Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Θέλει προσεκτικό αναποδογύρισμα του μπολ, να φύγει το περισσευούμενο νερό και περισσότερη δουλειά με το πινέλο. Αν περάσεις το πινέλο σου πάνω απο το σαπούνι μερικές φορές ακόμη, θα κάνεις τη δουλειά σου ευκολότερα.

Άσχετο ! Φορτώνεται τα σαπούνια σας ! Μη φοβάστε και μη παίρνεται παράδειγμα απο το youtube . Τί πάει να πεί, κοιτάξτε πόσο λίγο έβαλα και τί αφρό έβγαλε ή σ'αυτό το σαπούνι οι 20 στροφές είναι αρκετές ?!

Δε θα πάθει τίποτα αν το παρακάνετε . Ίσα ίσα που θα το απολαύσετε. 8)

Για μένα δύο είναι τα κλειδιά για όλα τα σαπούνια. Πρώτον το μούλιασμα του σαπουνιού σε ζεστό νερό -ειδικά το MWF το χρειάζεται ασυζητητί και δεύτερον το αδυσώπητο φόρτωμα είτε με πινέλο ασβού είτε με χοίρου αλλά το πινέλο να μην είναι λουσμένο και να στάζει απο παντού, απλά να "κρατάει" νεράκι.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

"σοβαρό ρόλο στην επιτυχία του ξυρίσματός σου πρέπει να έπαιξε και ότι το "μαλάκωσες" το σαπούνι στο νερό για 4 λεπτά"

Το είπε πολύ σωστά ο Χρήστος. Συμφωνώ.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Ρε παιδιά, συγγνώμη, αλλά χρησιμοποιεί ποτέ κανείς σαπούνι χωρίς να το μουλιάσει προηγουμένως;
Υπάρχουν άνθρωποι που μουλιάζουν το MWF (άσχετα αν το συγκεκριμένο δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μούλιασμα) κι όμως δυσκολεύονται να το αφρίσουν;; :confused
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Δεν ειναι αναγκαστικο Βασιλη - βοηθαει σε καποιες περιπτωσεις ναι - αλλα δεν ειναι αναγκαστικο :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Υπάρχουν σαπουνάκια που δε χρειάζονται μούλιασμα. Όχι μόνο τα "μαλακά" όπως τα Προράσο, αλλά
πχ εγώ δε μουλιάζω τα Palmolive, La Toja (τριμμένα σε μπόλ), Nomad, Lothantique...
Αντίθετα στο ΚΕΝΤ ρίχνω λίγες σταγόνες νερό επάνω του και το "απλώνω" και το αφήνω όσο και το πινελάκι,
κανα τεταρτάκι δηλαδή. Κι όμως πάλι μερικές (λίγες) φορές δεν τον πετυχαίνω τον αφρό, όμως ακόμη και
με "φτωχό" αφρό από το ΚΕΝΤ/MWF ξυρίζεσαι άψογα.
Ναί πολλοί δυσκολεύονται με το MWF ακόμη κι όταν το μουλιάσουν. Πολύς κόσμος...
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Χμμ, τι να πω, εγώ ακόμα και στα proraso ή στο cella αφήνω λίγες σταγόνες νερού επάνω στην επιφάνειά τους για 2-3 λεπτά... Ίσως γι' αυτός εξαρχής δεν είχα πρόβλημα με το MWF, επειδή είχα καθιερωμένη διαδικασία μουλιάσματος :)
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Α ξέχασα να γράψω πρίν πώς συμφωνώ με τον Ηλία. Μην τα φοβάστε τα σαπουνάκια σας. Θ αργήσουν να τελειώσουν, ειδικά άν έχετε πάνω από 2. "Φορτώ" που έλεγε ο Βλάσσης. Φορτώνετε καλά να το φχαριστιέστε...
nikos.a

Νομίζω ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ικανοποιητικός αφρός, αν δεν μουλιάσει κανείς το MWF για 5-10 λεπτά. Σίγουρα με τον τρόπο αυτό παίρνεις μεγαλύτερη ποσότητα κι άρα θα τελειώσει πιο γρήγορα( δεν μας νοιάζει αυτό), αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με αυτό που θα είχε να αντιμετωπίσει κανείς, αν δεν το μούλιαζε. Είναι το μόνο σαπούνι που μουλιάζω. Για παράδειγμα, στα άλλα που έχω, τα Ηarris, το Valobra και ίσως κάποια άλλα, μπορεί να ρίξω κανά τριάρι σταγόνες χλιαρό νερό. Όχι πάντα όμως. Στα μαλακά δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν έχω αντιμετωπίσει και ποτέ κάποιο πρόβλημα στη δημιουργία αφρού. Δεν υπάρχει και λόγος νομίζω.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

εδω και μερικους μηνες χρησιμοποιω και εγω το MWF και μπορω να πω χωρις μεγαλη επιτυχια.και εξηγω-εχοντας ακουσει ,διαβασει και δει διαφορους τροπους δουλεματος και φορτωματος του σαπουνιου μπορω να πω οτι με ολα αυτα δεν ειχα καταφερει να παρω την καλυτερη αποδοση απο το σαπουνι.ολα αυτα ομως μεχρι το σαββατο 6/9.σε μια κουβεντουλα που ειχα με τον Μαρινο του ειπα το προβλημα που αντιμετωπιζω με το συγκεκριμενο σαπουνι.του εξηγησα οτι ειχα κανει τα παντα by the book αλλα δεν τα ειχα καταφερει και εκεινος μου εδωσε μια λυση που δεν την ειχα ξανακουσει ποτε και απο κανεναν.μου ειπε οτι η καλυτερη λυση ειναι να ειναι το πινελο φορτωμενο με νερο και οχι στεγνο οπως ειχα ακουσει και δει.εφαρμοσα λοιπον αυτα που μου ειπε στα 2 τελευταια ξυρισματα και ω του θαυματος η μεθοδος αυτη οχι απλως λειτουργησε αλλα θριαμβευσε.το πινελο φορτωμενο με νερο και αφου δουλεψα ελαχιστα το σαπουνι δημιουργησε τον πιο πυκνο και πλουσιο αφρο που εχω κανει μεχρι τωρα.και οταν λεω πυκνο και πλουσιο δεν υπερβαλω ,καθολου φυσαλιδες και ηταν σαν μαρεγκα αλλα πιο απαλος.η λυση αυτη μου αλλαξε τελειως τον τροπο που εβλεπα το συγκεκριμενο σαπουνι που δεν ηταν και ο καλυτερος.πιστευω οτι απο εδω και περα το συγκεκριμενο σαπουνι θα ειναι πολυ ψηλα στην αντιληψη μου και αυτο το χρωσταω στο Μαρινο. :thnx
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Μπράβο Μάχο που τα κατάφερες, προσωπικα θεωρώ το MWF top of the top! Γιατί όμως δεν έχεις μελετήσει τα video των μελών μας;
Υπάρχουν ειδικά video για φόρτωμα σαπουνιών. Η Ιταλική μέθοδος έχει αποτέλεσμα και στα δυσκολότερα σαπούνια!
Χάρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”