Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2014

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

christostz03 έγραψε:
Μπορείς να μας πεις εντυπώσεις για το MWF κατά την χρήση του ως preshave ?
Για ποιό λόγο σκέφτηκες να το χρησιμοποιήσεις έτσι ?
Καλημερα Χρηστο !

Εννοειται πως δεν το σκεφτηκα εγω - ειναι μια συνηθεια των φιλων του MWF που μου την συστησε ο Πετρος (PetrosMp). Βαζεις ζεστο νερο στο μπωλακι που εχεις το σαπουνι, ωστε να ζεσταθει και να "λιωνει" ευκολα κατα το φορτωμα. Απλα το "απονερο" αυτο, δεν το πετας, αλλα το τριβεις στο προσωπο σου πριν ξεκινησεις να φτιαχνεις τον αφρο (με οποιο σαπουνι διαλεξεις). Αυτο (δηλαδη να βαλεις κατι σαν σαπουναδα στο προσωπο σου ως preshave) γινεται με οποιοδηποτε σαπουνι - αλλα με το MWF εχει διαφορα το αποτελεσμα. Δοκιμασε το και θα δεις :-)
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

εχω την γνωμη οτι ο Ηρακλης δεν κανει κατι λαθος χρησιμοποιωντας το MWF ως pre shave.ισα ισα που νομιζω οτι κανει εξαιρετικη δουλεια,μαλακωνει τις τριχες και ενυδατωνει το δερμα σε απολυτο βαθμο.πολλες φορες το εχω χρησιμοποιησει και εγω με αριστα αποτελεσματα.
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Καλημέρα,
Πινέλο Ωmega 10066
Σαπούνι Ωmega Crema da Barba
Μηχανή Gillette Red Tip
Λεπίδα Astra Superior(3)
ASL Mενούνος Λεβάντα
ASB Apivita Men΄s Care
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12

Δεν προλαβα πριν τα post του Χαρη και του Ηλια !

Εννοειται πως το MWF το χρησιμοποιω και σαν σαπουνι ξυρισματος και σαν aftershave. Απλα τις καποιες φορες που θελω κατι αλλο στο ξυρισμα - σαν μυρωδια δηλαδη - ακομα και τοτε το χρησιμοποιω τουλαχιστον ως preshave. Ειναι ο Βασιλιας των σαπουνιων που λεει και ο Πετρος :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Στην Ρόδο πρωινή άφιξη και καλό μεσημέρι σε όλους :

Gillette Rocket HD
Astra Superior Platinum
FS Finest Ivory Handle 24mm PU24-EB29
Tabac Original Soap Stick
Aqua Velva Ice Blue European + Menthol Crystals :mad
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
gstefanoudis
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 252 times
Been thanked: 214 times

Γένια 1,5 ημέρας

Απολέπιση με "Καραβάκι"
La Toja Stick (Τριμμένο σε μπώλ)
Omega 21762 "Italian Flag"
merkur34cHD
Personna Platinum #1
2 περάσματα WTG & XTG
Denim Black ASL
Floid Mentholado Vigoroso
BBS :D
Γιώργος

"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλησπέρα κύριοι

EJ - DE89
ToOBS - Sandalwood
Semogue 1800
Persona (2)
444
Floid black

Απλά, όμορφα κι ωραία με τρία περασματάκια και φοβερό αποτέλεσμα 8)
Κώστας
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ

Γένια 2 ημερών

- EJ DE 89BL (Feather 3*)
- Semogue 1250
- MWF Cella (θα καταλάβετε πιο κάτω)
- Proraso Green ASL
- 444

Ξεκινάω σήμερα με όλη την χαρά να ξυριστώ. Ανοίγω το ντουλάπι. Λέω να δοκιμάσω το MWF που το έκανα τρίματα προχτές να δω πως θα πάει? Παίρνω λίγα τρίμματα τα εννόνω μεταξύ τους ώστε να γίνουνε ένα μικρό μπαλάκι και τα βάζω στο μπολ με καυτό νερό.
Μπαίνω για μπάνιο, βγαίνω. Αδειάζω το νερό και πάω να χτυπήσω το σαπούνι.... Δώστου, βρε δώστου. 2 λεπτά, τίποτα ο αφρός. Νερουλός μέχρι αηδίας. Λέω ιδέα μου είναι. Πάω να τον απλώσω στο πρόσωπο. ΧΑΛΙΑ!!! Ρίχνω και άλλα τρίμματα χωρίς να τα κάνω μπάλες, προσπαθώ να χτυπήσω, δεν χτυπιόντουσαν καλά. Προσπαθώ μετά από άλλα δύο λεπτά να τα απλώσω στο πρόσωπο και τρίμματα από σαπούνι έβλεπα πάνω στο πρόσωπο μου!!!! Προσπάθησα εκ νέου να κάνω Facelathering με τα τρίμματα, ΤΙΠΟΤΑ!!!! Η ψυχολογία μου ήτανε στα τάρταρα. Βγάζω την Cella χτυπάω στα γρήγορα απλώνω αφρό κάνω πρώτο πέρασμα ευτυχώς χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι έτοιμος να τα παρατήσω μιας που είπα από μέσα μου "άστο, δεν είναι σήμερα η μέρα. Θα τα κάνω χειρότερα" τελικά παίρνω όμως την δύναμη και ξανααπλώνω την Cella για ένα δεύτερο χέρι. Ξεπλένομαι, βάζω Proraso Green και 444 μήπως με ανεβάσουνε, αλλά τίποτα.... :dash
ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!
Η ΔΗΛΩΣΗ: Για να ευχαριστηθείς ένα ξύρισμα δεν αρκεί να ξυριστείς καλά αλλά και να απολαύσεις την διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος!!! Αυτό το κατάλαβα σήμερα που δεν την απόλαυσα αν και είχα πολύ καλό αποτέλεσμα!
Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Επειδή έχω πανικοβληθεί και αγχωθεί (όλο αυτό σκεφτόμουνα κατά την διάρκεια που ξυριζόμουνα) Το σαπούνι που το έτριψα έκανα χαζομάρα? Γιατί δεν μπόρεσα να κάνω αφρό? Τι έκανα λάθος? Είναι για πέταμα τώρα? Συγνώμη, δεν είναι μια ερώτηση αλλά 4.

ΥΓ: Για το ιστορικό. Το ξύρισμα σαν αποτέλεσμα ήτανε καλό και η Feather ακόμα και τώρα κάνανε τρομερή δουλειά! Μπορώ να μην το ευχαριστήθηκα αλλά τουλάχιστον τώρα δεν έχω άλλα προβλήματα!
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12

Λέω να δοκιμάσω το MWF που το έκανα τρίματα προχτές να δω πως θα πάει?
Κωνσταντινε, προφανως ειδες οτι δεν πηγε καλα :-)

Αλλα γιατι να τριψεις το Wool Fat ? Τριβουμε (εγω δεν τριβω, τα ζουπαω) τα sticks για να τα βαλουμε σε ενα μπωλακι ωστε να ειναι πιο ευκολο το φορτωμα λογω αυξημενης επιφανειας τριβης. Το ειδη ετοιμο πλακε σαπουνι δεν το χρειαζεται λογικα.

Τωρα γιατι δεν απεδωσε το τριμμενο δεν το καταλαβαινω - παντως η λυση να βαλεις τριμματα στο προσωπο δεν θα επιανε, το σαπουνι ειναι σκληρο δεν θα ελιωνε και δεν θα ειχες αποτελεσμα ;-)
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17338 times

Κωνσταντίνε, το σαπούνι που το έχεις τρίψει ; Προσπάθησε αν μπορείς να λιώσεις τα τρίμματα μέσα σε μπεν μαρί και το λιωμένο σαπούνι βάλτο σε ένα άλλο κουτάκι μέχρι να δέσει πάλι. Αυτό είναι το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό εμένα :confused
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”