Καλημέρα σε όλους !
Ξύρισμα Δευτέρας 24-09-2018
ApShave Co Silksmoke uBrush
ToBS Jermyn Street Sc
Gillette Single Ring
Polsilver SI #1
Korres K&G Balm
Aqua Velva (spanish) As
Είχα 2 ημέρες αξυρισιά την Δευτέρα το πρωί και η μηχανή της Gillette σε συνδυασμό με καινούργια Polsilver καθάρισε τα πάντα με 2 περάσματα (Wtg,Atg) και κάποια ψιλά και πήραμε ένα πολύ ωραίο BBS.
Πενήντα γραμμάρια μηχανή φαίνεται πούπουλο σε σχέση με τις περισσότερες μοντέρνες σημερινές αλλά είναι πολύ καλά ζυγισμένη - πολλοί το έχουν γράψει πως ο κύριος Gillette την πέτυχε με την πρώτη (με την δεύτερη για να ακριβολογούμε μιας και η Double ring oc είναι ο πρόγονος).
Γλυκό ξύρισμα και στην κόντρα χωρίς να σε τρομάζει πουθενά.
Το πινέλο της ApShave είναι για μένα ιδανικό για face lather με κρέμες και ως προς το μέγεθος (24mm) και ως προς το density και backbone.
Κατασκευαστική αβλεψία - όταν το πήρα είχε την χαρακτηριστική μυρωδιά από κόλλα σιλικόνης που ευτυχώς εξαφανίστηκε με τη χρήση και αφού άφησα το πινέλο ανοιχτό στα 2 μέρη του να αεριστεί στο βοριά για λίγες μέρες .
Ξύρισμα Τρίτης 25-09-2018
Yaqi 26mm Synth
SV Manna di Sicilia v4.0
Gillette Tech (british)
Polsilver SI #2
SV MdS Asl
Σήμερα το συνθετικό "ίδρωσε" λίγο παραπάνω προκειμένου να βγάλει σωστό lather

αλλά τελικά έκανε ωραίο παχύ αφρό που μου περίσσεψε και για 2 ακόμα περάσματα.
Το τεκάκι της gillette είναι η full brass έκδοση των 62 γραμμαρίων - καλοζυγισμένη και mild μηχανή μου έδωσε πολύ καλό ξύρισμα με 2 περάσματα σχεδόν BBS αλλά όχι τόσο βαθύ σε σχέση με άλλα θηριάκια (fatip , R41 κλπ). Δεν κυνηγούσα και υφή από μαόνι σήμερα εξάλλου.
Το άρωμα του Manna δεν μου κάνει για κάθε-μέρα-χρήση αλλά για εναλλαγή σήμερα που έβαλε μια πρωινή ψύχρα ήρθε κουτί.
Γλυκό άρωμα ακριβής ιταλικής κολόνιας που διαρκεί αρκετά (χρήση με φειδώ γιατί είναι αρκετά δυνατό) - μπορεί να φορεθεί και καλύτερα μετά από βραδινό ξύρισμα και έξοδο , αλλά και σε κρύες ημέρες έχει μια γλυκιά ζεστασιά που με ευχαριστεί.
(ένα plus ακόμα είναι πως τα ενζενί στο γραφείο τρελαίνονται για τη μυρωδιά και κάθε φορά με ρωτάνε τι φοράω - αλλά δεν τους λέω

είναι μυστικά του επαγγέλματος αυτά )
Καλά ξυρίσματα σε όλους !
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...