Το ξύρισμα της ημέρας : Μάιος 2017

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

Προχθεσινό ξύρισμα αλλά τώρα βρήκα χρόνο για να γράψω.
Πινέλο: Razorock plissoft
Κρέμα: Kappus
Shavette:Monsieur Charles
Ξυραφάκι: Schick super
Aftershave:Cien Ice

Μακάρι να ξυριζόμουνα ανά 2-3 ημέρες και όχι κάθε μέρα. Με γένια 3 ημερών έκανα ένα φανταστικό ξύρισμα με την αγαπημένη μου σαβέτα. Η Monsieur Charles ξυρίζει τόσo γλυκά...που την έχω ερωτευτεί! :romance-heartsthree:
Εικόνα
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Άβαταρ μέλους
panagiotis72
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 1309 times
Been thanked: 1801 times

Καλησπερα και σημερα φιλαρακια:
-sc NIVEA for men
-sb Ωmega
-MUHLE R 106
-sr MERKUR super #8
-asb NIVEA fresh cooling μεντα
-asl SCORPIO inferno ..
...
καλο βραδυ ,ηρεμια και καλη ξεκουραση..
Άβαταρ μέλους
george644
Δημοτικό
Δημοτικό
10
Has thanked: 3247 times
Been thanked: 2785 times

Εικόνα

Καλησπέρα σας
3 το απόγευμα

Μπάνιο
Vigshaving 26mm black badger
Herbs of Bulgaria Λεβάντα
Fatip testina gentile
Crystal platinum + (#4)
ASB Niveα

Δεν το κρύβω οτι αυτή τη μηχανή την πάω πολύ.Έβγαλε όμως μιά αγριάδα σήμερα με το συγκεκριμένο ξυραφάκι και με γένια περίπου 30 ωρών που δεν το περίμενα.Με το που είδα στο XTG τις πρώτες κοκκινίλες στα χαμηλά του λαιμού,την παράτησα και συνέχισα με την Merkur 34c.Το έχω γράψει οτι την κατατάσσω στην οροφή των μεσοεπιθετικών μηχανών closed comb.Θα τη ψάξω και με άλλα ξυραφάκια.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Καλησπέρα και από εμένα.

Πριν κανα 2ωρο:
Muhle R41 '13 & Feather
Επετειακό πινέλο '16
Dolomiti ss
Lemon Witch Hazel
Speick asl
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16451 times
Επικοινωνία:

Καλησπέρα,

Τέλος στις δοκιμές πλαστικών και επιστροφή στην κανονικότητα

Εικόνα
Ralf Aust - Ωmega - Β & Μ - Aqua Velva

Αδίκησα το Ντίκενς που το είχα χαρακτηρίσει μέτριο, είναι αρκετά καλό και σίγουρα άνω του μετρίου. Νομίζω πως περίμενα περισσότερα από τα Β&Μ λόγω των πολύ καλών κριτικών που έχουν γραφτεί στα φόρουμ.

Κάβειρος έγραψε:Κρίμα που δεν υπάρχει και ελληνικό DE ξυράφι.
Υπάρχουν όμως ελληνικές φαλτσέτες ;)
thanos9999
Δημοτικό
Δημοτικό
9
Has thanked: 3975 times
Been thanked: 5668 times

Εικόνα
θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο ξανά στην πολύ ωραία κοινότητα, διαβάζοντας εδώ μέσα έμαθα αρκετά και έχω ακόμα πιο πολλά να μάθω, απλά με βοήθησε πολύ διότι όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί και οι και καλά γνώστες η πρώτη κουβέντα τους ήταν straight razor?μακριά! σκέτος μπελάς είναι κτλ λοιπόν μέχρι στιγμής χωρίς να έχω κάποια super φαλτσέτα προσπαθούσα να εξοικειωθώ... είχα μούσι και απλά το περιποιομουν καθαρίζοντας και δίνοντας γραμμή. Σήμερα λοιπόν μετά από 3 και κάτι μήνες μούσι ( δεν το είχα κόψει καθόλου, πένθος ) ξυρίστηκα εντελώς σε όλο το πρόσωπο (με 2 περάσματα) άλλο πράμα ...ένα μικρο σημαδάκι μου έμεινε μόνο από απροσεξία καθαρό και μετά από ένα μεροκάματο το αποτέλεσμα ήταν άψογο!
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
10
Has thanked: 30770 times
Been thanked: 41683 times

'Ολα παίζουν τον ρόλο τους για ένα απολαυστικό και αποτελεσματικό ξύρισμα. Λέμε όλοι για τον συνδυασμό μηχανής - λεπίδας, άντε και για το σαπούνι αν έχει καλό glide, slickness κτλ. Όμως και το πινέλο παίζει ρόλο. Το ξεχνάμε αυτό.
Ωραία τα συνθετικά (με τα χοιρινά προσωπικά δεν ασχολούμαι άλλο, έχω μονο ένα Ω για να βγάζω γούστα ενίοτε), πρακτικά, απαλά, στεγνώνουν γρήγορα, πλην όμως σαν τον καλό ασβό δεν έχει. Άλλη αίσθηση, άλλο λάδερ, κρατάει θερμότητα, τον αφρό στον δίνει λίγο λίγο πίσω. (YMMV panta etsi?). Το Epsilon 2-band στα 26/55 είναι διαμάντι.

Οκ τσίφτες, επειδής τα έχω/είχα σχεδόν όλα τα high end DE razors -πλην Wolfman, παραδέχομαι:
σα την ξούρα που δίνει η Φιουσούρ, δεν έχει.

@Νώντας τέκνον μου, δώσε λάικ εδώ.

Εικόνα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Panagiotis_17
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 2046 times
Been thanked: 1395 times

captain_hx έγραψε: ...
και θα είναι το ξυραφάκι που θα με συντροφεύει στο επερχόμενο ταξίδι στην Βουδαπέστη. Η επιλογή του Bic Metal ήταν εύκολη καθώς μου έδωσε το πιο βαθύ ξύρισμα.

Εικόνα
Παρεπιπτόντως, επειδή πήγα εκεί το Σ/Κ που μας πέρασε, έχω να σας πω πως πήρα μαζί μου την Wilkinson Classic την πλαστική χωρίς θέμα στο αεροδρόμιο, και βρήκα και την ίδια αλλά και λεπίδες wilkinson τις μαύρες σε τοπικό κατάστημα εκεί, αλλά δεν τις πήρα τελικά γιατί τις λυπήθηκα να τις αφήσω εκεί τις υπόλοιπες.
Τους ελέγχους τους πέρασα κανονικά και στα δύο αεροδρόμια χωρίς πρόβλημα (στην Βουδαπέστη ήταν λίγο πιο τυπικοί, αλλά και πάλι δεν είχα κανένα πρόβλημα).
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16451 times
Επικοινωνία:

Ευχαριστώ Παναγιώτη. Μάλλον θα πάρω μια Γουίλκινσον Κλασική από Ουγγαρία να την δοκιμάσω και αν μου αρέσει θα την έχω μόνο για τραβελ. Θα πάρω και το Μπικ Μεταλ βέβαια για να είμαι καλυμμένος πλήρως. Όταν πέρασες τον έλεγχο η λεπίδα ήταν φορτωμένη στη μηχανή;
Άβαταρ μέλους
Panagiotis_17
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 2046 times
Been thanked: 1395 times

Όχι εννοείται πως δεν είχα λεπίδα φορτωμένη αλλά ούτε καν στις αποσκευές δεν είχα λεπίδες. Βέβαια την μηχανή δεν την κοίταξαν καν (οπτικά τουλάχιστον), για τον φόβο του σκάνερ δεν έβαλα και λεπίδα μέσα, αλλά εκ των υστέρων έτσι όπως τα είδα ίσως και να περνούσε...
Οι λεπίδες που βρήκα εκεί, κόστιζαν ένα ευρώ (!!!) αλλά η μηχανή στην κλασσική της συσκευασία με το πακετάκι τις λεπίδες, είχε γύρω στα 10€.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”