Μικρά πράγματα της μέρας που μας τσατίσανε!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Άρα μιλάμε για αέριο άζωτο. Πιθανώς να χρησιμοποιούν άζωτο και όχι ατμοσφαιρικό αέρα (78% άζωτο) για να μην υπάρχουν απρόβλεπτες διαστολές στο θερμαινόμενο αέριο μείγμα. Αυτός, σε γενικές γραμμές, είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται άζωτο στα λάστιχα των αγωνιστικών αυτοκινήτων.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ε, μαλλον. Αλλωστε οπως δηλωσα, μονο υποθεσεις μπορω να κανω, μιας και δεν εχω ασχοληθει. Με ενδιαφερει μονο να συνδεουνε τα κουδουνια των βαλβιδων με τα εργαλεια μου γιατι αν δεν γινει, ειναι για πεταμα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Ο πατερας μου σημερα μετα απο δικη μου προτροπη αποφασισε να χρησιμοποιησει για να ξυριστει σημερα την παραδοσιακη οδο, ομως μεσα στο μυαλο του απο οτι διαπιστωσα εχει μια διαφορετικη αποψη για το τι ειναι το πξ. Λοιπον αρχιζει χωρις να βρεξει το πινελο και παει να το περασει πανω απο την κρεμα (taylor Sandlewood) του λεω να βρεξει και να τιναξει το πινελο (ουτε καν το ειχε μουλιασει), περναει λοιπον το πινελο απο το σαπουνι 4-5 γυρες και μπαμ κατευθειαν στο προσωπο, του λεω ανθρωπε μου βαλε το μπωλακι αλλα που αυτος (αυτο δεν με τσαντισε τοσο γιατι λεω ενταξει και αλλοι χρησιμοποιουν αυτην την μεθοδο). Εφτιαξε μια σαπουναδα που φωναζε οτι ηθελε νερο και δωστου με το ξυραφι (το οποιο επισης δεν ειχε αφησει να ζεσταθει σε ζεστο νερο και οποτε χρησιμοποιησε νερο ειτε για την σαπουναδα ειτε για να καθαρισει το ξυραφι εβαζε κρυο).
Το αστειο ειναι οτι εκανε ενα περασμα και τελος, του λεω να σου πω ρε πατερα οταν ξυριζοσουν παλια με de ενα περασμα και με κρυο νερο εκανες, ναι μου λεει, αμ πεστο ετσι ρε ανθρωπε μου για αυτο τοσο καιρο μου λες οτι το de κοβει ερεθιζει και ευθηνεται και για τις 7 πληγες του φαραω. Ουφ τα ειπα και ηρεμησα
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Georgelap
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 10 times
Been thanked: 10 times

Άζωτο και ανάφλεξη;;
Ωρέ, πάτε να αλλάξετε τους νόμους της φυσικής αφτού πάνω;; :beah2
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Iasonas έγραψε:Ο πατερας μου σημερα μετα απο δικη μου προτροπη αποφασισε να χρησιμοποιησει για να ξυριστει σημερα την παραδοσιακη οδο, ομως μεσα στο μυαλο του απο οτι διαπιστωσα εχει μια διαφορετικη αποψη για το τι ειναι το πξ. Λοιπον αρχιζει χωρις να βρεξει το πινελο και παει να το περασει πανω απο την κρεμα (taylor Sandlewood) του λεω να βρεξει και να τιναξει το πινελο (ουτε καν το ειχε μουλιασει), περναει λοιπον το πινελο απο το σαπουνι 4-5 γυρες και μπαμ κατευθειαν στο προσωπο, του λεω ανθρωπε μου βαλε το μπωλακι αλλα που αυτος (αυτο δεν με τσαντισε τοσο γιατι λεω ενταξει και αλλοι χρησιμοποιουν αυτην την μεθοδο). Εφτιαξε μια σαπουναδα που φωναζε οτι ηθελε νερο και δωστου με το ξυραφι (το οποιο επισης δεν ειχε αφησει να ζεσταθει σε ζεστο νερο και οποτε χρησιμοποιησε νερο ειτε για την σαπουναδα ειτε για να καθαρισει το ξυραφι εβαζε κρυο).
Το αστειο ειναι οτι εκανε ενα περασμα και τελος, του λεω να σου πω ρε πατερα οταν ξυριζοσουν παλια με de ενα περασμα και με κρυο νερο εκανες, ναι μου λεει, αμ πεστο ετσι ρε ανθρωπε μου για αυτο τοσο καιρο μου λες οτι το de κοβει ερεθιζει και ευθηνεται και για τις 7 πληγες του φαραω. Ουφ τα ειπα και ηρεμησα
Εντάξει βρε δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι, παλιά έτσι ξυριζόντουσαν. Όταν λέμε παραδοσιακό ξύρισμα εννοούμε ως προς τον εξοπλισμό. Ας τον άνθρωπο τώρα στην ησυχία του. Συνήθως τα παλιά πράγματα αρέσουνε σε αυτούς που δεν τα πρόλαβαν...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Georgelap έγραψε:Άζωτο και ανάφλεξη;;
Ωρέ, πάτε να αλλάξετε τους νόμους της φυσικής αφτού πάνω;; :beah2
Αζωτο προς αποφυγη αναφλεξης.. :beah2
Απο την αλλη ισως να χρησιμοποιεται και για καποιον επιπλεον λογο (τωρα που το σκεφτομαι), αλλα ειναι λιγο πολυπλοκο να το εξηγησω.. χμ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Το άζωτο είναι αέριο, άχρωμο, άοσμο, άγευστο, ελαφρότερο του αέρα. Ο τριπλός δεσμός ανάμεσα στα δύο άτομα που αποτελούν το μόριο του αζώτου (Ν2) θεωρείται από τους ισχυρότερους στη φύση, με αποτέλεσμα να είναι αδρανές αέριο, ιδιαίτερα σε συνηθισμένες θερμοκρασίες. Διαλύεται ελάχιστα στο νερό, δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά ασφυκτικό. Δεν καίγεται, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένα στοιχεία μπορούν να “καούν” σε άζωτο, όπως το μαγνήσιο στους 300 °C και το λίθιο ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου, παράγοντας κρυσταλλικά μεταλλικά νιτρίδια[6]. Όταν θερμανθεί υπό πίεση με το υδρογόνο παρουσία καταλύτη, σχηματίζεται αμμωνία.

Το φυσικό άζωτο στη Γη αποτελείται από μείγμα δύο σταθερών ισοτόπων του, το 14Ν (99,63%) και το 15Ν (0,37%). Από τα υπόλοιπα γνωστά ραδιενεργά ισότοπα, το 13Ν έχει χρόνο ημιζωής περίπου δέκα λεπτά ενώ τα υπόλοιπα λίγα δευτερόλεπτα ή και λιγότερο.[7]

Το μόριο του αζώτου δεν έχει διπολική ροπή και έτσι είναι διάφανο στην υπέρυθρη και ορατή ακτινοβολία. Αντίθετα, σημαντική απορρόφηση υπεριώδους φωτός παρουσιάζεται σε μήκος κύματος περίπου 100 nm.
Πηγή:wikipedia
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Ρε Φωτη.. Το ιδιο πραγμα δε λεμε? :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Αποστολε , τρελενομαι γιατι δεν φανταζεσαι τι προπαγανδα εχω φαει κατα του DE, οποτε ελεγα και εγω τοσο καιρο οτι μπορει να εχει δικιο αλλα χτες οταν τον ειδα πως ξυριστικε μου εφυγε καθε αμφιβολια. Δεν μπορεις να χρησιμοποιεις εναν τροπο λαθος και μετα να τον κατακρινεις κιολας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 01 Δεκ 2012, 12:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Απαλοιφή παράθεσης. Είναι προφανές σε ποιο μήνυμα απαντάς. Φιλικά, Αντώνης.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Επικοινωνία:

Ok, μη σε τρελλαινει, Ιασωνα... Κανε το κομματι σου και χαλαρωσε. Κανεις δεν ειναι τελειος. Ειναι ασκοπο και αδικο (για σενα τον ιδιο) να χαλιεσαι για κατι που δεν μπορεις να αλλαξεις. Εσυ κανεις με το παραπανω αυτο που θες - δινεις τη δυνατοτητα για κατι "νεο", ή για την επανανακαλυψη κατι "παλιου", και απο εκει και μετα τελειωνει η "υποχρεωση" σου. Χαλαρωσε. Υπαρχουν πιο ζορικες καταστασεις στον πλανητη, που εχουν αναγκη απο γερα νευρα!

Φιλικα,
Στεφος
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”