Το ξύρισμα της ημέρας: Φεβρουάριος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

Kent Infinity Silvertex
Merkur 42c
Voskhod #1
Panacremma Labdano
Floid Mentolado Vigoroso

Τσουχτερό το κρύο σημερα, χιόνι, τα αρώματα του λάβδανου και του Φλόιντ τραβιούνται...

Καλημέρα σας!
Άβαταρ μέλους
Blade Runner
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 508 times
Been thanked: 379 times

καλησπέρα παιδιά!

γένια 3 ημερών

μετά από ζεστό ντους

face wash: papoutsanis καραβάκι λευκό
preshave: proraso λευκό

ss: proraso κόκκινο
sb: semogue 1438
face lathering

μηχανή: Merkur 34c
blade: bic chrome platinum (#1)

παγάκι ως alum block

Thayer's rose petal από το ψυγείο
ASL Clubman + 444
Talc Clubman

EDT Dsquared2 Wild

1,5 πέρασμα (ΧTG, WTG)

τέλεια αίσθηση, κανένας ερεθισμός! :D

για όσους έχουν υπερευαίσθητο δέρμα, όπως το δικό μου
3 μέρες είναι το ιδανικό για ξύρισμα,
αλλάζουμε ξυραφάκι κάθε 2 το πολύ ξυρίσματα,
το bbs δεν είναι αυτοσκοπός, μάθετε να "ακούτε" το δέρμα σας
και θα έρθει και το bbs

αυτά! :)
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλησπέρα κύριοι

Floid preshave oil
EJ - DE89
Rapira (1)
Panacremma - Labdano
Semogue 1800
Pashana asl
Sul filo del rasoio asb
Κώστας
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Καλησπερα σας

- TFS Ginestra di Taormina Preshave Balm
- Fatip Grande
- Treet Durasharp carbon steel
- Kent Infinity Silvertex
- TFS Ginestra di Taormina crema da barba
- Μενουνος Κολωνια "πουδρα" 85

Αρωματικη απολεπιση :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times
It’s my birthday

Καλησπέρα από τον Πειραιά με αρκετή ψύχρα !!

Merkur Futur (3 - 1)
Bic Stainless (3)
LS Silvertip 24mm Austin Butterscotch
Tabac Original Soap Stick
Floid Mentolado Vigoroso + Menthol Crystals
Speick Afs Balsam Sensitive
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα στην παρέα. Το μεσημέρι, με γένια τριών ημερών:

Proraso presave άσπρο
Proraso σαπούνι κόκκινο
Οmega 10015
Lord L6
Astra Superior Platinum (#1)
LR Jungle Man ASL + Proraso ASB άσπρο

Την λεπίδα Astra την είχα χρησιμοποιήσει στο δεύτερο μου μόλις ξύρισμα με DE και άλλη μία φορά, κανά δυο βδομάδες αργότερα. Την είχα κρίνει ακατάλληλη για το πρόσωπό μου, αλλά καιρό τώρα που έχω βελτιώσει την τεχνική μου, μου είχε μπει η ιδέα να την ξαναδοκιμάσω, τώρα που έχω και την L6, μπας και δω διαφορά.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα κόψιμο δεξιά του χείλους, εκεί που τελειώνει το μουστάκι. Δεν ήταν κάτι φοβερό, αλλά για πρώτη φορά από τότε που άρχισα να ξυρίζομαι με DE έπαθα κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν φταίει το ξυραφάκι, αλλά δεδομένου ότι και το ξύρισμα ήταν μέτριο από πλευράς βάθους, μου φάνηκε περίεργο... Το άφησα το Astra μες στη μηχανή και ίσως το ξαναδοκιμάσω, αν και το σημερινό μήνυμα δεν ήταν διόλου ενθαρρυντικό. Είπαμε, κάθε μούρη είναι διαφορετική.

Κατά τ' άλλα, το υποτιμημένο (και από μένα) Omega 10015 είναι ιδανικό για facelathering με σαπούνια. Κοντός θύσανος, στιβαρό backbone, όπως πρέπει.
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Omega 15
Dimitri's Bergamot
Cougar 11/16"
Herbs of Bulgaria ASL
Korres ASB

Δεν υπαρχουν λεξεις να το περιγραψω...
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Καλησπέρα κύριοι:
- Σαπούνι Ξυρίσματος Shannon’s Silk Pajamas
- Πινέλο Ξυρίσματος Semogue 620
- Safety Razor Mühle sb κεφαλή + Ikon λαβή
- Λεπίδα Gillette Silver Blue [2]
- ASL Pashana
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
SharpRazor
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Has thanked: 130 times
Been thanked: 192 times
Επικοινωνία:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο που ακολουθεί είναι ακατάλληλο για όλες τις ηλικίες!

Μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας τρόμου "Ταξίδι στην κόλαση με τη Gem". Όταν μιλάμε για τρόμο, δεν εννοούμε θρίλερ, δεν εννοούμε φόβο. Εννοούμε τρόμο. Εννοούμε hard core ταινία με Ζόμπι, με σκληρές σκηνές ατέλειωτης αιματοχυσίας, πίδακες, ποτάμια και καταρράκτες, όπου στο τέλος με τα χίλια ζόρια ο πρωταγωνιστής τη βγάζει καθαρή, για να υπάρχει και δυνατότητα για sequel...

Βασικοί συντελεστές:

GEM Micromatic Gold Tone Open Comb Single Edge Razor
GEM by Personna Stainless Coated Single Edge Blade (σε dispenser των 10)
Dusy Kabinett shaving soap + 7 σταγόνες γλυκερίνη
Kent Infinity Silvertex
Π-αγ-ω-μ-έ-ν-ο ❄ ν-ε-ρ-ό (να ζήσεις Ηλία, χεχε)
Myrsol Emulsion

Δε θα μακρυγορήσω. Τύφλα να 'χουν οι φαλτσέτες. Όταν βλέπεις τη μονή ξυραφάρα να εξέχει δυο δάχτυλα έξω από τη μηχανή και να ξαπλώνει νωχελικά μεν, άκρως απειλητικά δε, πάνω στα δόντια της open comb, τα χρειάζεσαι. Ένα πράγμα θα σας πω μόνο. Ακούμπησα τη λεπίδα στο μάγουλό μου. Προσέξτε το ρήμα: Ακούμπησα. Αμέσως μετά την απομάκρυνα και πάνω στο μάγουλο υπήρχε μια ωραία ίσια κόκκινη γραμμή, ίση σε μήκος με αυτό της λεπίδας...

Παιδιά, τα χρειάστηκα απόψε. Καμία προειδοποίηση δεν μπορεί να φτάσει τα επίπεδα φρίκης στα οποία ταξίδεψα σήμερα, προσπαθώντας να μην αφήσω το κεφάλι μου μέσα στο νιπτήρα. Από τότε που πρωτοασχολήθηκα με το ΠΞ, πέρσι τον Οκτώβρη, δε θυμάμαι άλλη φορά να έχω ιδρώσει από την προσοχή που κατέβαλα μέχρι να τελειώσει το πατιρντί. Με προειδοποίησαν μέλη του φόρουμ για τις open comb, με προειδοποίησαν όταν πήρα τη Futur, ακόμη και για τη συγκεκριμένη GEM ο Δημήτρης φρόντισε να με ενημερώσει έγκαιρα. Τίποτε από όλα αυτά δε φτάνει στα επίπεδα αδρεναλίνης που εκκρίνονται με πίεση όταν ξυρίζεσαι μ' αυτόν τον χάρο. Εάν θεωρούμε την R41/2011 κανίβαλο, μπροστά σ' αυτή τη GEM δεν είναι παρά γατάκι νεογέννητο, τρίκυκλο ποδήλατο με έξτρα βοηθητικές ρόδες, μπρατσάκια κολύμβησης σε πισίνα βάθους 30 πόντων.

Μια κάτω, μια πάνω και δε χρειάστηκε τρίτο χέρι, για πρώτη φορά στα χρονικά. Βέβαια, παρά το ότι έκοβε σα διάολος, στο ATG πέρασμα σκάλωνε, ίσως γιατί είχα να ξυριστώ από την Κυριακή και τα γένια μου, που δε μεγαλώνουν και με καμιά τρελή ταχύτητα, δεν ήταν επαρκούς μήκους για τα γούστα του δρεπανιού.

Το ποθούμενο: Περνώντας το πάνω μέρος του δείκτη μου από το μάγουλο, το λαιμό ή οπουδήποτε αλλού, δεν υπάρχει τίποτε απολύτως που να υποδηλώνει ή έστω να θυμίζει ότι κάποτε εκεί υπήρχαν γένια. Είμαι έτοιμος για διαφημιστική φωτογράφηση μεθόδου αποτρίχωσης με laser!

Μολονότι όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους ήμουν γεμάτος κόκκινες γραμμες ή κόκκινες βουλίτσες, το καλό μου Emulsion έσωσε την κατάσταση και αυτή τη στιγμή, κανά μισάωρο μετά δηλαδή, δεν αισθάνομαι ούτε τσούξιμο, ούτε κάν ενόχληση, στο δε καθρέφτη δε βλέπω καμία κοκκινίλα ή ερεθισμό. Βέβαια το ξέπλυμα του πλούσιου και ιδιαίτερα πυκνού (για μια ακόμη φορά) αφρού του Dusy με παγωμένο νεράκι βοήθησε να καταπραϋνθεί η φούντωση. Είμαι σίγουρος, ωστόσο, ότι εάν επέλεγα κάποιο lotion αντί για balm, ακόμη θα με ακούγανε στην Πεντέλη (για τους μη κατοίκους Αθηνών, Νέος Κόσμος - Πεντέλη είναι μια διόλου ευκαταφρόνητη απόσταση πολλών χιλιομέτρων). Πραγματικά, αυτή η μηχανή σε κάνει να ανακαλύπτεις τη σοπράνο μέσα σου...

Ηθικό δίδαγμα: Εάν με ρωτούσαν αν συνιστώ την εν λόγω μηχανή, θα απέφευγα να απαντήσω. Θέλει κι άλλο πειραματισμό. Θέλει, σίγουρο αυτό, πιο μακριά γένια. Πιθανώς στη δεύτερη ή τρίτη φορά να έχει μαλακώσει το ξυράφι και να είναι πιο ήπιο στο μάγουλο. Πάντως είναι ό,τι πιο επιθετικό έχω συναντήσει, μέχρι στιγμής, στη ζωή μου. Δε ξυρίζεσαι μ' αυτήν κάθε μέρα, τελειωμένα πράγματα. Εάν δεν αλλάξει κάτι μέσα στη βδομάδα, επόμενο ξύρισμα Κυριακή βράδυ με το ίδιο setup. Προμηθευτείτε pop corn, coca cola και χαμηλώστε τα φώτα... Ελπίζω η επόμενη ταινία να μην είναι σκληρό πορνό!
Αποστόλης
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Καλησπέρα, εγώ τώρα τι να γράψω μετά την Gem... :stumm

Matador ώς συνήθως τις τελευταίες μέρες
Supermax Stainless
FS Best Badger 22άρι κρεμοπίνελο
Palmolive al Mentolo κρέμα
Gillette after the shave Moisturizer
και σε λίγο θα ρίξω Mennen ...μιά χαρά θα ταιριάξει με την Παλμόλιβ :bigsmilie

H Supermax ήταν καλούτσικη και στην 4η φορά της, αλλά μετά τα 3 μάλλον θέλει αλλαγή.
Η Παλμόλιβ πάρα πολύ καλή!!! Μόλις αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός θα τιμηθεί δεόντως.
και...ποπός μπεμπέεεεε :dance3
(Όχι σήμερα δεν κόψαμε κανένα δάχτυλο, προσέχαμε :xp1 )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”