Επιλογη ξυριστικης μηχανης και οχι μονο.

Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29671 times
Been thanked: 29945 times

Όχι Στέλιο, υπάρχουν και Trig και μάλλον αυτές εννοεί. Όσον αφορά το ερώτημά σου και βέβαια να τις δοκιμάσεις, το με ποια σειρά θα το κάνεις, αυτό προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία, όπως σε βολεύει εσένα καλύτερα. Έχε μόνο υπόψιν σου ότι οι feather είναι ιδιαίτερα κοφτερές (εννοώ ως αρχάριος είναι ένα κλικ επάνω και συγχωρούν λιγότερο τα λάθη) και ιδιαίτερα αυτό που σου είπε ο Απόστολος, όσον αφορά την δοκιμή νέων λεπίδων, μέχρι να εξοικιωθείς με το άθλημα.

Άντε και καλές ξούρες!
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Να σας πω την αλήθεια δεν γνώριζα την ύπαρξη τους, απλώς θυμόμουν ότι σε μια αγορά μου από το connaught μου είχαν δώσει ένα πακέτο λεπίδων treet για αυτό και τις ανέφερα. Κοινό παρανομαστή έχουν και οι δυο το Πακιστάν άρα θα πρόκειται για προϊόντα με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Καλώς ήρθες!
Για. μένα ευαίσθητη επιδερμίδα παει απαραίτητα με silvertip πινέλο. Δηλαδή κοίτα κάτι σε ασβό και μακρυά απο χοίρο. Τα γαργαλιστικά τσιμπηματάκια του χοιρου που σε πολλούς τους εξιταρει εσένα θα σου κοκκινησει την επιδερμιδα.
Άρης
Tommy h
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 24 times
Been thanked: 7 times

Λοιπόν οι εντυπώσεις απο το πρώτο μου ξυρισμα .
1.Feather safety razor
2.Taylor rose cream
3.trig razor πρώτο πέρασμα
4.feather razor δεύτερο .
Πρωτα το ξυραφακι ειναι ακριβώς αυτο που λέει το όνομα του safety ,αρκετα ασφαλές σε σημείο να χρησιμοποιώ αρκετή πιεση ,ίσως επειδή δεν ειναι ιδιαίτερα βαρύ π.χ μια merkur εξ ολοκλήρου μεταλλική πιθανον να χρειάζεται λιγότερη πιεση.
Η κρέμα ξυρισματος μυρίζει ωραία ,αλλα οπως διάβασα στο forum ετσι και σε εμενα έφερε κάποιον μικρο ερέθισμο, ο οποίος αργότερα υποχώρησε ,σε γενικές γραμμές μου άρεσε ,αλλα θα ηθελα να γνωριζω εαν η Harris rose ειναι καλυτερη .
Τέλος τα ξυραφακια ,το Τrig ένιωθα οτι δεν έκοβε τόσο καλά , το feather το οποίο το φοβόμουν διαβάζοντας διάφορα είχε πιο ομαλό κόψιμο και μαλλον θα το προτιμησω ( ταιριάζει καλυτερα σε αυτην την ξυριστικη).
Σε γενικές γραμμές το ξυρισμα μου φάνηκε πιο βαθύ και καθαρό απο οτι εχω συνηθίσει με τα συμβατικά ξυραφακια του εμπορίου,σίγουρα βελτιώνοντας την τεχνική και με τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν στο δέρμα μου πιστευω σε ακομα καλυτερα αποτελεσμα .
Τέλος ενα καλο aftershave balsam ειναι επιβεβλημένο.
Ευχαριστω όλους για τις συμβουλές . :hellas
θωμάς
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29671 times
Been thanked: 29945 times

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και εύχομαι καλές ξούρες. Θα χρειαστεί βέβαια αρκετός καιρός πειραματισμών και δοκιμών μέχρι να βρεις το καλτάλληλο setup, αλλά αυτό είναι η απόλαυσή μας!
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Υπάρχουν και Trig, Στέλιο.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”