Μερικές φωτογραφίες από το επίμαχο σημείο με την κοκκινίλα. Τι πιστεύετε ότι μπορώ να κάνω για να γυαλίσει όσο γίνεται καλύτερα; Αλήθεια η κρέμα ΜΑΑS που αναφέρετε πιο πάνω τί ακριβώς είναι και που μπορώ να την βρώ;
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
Οι φωτο δεν ειναι close up, οποτε μαλλον θα πω οτι εχει φυγει η επικαλυψη.
Βοηθαει μονο ενα replatting ή revamp, πες το οπως θες. Εκ νεου επικαλυψη. Αλλα το κατα ποσο αξιζει τον κοπο και τα εξοδα, ειναι κατι που εσυ θα κρινεις.
Απ'ό,τι φαίνεται είναι finish loss, όπως είπε κι ο Στέφος θέλει replating. Από όσο τουλάχιστον μπορώ να δω δεν πρέπει να είναι κάτι άλλο, ίσως όμως να κάνω λάθος. Αν είναι όντως έτσι, το replating κοστίζει 20-30 Ευρώ χωρίς τα μεταφορικά (ξέρω έναν στην Αγγλία, του'χα στείλει ένα χρυσαφί New και το'κανε πολύ ωραίο με 25 λίρες).
Όμως αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε αυτή τη διαδικασία να γνωρίζεις πως κατόπιν το συγκεκριμένο safety razor δεν θα είναι το ίδιο ελκυστικό για μεταπώληση σε συλλέκτες, θα πρέπει να αναφέρεις οπωσδήποτε στην αγγελία το ότι το'χεις κάνει replating, και τέλος ότι πιθανόν να μην πιάσει την τιμή που θα έπιανε αν ήταν σε καλή κατάσταση αλλά χωρίς να έχει φάει replating.
Αν ποτέ αποφασίσεις να κάνεις replating προτείνω να ρωτήσεις ή να ψάξεις πριν, διαβάζοντας στα fora, καθότι με το θέμα replating έχουν υπάρξει γνωστοί vendors που τους εστάλησαν τα razors, πήραν και τα χρήματα, και μετά για πολλούς μήνες είχαν μόνο δικαιολογίες αλλά τίποτα (δηλαδή ούτε razor, ούτε χρήματα) να εμφανίσουν ως αποτέλεσμα.
Για επινικελλωσεις-επιχρυσωσεις-επιχρωμιωσεις καλυτερα σε εργαστηρια που ασχολουνται με το ειδος
Δεν λεω πως "συλλεκτες" δεν κανουν καλη δουλεια μα οπως ειπε και ο NavalArchitect μπορει να γινει η στραβη
Στην αγγλια εχει αρκετα εργαστηρια αποκλειστικα με τετοιες δουλειες,εχουν και φωτο με δειγματα δουλειας
Με μια αναζητηση "replating UK" στο google βγαινουν αμεσως
Ειναι πολυ εξυπηρετικοι και στα mail,σου λενε το κοστος συν τα μεταφορικα.
Τη κρέμα MAAS μπορείς να την αγοράσεις απο δω η οποία είναι πολύ καλή για γυάλισμα!
Όμως για το παραπάνω χρειάζεσαι ότι σου είπανε τα παιδιά, τώρα αν αξίζει εσύ θα το κρίνεις αυτό.Στη θέση σου αν ήτανε του παππού μου θα την έφτιαχνα αβλεπή!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Παντως για replatting ενα απο τα πολυ γνωστα και καλα ονοματα στην αγορα, ειναι αυτο του Razor Emporium στις ΗΠΑ. Παιδια απο το GRF που εχουν στειλει μηχανες εκει για revamp, ή εχουν αγορασει revamped απο εκει, ειναι απολυτα ευχαριστημενα. Και σερβις, και χρονο παραδοσης, ενω η ποιοτητα δεν το συζηταμε.
Μπήκα στην ιστοσελιδα που μου είπες Στέφανε, αλλά 55 $ δεν είναι και μικρό ποσό...
Φυσικά περιλαμβάνεται στην τιμή και σέρβις, αλλά η ξυριστική είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Το πρόβλημα είναι καθαρά στο αισθητικό μέρος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την πουλήσω, άρα δεν με ενδιαφέρει η μεταπωλητική της αξία. Ακόμα να σου πώ την αλήθεια με φοβίζουν και τα πολλά δρομολόγια με το ταχυδρομείο. Άλλο να χάσω ένα σαπούνι που παρήγγειλα από Αγγλία (θα στεναχωρηθώ, αλλά δεν θα τα βαψω και μαύρα...) και άλλο να χάσω την ξυριστική του παππού μου...
Αν έβρισκα ένα κατάστημα εδώ στην Αθήνα, θα ήταν διαφορετικά (καλά μάλλον ζητάω παράλογα πράγματα τώρα ).
Πάντως με τόσα χρήματα βρίσκω μία άλλη σε άριστη κατάσταση, και κρατάω του παππού μου για ενθύμιο.
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"