Σπλέντιτ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Πριν επιστρεψω στο παραδοσιακο ξυρισμα και ενω ξυριζομουν με mach κλπ το μοναδικο σαπουνι που χρησημοποιουσα ηταν το σπλενιτ. Για πολλα πολλα χρονια καθε μερα. Εβαζα λιγο στο χερι μου και το με ενα πινελο που ειχα πολλα πολλα χρονια εκανα αφρο στο χερι μου. Πολυ αραιος και στεγνωνε με την μια αλλα με 200 δραχμες κρατουσε πανω απο χρονο. Το μονο αρνητικο ηταν οι εισπνοη της σκονης.
Πρεπει να εχω ακομη αλλα δεν τον χρησημοποιω πλεον γιατι εμπλεξα με εσας :megagrin
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Μελετιε, εγω το πηρα απο τον Δαφνη στην Ομονοια - σχετικο ποστ
Εικόνα
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

meletios έγραψε:Που μπορούμε να το προμηθευτούμε;
Εχω ένα κουτί Σπλέντιντ, σχεδόν άπιαστο. Αν το θέλεις, σου το προσφέρω μετά χαράς.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Yannis
Νήπιο
Νήπιο
15
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Το Σπλέντιτ το αντιμετωπίζω περισσότερο συναισθηματικά. Η αντοχή που επιδεικνύει στον χρόνο είναι σπάνιο φαινόμενο στην Ελληνική αγορά. Ασφαλώς δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά είναι μια "τίμια" πρόταση. Πάντως πάντα το έχω, αυτό κάτι σημαίνει.
:hellas1
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Θα συμφωνησω και εγω με τον barberis το σπλεντιντ αποτελει ενα διαχρονικο προιον το οποιο αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι και ελληνικο. ;) :hellas
nikos.a

Δεν πάει να πει βέβαια το ότι είναι ελληνικό, είναι απαραίτητα και καλό! ;) Αντικειμενικά πάντα. Στα ίδια χρήματα περίπου, παίρνεις σίγουρα καλύτερα και πιο αξιόπιστα προϊόντα.

Το ότι ξεραίνεται γρήγορα ο αφρός, μπορεί να είναι κατά τη γνώμη του barberi, ένα πλεονέκτημα όπως εξηγεί, αλλά το να βάζεις αφρό κάθε τρεις και λίγο είναι καλύτερο; Δεν προσφέρει και τόσο καλή ενυδάτωση το Σπλέντιτ... Γι' αυτούς και άλλους λόγους, οι Proraso- Prosar- Palmolive, είναι ανώτερες.

Φιλικά πάντα,
Άβαταρ μέλους
gstefanoudis
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 252 times
Been thanked: 214 times

Μην τρελαίνεστε παιδιά...
Ο barberis μιλάει απο την πλευρά του, ώς επαγγελματίας, και ονοματίζει ένα-ένα τα επαγγελματικά πλεονεκτήματα του Σπλέντιτ.
Επιχειρηματολογεί συγκεκριμένα στο πώς το σαπούνι αυτό διευκολύνει τη δουλειά του!
Άλλωστε δηλώνει σαφώς ότι ξυρίζεται με Proraso SS "βάζο". Γι' αυτό στο χόμπι μας υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα :D
Το καθένα τη δουλειά του!
Γιώργος

"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
nikos.a

barberis έγραψε: κατέληξα να χρησιμοποιώ επαγγελματικά φανατικά Σπλεντιτ.
Έχει πολύ καλή ενυδάτωση

Εγώ σ' αυτό έθεσα κυρίως τη διαφωνία μου! Κατά τ' άλλα, θα συμφωνήσω ότι ο καθένας στο πόστο του.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Και μην ξεχναμε οτι οι επαγγελματιες κουρεις δεν εφτιαχναν τον αφρο μαρεγκα - περισσοτερο για καλη σαπουναδα μιλαμε - οποτε οι αναγκες αλλα και η τεχνικη (οπως τονισε ο barberis) ειναι διαφορετικα. Προσωπικα μου αρεσει το Σπλεντιτ και σαν μυρωδια και σαν γλυστρημα - εκει που υστερει ειναι η φροντιδα του προσωπου μετα, αλλα οκ εχουμε αλλα προιοντα για αυτη τη δουλεια (πχ τα balms).
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

Οπως πολυ σωστα ανεφερε ο herco μιλαμε για ενα επαγγελματικο σαπουνι μιαςαλλης σχολης και εποχης,σιγουρα υστερει σε σχεση με καποια πιο καινουργια προιοντα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και κακο σαν προιον.ας μην μας ξεφευγει οτι οταν εβγενε το σπλεντιντ παρα πολλα απο τα σαπουνια-κρεμες που κυκλοφορουν σημερα δεν υπηρχαν. ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”