Καλησπέρα:
- Σαπούνι Ξυρίσματος Dimitri’s Lavender
- Πινέλο Ξυρίσματος Semogue 730
- Safety Razor κεφαλή Mühle sb+λαβή Ikon
- Λεπίδα Gillette Wilkinson [1]
- ASL ΦΑΕΝΑ Λεβάντα
Το ξύρισμα της ημέρας: Μάιος 2015
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1364 times
- Been thanked: 4912 times
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Iasonas
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Pre Proraso
Plisson synthetic
Shannon's Barbershop
Gillette Tech
Supermax Super Platinum
Fine American Blend
Σαπουνι και asl δανεικα απο τον Φωτη.
Για το σαπουνι δεν εχω λογια, τετοιο γλιστρημα και φροντιδα μετα το ξυρισμα δυσκολα συναντας, το μονο αρνητικο ειναι ο τυπου λασπης αφρος του (οπως και η πλειονοτητα των artisan σαπουνιων).
Τετοια ηταν η ποιοτητα του σαπουνιου που το ASL το εβαλα μετα απο δυο ωρες μονο και μονο για να δω πως ειναι το αρωμα του. Με χαλασαν οι πρωτες νοτες που σου ερχεται κατι απροσδιοριστο με κυριες νοτες μεντας, μετα απο λιγο το αρωμα γυρισε σε καθαρο barbershop ενω τωρα που το μυριζω μου βγαζει κατι σε clubman.
Plisson synthetic
Shannon's Barbershop
Gillette Tech
Supermax Super Platinum
Fine American Blend
Σαπουνι και asl δανεικα απο τον Φωτη.
Για το σαπουνι δεν εχω λογια, τετοιο γλιστρημα και φροντιδα μετα το ξυρισμα δυσκολα συναντας, το μονο αρνητικο ειναι ο τυπου λασπης αφρος του (οπως και η πλειονοτητα των artisan σαπουνιων).
Τετοια ηταν η ποιοτητα του σαπουνιου που το ASL το εβαλα μετα απο δυο ωρες μονο και μονο για να δω πως ειναι το αρωμα του. Με χαλασαν οι πρωτες νοτες που σου ερχεται κατι απροσδιοριστο με κυριες νοτες μεντας, μετα απο λιγο το αρωμα γυρισε σε καθαρο barbershop ενω τωρα που το μυριζω μου βγαζει κατι σε clubman.
Το Ιασονας με Ο
-
paratairosexthros
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Pure badger Wmp
Arko stick
Gillette Tech
Feather #4
Floid Vigoroso
Arko stick
Gillette Tech
Feather #4
Floid Vigoroso
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Muhle R89Twist
Personna Platinum
FS Manchurian Badger 24mm Ivory
Palmolive Crema da barba Rinfrescante al mentolo
Brut Original Afs + Menthol Crystals
Prosar Afs Balm

Personna Platinum
FS Manchurian Badger 24mm Ivory
Palmolive Crema da barba Rinfrescante al mentolo
Brut Original Afs + Menthol Crystals
Prosar Afs Balm

Γιάννης
-
Ηλίας
- Εξειδίκευση

- 12
- Has thanked: 5740 times
- Been thanked: 5633 times
Kαλημέρα !
✯ Kent Infinity Silvertex
✯ Proraso Sandalo e Burro di Karite, ss
✯ Edwin Jagger 89L BL
✯ Bluebeards Revenge
✯ Π-αγ-ω-μ-έ-ν-ο ν-ε-ρ-ό ❄ Π-α-γ-ά-κ-ι
✯ STR8 Discovery, asl
✯ Kent Infinity Silvertex
✯ Proraso Sandalo e Burro di Karite, ss
✯ Edwin Jagger 89L BL
✯ Bluebeards Revenge
✯ Π-αγ-ω-μ-έ-ν-ο ν-ε-ρ-ό ❄ Π-α-γ-ά-κ-ι
✯ STR8 Discovery, asl
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
-
Link
Το χοιρινό πινέλο παρουσιάζεται στρωμένο μια ωραία (και δη Κυριακάτικη, πολλές φορές) πρωία κυριολεκτικά οικειοθελώς (αφού έχει χαρακτήρα, έχει και οικεία θέληση), παρά ή πολλές φορές ενάντια στις προσπάθειες μας εβδομάδων και εβδομάδων.
Από την ταπεινή εμπειρία μου προκύπτουν τα εξής:
-Πρέπει να στεγνώνει καλά ανάμεσα στα ξυρίσματα για να στρώσει σωστά. Αυτό αυξάνει το χρόνο που χρειάζεται, αλλά είναι απαιραίτητο και αν δεν εφαρμοστεί, η διαδικασία δεν επισπεύδεται ιδιαίτερα, εμποδίζεται θα τολμούσα να πω.
- Το μούλιασμα ναι μεν είναι αναγκαίο και ο χρόνος του ρυθμίζει τη συμπεριφορά του πινέλου (το χαρακτήρα, ντέ!), αλλά κάτι τέταρτα σε πολύ ζεστό νερό (γιατί; το μισεις;) το μόνο που προσφέρουν είναι να απορροφήσει υπέρμετρα και μετά να τρέχει και να ξερνάει τσαι να μη μπορούμε να τη στρώσομε τη σαπουνααάδα.
Το πρωτοποριακό scuttle που βλέπεται είναι το "Copas para dos cafeterias".
To Analog ήτανε λέει (λένε αυτοί που πουλάνε κάποιο ξεχασμένο NOS, θα βρήκανε καμμιά αποθήκη του Ερυθρού Στρατού ξεχασμένη στα Ουράλια) η Σοβιετική Απάντηση στο Gillete Slim και στο "Fatboy". Γελάτε; Δε θέλω γέλια, μια χαρά είναι, φορτωμένη κάργα με πλαστικουριά, το dial κολλάει λίγο (αλλά είναι σωστό και η κλίμακα "ήπια") οι χαράξεις στη λαβή είναι ρηχές, και από γεωμετρία, βάρος και ζύγισμα: μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αλλά όμως δουλεύει καλά και αυτό έχει σημασία. BBS αναίμακτο μου έδωκε σήμερις @6-5-4/9.
"Γιατί να θέλω λεβάντα, λιμοκοντόρος είμαι;" ρωτάει (ρητορικώς) ένας εκνευρισμένος πελάτης τον κουρέα Θύμιο ο οποίος προφανώς τον έχει σακατέψει προηγουμένως και θέλει τώρα να επανορθώσει. "Και πόσα θέλεις;" - "6 δρχ. και επειδή δεν έβαλες λεβάντα 5" του λέει ο Χατζηχρήστος.
Αυτό το λες και επαγγελματισμό, σε εποχές που η έννοια αυτή ήταν πολύ αόριστη.
- D'mitris Lavender ss
- SOC boar in ashwood (η λεγάμενη!)
- Scuttle "Los Dos Copas"
- Analog DE razor
- WSC (#1)
- Proraso asb
- Faena Lavender asl

-Πρέπει να στεγνώνει καλά ανάμεσα στα ξυρίσματα για να στρώσει σωστά. Αυτό αυξάνει το χρόνο που χρειάζεται, αλλά είναι απαιραίτητο και αν δεν εφαρμοστεί, η διαδικασία δεν επισπεύδεται ιδιαίτερα, εμποδίζεται θα τολμούσα να πω.
- Το μούλιασμα ναι μεν είναι αναγκαίο και ο χρόνος του ρυθμίζει τη συμπεριφορά του πινέλου (το χαρακτήρα, ντέ!), αλλά κάτι τέταρτα σε πολύ ζεστό νερό (γιατί; το μισεις;) το μόνο που προσφέρουν είναι να απορροφήσει υπέρμετρα και μετά να τρέχει και να ξερνάει τσαι να μη μπορούμε να τη στρώσομε τη σαπουνααάδα.
To Analog ήτανε λέει (λένε αυτοί που πουλάνε κάποιο ξεχασμένο NOS, θα βρήκανε καμμιά αποθήκη του Ερυθρού Στρατού ξεχασμένη στα Ουράλια) η Σοβιετική Απάντηση στο Gillete Slim και στο "Fatboy". Γελάτε; Δε θέλω γέλια, μια χαρά είναι, φορτωμένη κάργα με πλαστικουριά, το dial κολλάει λίγο (αλλά είναι σωστό και η κλίμακα "ήπια") οι χαράξεις στη λαβή είναι ρηχές, και από γεωμετρία, βάρος και ζύγισμα: μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αλλά όμως δουλεύει καλά και αυτό έχει σημασία. BBS αναίμακτο μου έδωκε σήμερις @6-5-4/9.
"Γιατί να θέλω λεβάντα, λιμοκοντόρος είμαι;" ρωτάει (ρητορικώς) ένας εκνευρισμένος πελάτης τον κουρέα Θύμιο ο οποίος προφανώς τον έχει σακατέψει προηγουμένως και θέλει τώρα να επανορθώσει. "Και πόσα θέλεις;" - "6 δρχ. και επειδή δεν έβαλες λεβάντα 5" του λέει ο Χατζηχρήστος.
- D'mitris Lavender ss
- Analog DE razor
- WSC (#1)
- Proraso asb
- Faena Lavender asl

- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30838 times
Καλημέρα!
-Maca Root sc
-New Forest 2401
-Fatip Grande
-Personna Platinum [1]
-444
-Aqua Velva
:banana :banana :banana
Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά... Και δεν είναι άλλη από την Maca Root, μια υπέροχη κρέμα που είχα να την χρησιμοποιήσω 3,5 χρόνια. Η προστασία, το γλύστριμα και η περιποίηση που προσφέρει, είναι μοναδικά. Και αρωματικά μου αρέσει πάρα πολύ, μου θυμίζει λίγο την μυρωδιά του βερνικιού Camel που το γουστάρω τρελά. Με την Fatip που δεν συγχωρεί λάθη, το ξύρισμα σήμερα ήταν πολύ απαιτητικό. Και όχι απλά πέρασε, θριάμβευσε θα έλεγα. Πρόσωπο πούπουλο, χωρίς κοψίματα και ερεθισμούς, μαλακό και άριστα ενυδατωμένο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
-Maca Root sc
-New Forest 2401
-Fatip Grande
-Personna Platinum [1]
-444
-Aqua Velva
:banana :banana :banana
Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά... Και δεν είναι άλλη από την Maca Root, μια υπέροχη κρέμα που είχα να την χρησιμοποιήσω 3,5 χρόνια. Η προστασία, το γλύστριμα και η περιποίηση που προσφέρει, είναι μοναδικά. Και αρωματικά μου αρέσει πάρα πολύ, μου θυμίζει λίγο την μυρωδιά του βερνικιού Camel που το γουστάρω τρελά. Με την Fatip που δεν συγχωρεί λάθη, το ξύρισμα σήμερα ήταν πολύ απαιτητικό. Και όχι απλά πέρασε, θριάμβευσε θα έλεγα. Πρόσωπο πούπουλο, χωρίς κοψίματα και ερεθισμούς, μαλακό και άριστα ενυδατωμένο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
- christostz03
- Λύκειο

- 12
- Has thanked: 6352 times
- Been thanked: 9776 times
Link έγραψε:Το χοιρινό πινέλο παρουσιάζεται στρωμένο μια ωραία (και δη Κυριακάτικη, πολλές φορές) πρωία κυριολεκτικά οικειοθελώς (αφού έχει χαρακτήρα, έχει και οικεία θέληση), παρά ή πολλές φορές ενάντια στις προσπάθειες μας εβδομάδων και εβδομάδων.
- D'mitris Lavender ss
- Analog DE razor
- WSC (#1)
- Proraso asb
- Faena Lavender asl
'Αγγελε, μήπως είσαι λογοτέχνης ;
Γράφεις με έναν ιδιαίτερο και όμορφο τρόπο, που προσωπικά εμένα μου αρέσει :megagrin
Wet Shaving Rules !!!
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...
-- Χρήστος --
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Καλημέρα παιδιά
Weber stainless
Bic chrome platinum
New Forest Tubby 2 High Mountain Two Band
Pannacrema Labdano ss <3
Floid Suave asl
Korres C&G asb

Σας το είπα οτι μου αρέσει φοβερά το Labdano ε ??????? :drool :megagrin
Weber stainless
Bic chrome platinum
New Forest Tubby 2 High Mountain Two Band
Pannacrema Labdano ss <3
Floid Suave asl
Korres C&G asb

Σας το είπα οτι μου αρέσει φοβερά το Labdano ε ??????? :drool :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times

Καλημερα σας
- TFS Ginestra di Taormina preshave balm
- Daune (unbranded)
- Lord Racer Super Stainless
- Omega 10098
- TFS Agrumella
- Figaro Monsieur asl
Παροτι το Figaro εχει λιγοτερο menthol απο το Vigoroso - ειναι πιο δροσιστικο τις ζεστες μερες λογω του αρωματος του (amber + citrus).