Το ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Καλημέρα,

Feather Artist Club SS & Feather professional blades
Semogue 2000
Dimitri's, home made tallow based soap (lot 150813)
L'Occitan by L'Occitane ASB

Εικόνα
Χάρης
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

Εικόνα

Semogue 2015
Merkur 42c + Personna super (#2)
Cella ss
FreshLine Olympian Zeus asb
TOBS Mr Taylor edc

Νιώθω ότι ξανανακαλύπτω την Cella. Μας έφαγε το κυνήγι του εξεζητημένου - κι όμως δίπλα μας μπορεί να υπάρχουν θησαυροί. Χρειάζεται χρόνος για να βγάλει κάθε σαπούνι τον πραγματικό του εαυτό...

Η κολόνια της TOBS αρκετά ενδιαφέρουσα για χειμώνα, κάπως spicy και αρρενωπή - εννοείται ότι στη γυναίκα μου δεν άρεσε :megagrin
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Ημερολόγιο ξυρίσματος, ημέρα 7η (θα τα συγκεντρώσω κάποια στιγμή όλα τα ποστ για να 'χω να θυμάμαι -κρίμα που δεν έγραψα και για το πρώτο, ντρεπόμουν ακόμα τότε).

Edwin Jagger DE89L
Derby Extra #2
Omega 10015
Palmolive Classica
Beau Mec ASB και μετά Arko ASC

Πόσο εκνευριστικό είναι να έχεις μπει για ξύρισμα και να σε διακόπτουν τα τηλέφωνα; Τουλάχιστον πέντε φορές με πήραν και τη μία αναγκάστηκα να μιλήσω ενώ είχα βάλει την κρεμούλα της Avon με aloe vera που χρησιμοποιώ για pre shave (χάλια έγινε το ακουστικό). Ευτυχώς ο εκνευρισμός που μου προκλήθηκε δεν είχε άσχημο αντίκτυπο στο ξύρισμα.

H Derby δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά και μου έκανε εξίσου καλό και βαθύ ξύρισμα. Αρχίζομαι να πείθομαι ότι είναι λεπίδα ιδανική για μένα, όσο κι αν "θάβεται" από τον περισσότερο κόσμο (είπαμε, το Π.Ξ. είναι προσωπική υπόθεση!). Η απογοήτευση ήρθε με το after shave. Το ξεχασμένο Beau Mec που βρήκα στο πατρικό μου έχει χαλάσει, όπως ήταν αναμενόμενο ύστερα από τόσα χρόνια χωρίς χρήση. Μόλις έβαλα στη χούφτα το είδα κιτρινισμένο (έπρεπε να έχει διάφανο προς το γαλάζιο χρώμα) και μόλις το άπλωσα στη μούρη το ένιωσα πιο πηχτό απ' ό,τι έπρεπε. Επέμεινα και έβγαλα κι άλλο, το άπλωσα πιο εύκολα, αλλά μέχρι να τελειώσω με το καθάρισμα της μηχανής (δύο λεπτά;) διαπίστωσα ότι είχε στεγνώσει και μάλιστα είχε αφήσει ξερά υπολείμματα στο πρόσωπο. Το ξέβγαλα αμέσως και έβαλα το Arko -το Beau Mec είναι για πέταμα, δυστυχώς, αλλά μάλλον θα το κρατήσω σε μια γωνιά για συναισθηματικούς λόγους.
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Omega για πάντα: 11126

Ενα τυπικό Ωμέγα του δεκάρικου, με καλό θύσανο 24/55 και ακριβή ασυνήθιστη λαβή από εξωτικό ξύλο Onangkol.
Τυπικό Ωμέγα = Η Μεθυσμένη Αγελάδα στοκάρησε ευτυχισμένη...

Εικόνα
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Ημέρα μεθυσμένης αγελάδας η σημερινή!
Χάρης
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Χάρη, την είχα σετάρει από χθές!
Μάλλον ο χειμώνας μάς τραβάει προς τα βαριά μεθυστικά αρώματα.
Στη δική μου Αγελάδα, ο Δημήτρης έχει βάλει εκλεκτό Bay Rum.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Ωραίο και το Bay rum, αλλά έχω προτίμηση στη Λεβάντα!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλησπέρα σας κύριοι

Ντουζ και ξύρισμα με γένια ημέρας

Edwin Jagger DE89
Mike's natural soap - Barber shop ss
Muhle 81K
Feather (1)

Είχα αγοράσει ένα πακετάκι ξυραφάκια feather εδώ κι 1,5 μήνα. Έκανα όση υπομονή χρειάστηκε κι είπα σήμερα να τα δοκιμάσω. Ήθελα να καταλαβαίνω τη μηχανή στο χέρι, να καταλαβαίνω τα χτυπήματα των αφρών, τη φορά των τριχών, πώς θα ερεθιστώ και πως θα σφαγιαστώ. :xp1

Ξεκινάω το ξύρισμα και πιάνω τον εαυτό μου, να προσπαθεί επίμονα να διαβάσει το νέο ξυράφι. Πρώτο, δεύτερο, τρίτο πέρασμα και προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τί έχει γίνει. Τελειώνοντας η Ηλιόπετρα που άκουγα εκείνη την ώρα, ανατριχιάζω. Η μουσική έχει πιάσει τις νότες τις ψυχής και το ¨Φτερό¨, τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Ποιότητα ξυρίσματος. Νέα οριοθέτηση για το τί σημαίνει βάθος ξυρίσματος. Ούτε κοκκινίλες, ούτε ερεθισμοί. Ούτε after shave. Έφυγα έτσι. Εκστασιασμένος. :eek :stumm :shocking
Κώστας
Άβαταρ μέλους
yakoumis
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 1197 times
Been thanked: 1280 times
Επικοινωνία:

Eu gosta de 444 com brut
Εικόνα
‣πινέλο: bestshave.net no.6 (άλογο, εκτός φωτό)
‣μηχανή: merkur progress (@3,5)
‣σαπούνι: haslinger (οΘντκ) coconut
‣λεπίδα: rapira NOS (#1)
‣asl/asb: brut + 444

Η rapira NOS (θενξ Petros.Mp/YMMV!) έκανε καλή πρώτη εντύπωση - κοφτερή, με ανεπαίσθητο τράβηγμα, καμία σχέση με τις κλασσικές στη ροζοκαφεμπλέ συσκευασία. Το Haslinger με πέντε γυροβολιές του αλόγου άφρισε σα φουρτουνιασμένη θάλασσα ενα πράμα.

Απο δω και πέρα ο μόνος τρόπος σερβιρίσματος της brut θα είναι μετα συνοδείας 444.

Υ.Γ μαθαίνω πορτογαλικά μέσω duolingo κετς. Έχει πλάκα.
Nobody goes there anymore. It's too crowded. - Yogi Berra (1925-2015)
Άβαταρ μέλους
dpatiris
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 456 times
Been thanked: 490 times

Καλησπέρα κύριοι,

προχθεσινό ξύρισμα με γένια 36 ωρών

SOC 2-band
Alvarez Gomez Barberia SC
EJ89l bl + Polsiver Super Iridium (#2)
La Toja Hombre Menantiales ASL

Πολύ αξιόλογη κρέμα, άριστες ιδιότητες με ελάχιστη ποσότητα, το άρωμά της θυμίζει τη λευκή Proraso με προσθήκη τριαντάφυλλου (αν και δεν είμαι φαν του τριαντάφυλλου), ενδιαφέρων και ισορροπημένο άρωμα που γεμίζει το χώρο και διαρκεί. Η Polsilver στη δεύτερη δοκιμή της εφάμιλλη και πάλι των Feather ένα κλικ λιγότερο κοφτερή (αισθητό ιδιαίτερα στο πρώτο WTG πέρασμα). Το Hombre εξαιρετικό...
shot_1415823954346_small.jpg
Απόψε και με γένια περίπου 36 ωρών

SOC 2-band
Alvarez Gomez Barberia SC
EJ89l bl + Polsiver Super Iridium (#3)
Floid Suave ASL

Και στη δεύτερη χρήση της η κρέμα μου άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα, η λεπίδα στην τρίτη της χρήση παρέμεινε αξιοπρεπέστατα κοφτερή χωρίς να ερεθίζει ή να τραβά. Τις θεωρώ σχεδόν εφάμιλλες των Feather. Το Suave έχει πολύ ιδιαίτερο έντονο άρωμα (δεν με κερδίζει ούτε με ενοχλεί) και τις πολύ καλές ιδιότητες Floid.
shot_1415995774287_small.jpg
Καλό ΣΚ σε όλους
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”