτωση (το τονίζω αυτό και πάλι) είναι το κατάλληλο εργαλείο.
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
Δεύτερο ξύρισμα σήμερα με την Mühle και έχω μείνει άφωνος με το εργαλείο. Τα σπάει στην κυριολεξία. Τώρα αντιλαμβάνομαι πραγματικά εξαιρετικά βαθύ και γενικά απροβλημάτιστο ξύρισμα. Και όλα αυτά στον μισό χρόνο σε σχέση και με την Merkur και με την σαβέτα. Ακόμη και το καθάρισμά της σε σχέση με τον "Ερμή" είναι πιο εύκολο και γρήγορο (καλά είπαμε είμαι βλαμένος, μετά από κάθε ξύρισμα καθαρίζω επισταμένα την εκάστοτε μηχανή). Αυτό που είπα την προηγούμενη φορά ότι νοιώθω ότι έχασα πολύτιμο χρόνο ισχύει 100%.
EDIT: Για το μόνο που πραγματικά στεναχωριέμαι είναι το ότι επειδή η απόσταση με τον Ερμή είναι τεράστια, βλέπω να χρησιμοποιείται ελάχιστα πλέον, αν και ήταν στην υπηρεσία σχεδόν αποκλειστικά τους τελευταίους 6 μήνες. :cry
EDIT: Για το μόνο που πραγματικά στεναχωριέμαι είναι το ότι επειδή η απόσταση με τον Ερμή είναι τεράστια, βλέπω να χρησιμοποιείται ελάχιστα πλέον, αν και ήταν στην υπηρεσία σχεδόν αποκλειστικά τους τελευταίους 6 μήνες. :cry
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Αυτό που μου κάνει εντύπωση Αντώνη είναι το ότι έχεις μειώσει και τον χρόνο.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
Λογικό Απόστολε, μειώθηκαν σχεδόν στα μισά τα περάσματα και ακόμη δεν υπάρχουν επαναλήψεις σε κάποια δύσκολα σημεία (π.χ. λαιμός) όπως παλαιότερα.
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24762 times
- Been thanked: 7864 times