Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Βρε παιδιά , χάθηκαν τα πινέλα για το MWF ? Οχι και με το EJ Best , γιατί θέλετε να παιδεύεστε ?
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Stam έγραψε:Μάλλον χρησιμοποιείς και κάποιο δυνατό πινέλο για να κάνεις αφρό τόσο απροβλημάτιστα όσο περιγράφεις. Από τα πινέλα μου το SOC Bristle το δαμάζει ευκολότερα σε σχέση με το EJ Best.
Ναι, η αλήθεια είναι πως το έχω χρησιμοποιήσει μόνο με το SOC bristle μέχρι στιγμής....
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Επικοινωνία:

Άλλο ένα υπέροχο ξύρισμα με το ΜWF σήμερα, κι επίσης πανεύκολο στον αφρισμό!

Χρησιμοποίησα τον pure badger ασβό της HJM που έχω (181P26) κι έκανα face lathering. Προηγουμένως είχα μουλιάσει το πινέλο για κανά 10λεπτο σε χλιαρό νερό (αν και δε νμίζω ότι έπαιξε ρόλο, γιατί ο συγκεκριμένος ασβός κρατάει ελάχιστη υγρασία) και το σαπούνι ακριβώς για 4 λεπτά σε επίσης χλιαρό νερό.

Εδώ φαίνεται πόσο φόρτωσα το πινέλο:

Εικόνα

Εδώ ο αφρός που έμεινε στο πινέλο μετά το πρώτο (σπάταλα παχύ) πέρασμα:

Εικόνα

Πήρα πανεύκολα και πολύ γρήγορα πλούσιο και ποιοτικό αφρό που έφτασε άνετα για 4 περάσματα και περίσσεψε αρκετός... Στο φόρτωμα δεν δυσκολεύτηκα καθόλου, είναι ζήτημα να το σβούρηξα για μισό λεπτό. Σημειωτέον πως το 181P26 έχει ελάχιστο backbone, ουσιαστικά απλά στέκονται οι τρίχες όρθιες και ίσα που αντέχουν το βάρος της (ελαφριάς, πλαστικής) λαβής αν το στηρίξεις επάνω τους! Σαν πινέλο είναι αρκετά floppy...

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταλάβω τι είναι αυτό που δυσκολεύει όλο τον κόσμο στον αφρισμό του MWF... :confused Με facelathering αφρίζει σχεδόν όσο εύκολα αφρίζει το LaToja stick στο πρόσωπο....
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Kι εγώ πρόσφατα το αγόρασα το MWF, και να σου πω με προβληματίζει λίγο το πως και το πόσο του αφρού.
Αν το σκέφτομαι σωστά, σοβαρό ρόλο στην επιτυχία του ξυρίσματός σου πρέπει να έπαιξε και ότι το "μαλάκωσες" το σαπούνι στο νερό για 4 λεπτά, όπως λες.

Επίσης, είχα στο μυαλό ότι ένας "χοίρος" θα ήταν ίσως ο καταλληλότερος για την δουλειά ...

Εσύ τι πιστεύεις ότι πιστεύεις ότι βοήθησε περισσότερο?
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
xristos.
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 18 times
Been thanked: 14 times

Παιδιά να ρωτήσω κάτι όταν φτιάχνω τον αφρό και τον απλώνω στο πρόσωπο μου μερικές φορές αρχίζει και ξεραίνετε, αυτό σημαίνει ότι θέλει κι άλλο νερό???
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Ακριβώς, θελει νερο. Όσοι έχουν πρόβλημα με το MWF ας δοκιμάσουν τη Ιταλική μέθοδο φόρτωματος με ένα καλό πινέλο χοίρου.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Επικοινωνία:

christostz03 έγραψε:Kι εγώ πρόσφατα το αγόρασα το MWF, και να σου πω με προβληματίζει λίγο το πως και το πόσο του αφρού.
Αν το σκέφτομαι σωστά, σοβαρό ρόλο στην επιτυχία του ξυρίσματός σου πρέπει να έπαιξε και ότι το "μαλάκωσες" το σαπούνι στο νερό για 4 λεπτά, όπως λες.
Έχω δοκιμάσει και πολύ λιγότερο μούλιασμα (απλά λίγες σταγόνες νερό στην επιφάνεια) και πάλι δεν είχα πρόβλημα.. Σε κάθε περίπτωση τα 4-5 λεπτά μουλιάσματος είναι ένας φυσιολογικός χρόνςο για κάθε σαπούνι...
Επίσης, είχα στο μυαλό ότι ένας "χοίρος" θα ήταν ίσως ο καταλληλότερος για την δουλειά ...
Την μόνη διαφορά που είδα είναι ότι ο χοίρος (SOC bristle) φόρτωσε πιο γρήγορα (λογικό). Ακόμη κι ο ασβός όμως δεν με παίδεψε ιδιαίτερα στο φόρτωμα...
Εσύ τι πιστεύεις ότι πιστεύεις ότι βοήθησε περισσότερο?
Να πω την αλήθεια, δεν έχω ιδέα :megagrin Κι αυτό διότι από την πρώτη χρήση πετύχαινα τέλειο αφρό χωρίς πρόβλημα (μιλάμε ότι μου αφρίζει πιο εύκολα κι από κρέμες!) Από περιέργεια άρχισα να αλλάζω κάποιους παράγοντες προς το χειρότερο (λιγοτερο μούλιασμα, μαλακότερο πινέλο κλπ) και πάλι το σαπούνι άφριζε χωρίς κανένα πρόβλημα...
Παιδιά να ρωτήσω κάτι όταν φτιάχνω τον αφρό και τον απλώνω στο πρόσωπο μου μερικές φορές αρχίζει και ξεραίνετε, αυτό σημαίνει ότι θέλει κι άλλο νερό???
Εξαρτάται...
Σε πόση ώρα ξεραίνεται; Αν τον αφήνεις πάνω στο πρόσωπό σου ένα τέταρτο, είναι φυσιολογικό να ξεραίνεται γιατί εξατμίζεται η υγρασία του. Αν εξαρχής δεν έχεις βάλει το νερό που πρέπει, θα νιώθεις τον αφρό πιο σφιχτό, πιο κολλώδη... Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε περισσότερη υγρασία (αν κάνεις facelathering, να προσθέτεις μερικές σταγόνες νερό στο πινέλο με τα δάχτυλά σου. Αφού απλώσεις τον αφρό στο πρόσωπο, πρόσθεσε νερό με τα δάχτυλα και επανέλαβε το τρίψιμο, για κάμποσες φορές...)
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Ή απλά βούτα την άκρη-άκρη του πινέλου στο ποτήρι με το ζεστό νερό που το είχες αφήσει να μουλιάζει. ;)
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
xristos.
Νήπιο
Νήπιο
11

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απάντησης σας!
Άβαταρ μέλους
xristos.
Νήπιο
Νήπιο
11

Sorry παιδιά κάτι τελευταίο όταν ο αφρός έχει φυσαλίδες θέλει κι άλλο σαπούνι???
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”