Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014

Απάντηση
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

γενια 24 ωρων
παπουτσανης καραβακι κιτρινο pre wash
floid pre oil
merkur head+muhle gran.handle
bic chr.plat.2
semogue2020b.badger
valobra αμυγδαλο ss
floid mento.vigo.asl
proraso green post sc
3 περασματα,1(wtg),1(xtg),1(atg)bbs. ;)
το valobra δουλευεται ευκολα και με ασβο.το αρωμα του το λατρεψα. :D
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Ευκάλυπτος και μύρτιλλο

• σαπούνι: Dovo Eucaliptus (made by Frutti e Fiori)
• πινέλο: Semogue 1305
• μηχανή: Gillette Fatboy @4
• λεπίδα: Bolzano #2
• ASL: Φάων μύρτιλλο

Για το ιταλικό croap τα είπαμε. Ο ίδιος πλούσιος και προστατευτικός αφρός παρήχθη και με το ασυναγώνιστο 1305. Πώς αλλιώς; Θεωρώ το 1305 το best VFM πινέλο της Semogue και VFM ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Η λοσιόν Φάων με εξέπληξε ευχάριστα. Πολυ δροσιστική, πολύ προστατευτική. Εχω την εντύπωση ότι περιέχει ελάχιστο ή καθόλου οινόπνευμα. Πολυ ωραίο άρωμα. Θα επανέλθω αναλυτικοτερα.
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Καλησπέρα !

Edwin Jagger Barley
Personna platinum
Semogue 820
Cella Crema Sapone Extra Extra Purissima
Floid Vigoroso
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
stratri1
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 1253 times
Been thanked: 864 times

Γένια 3 ημερών

Gillette Red Tip + Derby
Monsavon σαπούνι
Liojuny silvertip
Bulgari Aqua balm

Διαπίστωσα κάποια πράγματα.
Μπορώ να κάνω πολύ καλό αφρό με σαπούνι 8) Πρέπει να βελτιωθώ, ανάλογα με το σαπούνι (μαλακό ή σκληρό) που χρησιμοποιώ.
Η RedTip με "τραβάει" λίγο και μου αφήνει μια αίσθηση καψίματος (1 ώρα μετά). Πρέπει μάλλον να κάνω πιο προσεκτικά περάσματα απ' ότι κάνω με την Ej89. Το ξυράφι ήταν καινούριο.

Γιατί το Monsavon έχει συρικνωθεί στο μπωλάκι του;;;;; Επειδή είναι μαλακό σαπούνι ή παίζει κάτι άλλο;;
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29450 times
Been thanked: 29625 times

Καλημέρα!

-Castle Forbes Cedarwood & Sandalwood sc
-SOC bb
-Merkur 37C
-Bic Chrome Platinum [1]
-Thayers Original
-444
-Pinaud Clubman

Παρότι έκανα ένα πολύ καλό ξύρισμα με την 37-άρα, η διαφορά της Futur με οποιαδήποτε άλλη μηχανή είναι πλέον πολύ εμφανής. Κατά τα λοιπά ετοιμάστηκα για το ταξίδι, ετοίμασα και τα ξυριστικά μου (μινιμαλιστικά πράγματα) και είμαστε έτοιμοι!
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Εικόνα

Καλημερα σας

- Alpa Windsor preshave lotion
- MWF ως preshave
- Merkur 41c
- Laser Super Platinum (India)
- Semogue 1800
- MWF
- Lucky Tiger Bay Rum
- Μενουνος Τριανταφυλλο

Διαλεξα την 41c απλα και μονο για να δοκιμασω την Laser. Μια χαρα λεπιδα την βρηκα, οχι για πολλα πολλα, στα επιπεδα των Ρωσικων πρασινων 7 ο Clock. Συνεχιζει να εντυπωσιαζει το Lucky Tiger Bay Rum - απολυμαινει, αρωματιζει ελαφρα και εξαφανιζεται στο 7λεπτο, επιτρεποντας να βαλεις την κολωνια που θες.

Μια χαρα πηγε και σημερα - αλλα απο αυριο θα επιστρεψω στη σιγουρια και την αποτελεσματικοτητα της Futur :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dpatiris
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 456 times
Been thanked: 490 times

Καλημέρα,

χθεσινό, μετά (αλλά πολύ μετά) μεσονύκτιο

SOC 2-band
TOBS - Jermyn Street Collection SC
EJ 89 lbl + Bic CP (#2)
Floid ASL
Musgo Real ASB

πρώτη φορά με την κρέμα της TOBS, δηλώνω και εγώ κατά-ενθουσιασμένος, με ελάχιστη ποσότητα (το στραγάλι είναι υπερβολή με τέτοιες κρέμες) πήρα απίθανο αφρό για 4 περάσματα + 1 ξέπλυμα + αρκετή περίσσεια. Το μπάνιο μυρίζει ακόμα... Προσπαθώ να βελτιώνω την τεχνική μου και μπορώ να πω ότι με κριτήριο τον πιθανό ερεθισμό κάνω άλματα. Τα ASL πλέον δημιουργούν λίγο έως καθόλου τσούξιμο. Μια (χαζή) ερώτηση: δεν κόβομαι ποτέ, σε περιοχές όμως πχ στο λαιμό και στο μάγουλο μετά το ASL δημιουργούνται τοπικά κοκκινίλες που φεύγουν μετά από λίγο, είναι αυτό που αποκαλώ ερεθισμό, στην πραγματικότητα τι είναι? είναι αυτό που διαβάζω να λέγεται razor burn?

Καλή εβδομάδα...
shot_1410636977191_small.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
giobi
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 327 times
Been thanked: 152 times

Καλημέρα.

Γένεια 48 ωρών.

Muhle R106
Personna pl. #2
Omega 11138
Σαπουνι Tabac
ASB Proraso λευκο
ASL Proraso πρασινο

Για το Κυριακατικο ξυρισμα σκεφτηκα να χρησιμοποιησω ισως το καλυτερο μου setup σε συνδυασμο πινελλο-σαπουνι-λεπιδα.
Εκανα και παλι το φορτωμα με το πινελλο πολυ νερουλο (ξαναρωτησα και προχθες, αλλα ισως δεν το ειδατε. Αυτο λεγεται ιταλικο φορτωμα;) και το αποτελεσμα ηταν και παλι παρα πολυ καλο οσον αφορα τον αφρισμο.

Εξαιρετικο ξυρισμα. :dance3
Αντωνης
Άβαταρ μέλους
Blade Runner
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 508 times
Been thanked: 379 times

Antonis έγραψε: -Thayers Original
Αντώνη καλημέρα!

πού μπορώ να το βρω στην Ελλάδα?
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

dpatiris έγραψε:Μια (χαζή) ερώτηση: δεν κόβομαι ποτέ, σε περιοχές όμως πχ στο λαιμό και στο μάγουλο μετά το ASL δημιουργούνται τοπικά κοκκινίλες που φεύγουν μετά από λίγο, είναι αυτό που αποκαλώ ερεθισμό, στην πραγματικότητα τι είναι? είναι αυτό που διαβάζω να λέγεται razor burn?
Το razor burn είναι ενα επιφανειακό αίσθημα καψίματος (όχι τσουξίματος) σε μια περιοχή του δέρματος, συνοδευόμενο ίσως από τοπική ερυθρότητα στην ίδια περιοχή. Οι κόκκινες τελίτσες που βγάζεις εσύ σίγουρα δεν είναι razor burn μάλλον πρόκειται για μικροτραυματισμούς στο δέρμα σου (μικροκοψίματα αόρατα στο μάτι, που προκαλούνται από τη λεπίδα) τα οποία όταν πέφτει επάνω τους το αλκοόλ του asl παθαίνουν υπεραιμία κι έτσι εμφανίζονται ως κόκκινα στίγματα...

Το δικό μου Κυριακάτικο:

Εικόνα

KENT Infinity Silvertex
EJ DE86 + Shark Super Chrome (#1)
Al's Goodfellas sc
Floid Mentolado Vigoroso

Δροσιστικό, αναζωογονητικό, υπέροχη αίσθηση. Η Goodfellas άφησε το δέρμα μου λείο και απαλό, ενώ σε συνδυασμό με την shark, πέτυχε αβυσσαλέα βάθη! Το Floid συνεχίζει, μετά τόσους μήνες συνύπαρξης μαζί μου, να με εκπλήσσει με το πόσο λεία και απαλή αφήνει την επιδερμίδα, χωρίς ίχνος λιπαρότητας...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”