Κάπου είδα - μου φαίνεται σε αμερικάνικο φόρουμ - να ισχυρίζονται οτι οι πίπες φάλκον καπνίζουν μια χαρά χωρίς το ντράιρινγκ (το απορροφητικό υλικό στο σημείο του στελέχους που συλλέγονται τα υγρά) - μέχρι στιγμής δε μου είχε περάσει καν απ το μυαλό κάτι τέτοιο, οπότε είπα να κάνω μια δοκιμή
κατέληξα οτι λένε άρες μάρες κουκουνάρες - για να εκφραστώ κοσμίως...
έκανα 2 δοκιμές σε ευθύ στέλεχος χάντερ με στενό μπολ (ντάμπλιν στάνταρ ρουστίκ) και φλέικ και με φαρδύ μπολ (ντόβερ χάντερ) και ρίμπον κόψιμο ο καπνός και στις δυο περιπτώσεις απο τη μέση του μπολ και ύστερα η πίπα έφερνε υγρά, όχι στο στόμα, αλλά είχε έντονο 'γουργουρητό' έβγαλα το μπολ και το χιούμιντομ (όπως το λέει η φάλκον...) είχε γεμίσει υγρά, έβαλα μάκτρο στον αεραγωγό και βγήκε μούσκεμα,
δεν θα κάνω άλλη δοκιμή, το νράιρινγκ ή τμήμα μάκτρου, ή λίγο βαμβάκι στο σημείο συλλογής υγρών είναι απαραίτητο για να καπνίζει η φάλκον τέλεια
Πίπες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
-
fusarium
- Γυμνάσιο

- 3
- Has thanked: 9623 times
- Been thanked: 8687 times
- zanxion
- Δημοτικό

- 4
- Has thanked: 3402 times
- Been thanked: 3541 times
Οι Falcon δεν έπιασαν τόσο όσο οι "κλασσικές" πίπες λόγω το αλουμινίου. Σε μερικούς, και σε μένα, μου αφήνει μια περίεργη επίγευση. Νόμιζα στην αρχή πως αν και περίεργη γεύση ήταν το νέο μπολ, αλλά και μετά από δεκάδες καπνίσματα ακόμα το νοιώθω.
Κρίμα, γιατί στο καθάρισμα δεν υπάρχει τίποτα ποιο γρήγορο. Η δική μου είναι μια από την παλιά σειρά. Δεν ξέρω τι παίζει με τις νεότερες.

Κρίμα, γιατί στο καθάρισμα δεν υπάρχει τίποτα ποιο γρήγορο. Η δική μου είναι μια από την παλιά σειρά. Δεν ξέρω τι παίζει με τις νεότερες.

"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"
Νίκος
Νίκος
-
fusarium
- Γυμνάσιο

- 3
@zanxion το έχω ακούσει από πολλούς αυτό και για να το λέτε δεν θα έχετε άδικο, εγώ δεν θυμάμαι να είχα τέτοιο θέμα - βέβαια πρωτοκάπνισα φάλκον με καπνό ερινμορ και ντάνχιλ νάιτκαπ - οπότε μάλλον δύσκολο να νιώσω κάτι, ίσως αν πρωτοξεκινούσα με κάποιον στρέιτ βιρτζίνια να μην ήταν έτσι. Στα βαμμένα στελέχη δεν κατάλαβα ποτέ κάτι, μια υποψία κατάλαβα μετά από χρόνια οταν άρχισα να αφήνω τα στάνταρ στελέχη σε νερό - άβα και ύστερα ξέπλυμα - στέγνωμα, αλλά μετά την δεύτερη - τρίτη τζούρα δεν ένιωθα τίποτα.
οι μόνες πίπες που νιώθω ως και αηδία μέχρι να στρώσουν είναι οι καλαμποκιού, για αυτό και δεν έχω παρά μόνο μια πλέον και όλες κι όλες που κάπνισα ήταν τρείς.
Οι 'ξύλινες' πίπες τώρα ειδικά αν είναι καλές, από αλεξάντερ και πάνω δηλαδή, θα καπνίζουν απολαυστικά, προσωπικά μόνο ένα ποκεράκι της στάνγουελ δεν ευχαριστήθηκα, όλες οι άλλες με αφήνουν πάντα ευχαριστημένο
Αυτό που έχει αλλάξει στις φάλκον - μου φαίνεται - είναι οτι μίκρυναν κι άλλο τα στάνταρ μπολ και άλλαξε το στίλ που τα κάνουν ρουστίκ, η ποιότητα και το κάπνισμα παραμένουν σταθερά
Υ/Γ αν θες να απαλλαγείς από την φάλκον και τα μπολ είμαι ανοιχτός...

οι μόνες πίπες που νιώθω ως και αηδία μέχρι να στρώσουν είναι οι καλαμποκιού, για αυτό και δεν έχω παρά μόνο μια πλέον και όλες κι όλες που κάπνισα ήταν τρείς.
Οι 'ξύλινες' πίπες τώρα ειδικά αν είναι καλές, από αλεξάντερ και πάνω δηλαδή, θα καπνίζουν απολαυστικά, προσωπικά μόνο ένα ποκεράκι της στάνγουελ δεν ευχαριστήθηκα, όλες οι άλλες με αφήνουν πάντα ευχαριστημένο
Αυτό που έχει αλλάξει στις φάλκον - μου φαίνεται - είναι οτι μίκρυναν κι άλλο τα στάνταρ μπολ και άλλαξε το στίλ που τα κάνουν ρουστίκ, η ποιότητα και το κάπνισμα παραμένουν σταθερά
Υ/Γ αν θες να απαλλαγείς από την φάλκον και τα μπολ είμαι ανοιχτός...
- zanxion
- Δημοτικό

- 4
- Has thanked: 3402 times
- Been thanked: 3541 times
@fusarium Θα δοκιμάσω και με βαμμένα στελέχη κι αν δεν κάτσει θα σου στείλω την falcon με τα μπολ της.
Τις καλαμποκιού δεν μπόρεσα να τις αντέξω μέχρι το στρώσιμο. Λες και παίρνεις βαθιές ανάσες μέσα σε δάσος που καίγεται. Μια είχα και την πέταξα. Από ρέικι είναι όλες οι υπόλοιπες πίπες μου, από πανάκριβες και σπάνιες Stanwell και Winslow, μέχρι οικονομικές Pipex που καπνίζουν μια χαρά. Οι τελευταίες μ' αρέσουν γιατί λόγο κόστους δεν μου καίγεται καρφί ότι και να πάθουν.
Οι αγαπημένες μου είναι αυτές από τον φίλτατο Γιώργο Λεούση. Είναι κουκλάρες και καπνίζουν ανετότατα. Σε αυτές πάντα πάει ο καπνός άσπρο πάτο.
Μ' αρέσουν τα μεγάλα μπολ. Θα καπνίσω μετά την δουλειά διαβάζοντας ή βλέποντας μια ταινία, και θέλω να κρατήσει κάμποσο ο καπνός.
Τις καλαμποκιού δεν μπόρεσα να τις αντέξω μέχρι το στρώσιμο. Λες και παίρνεις βαθιές ανάσες μέσα σε δάσος που καίγεται. Μια είχα και την πέταξα. Από ρέικι είναι όλες οι υπόλοιπες πίπες μου, από πανάκριβες και σπάνιες Stanwell και Winslow, μέχρι οικονομικές Pipex που καπνίζουν μια χαρά. Οι τελευταίες μ' αρέσουν γιατί λόγο κόστους δεν μου καίγεται καρφί ότι και να πάθουν.
Οι αγαπημένες μου είναι αυτές από τον φίλτατο Γιώργο Λεούση. Είναι κουκλάρες και καπνίζουν ανετότατα. Σε αυτές πάντα πάει ο καπνός άσπρο πάτο.
Μ' αρέσουν τα μεγάλα μπολ. Θα καπνίσω μετά την δουλειά διαβάζοντας ή βλέποντας μια ταινία, και θέλω να κρατήσει κάμποσο ο καπνός.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"
Νίκος
Νίκος
-
fusarium
- Γυμνάσιο

- 3
Τα γούστα σου στο κάπνισμα είναι πολύ ωραία και ποιοτικά @zanxion , σε παραδέχομαι, οι πίπεξ μου αρέσουν και εμένα, παρότι τις χάρισα όσες είχα, κάπνιζαν πολύ όμορφα, αν και θέλαν χρόνο για να στρώσουν, αυτές που μέχρι στιγμής έχουν γλυκό κάπνισμα - καλύτερο και από σαβινέλλι ώρες ώρες - είναι οι αλεξάντερ, τις εκτιμώ πάρα πολύ, δυστυχώς πολύ ακριβές και σπάνιες πίπες, δεν έχω, όμως προσπαθώ η μικρή συλλογή που κατέχω να είναι αξιοπρεπής, με έμφαση στο καλό κάπνισμα. Η μόνη διάκριση που κάνω είναι: φάλκον για κάθε μέρα και ώρα (λόγω των ευκολιών που προσφέρουν) και για τις στιγμές ηρεμίας (κυρίως διάβασμα) οι 'ξύλινες' που φυσικά προσφέρουν και πιο απολαυστικό κάπνισμα.
Έχω ακουστά για τις πίπες του Λεούση, κάπνισα μάλιστα και μια φορά από φίλο, αλλά δυστυχώς δεν είχα την τύχη να κατέχω κάποια, μακάρι στο μέλλον να έχω την τύχη και την δυνατότητα...
ακόμα κι αν δεν μου στείλεις την φάλκον σου, μόνο και μόνο που ξεκίνησες έτσι την ανάρτηση το εκτιμώ ιδιαιτέρως! Πάντος επειδή ψάχνω όντως μπολ κυρίως, αλλά και στελέχη, αν ακούσεις απο κάποιον που έχει και δεν τα θέλει στείλε μου ΠΜ και πάλι ευχαριστώ πολύ για την τόσο ευγενική προσέγγιση.
Έχω ακουστά για τις πίπες του Λεούση, κάπνισα μάλιστα και μια φορά από φίλο, αλλά δυστυχώς δεν είχα την τύχη να κατέχω κάποια, μακάρι στο μέλλον να έχω την τύχη και την δυνατότητα...
ακόμα κι αν δεν μου στείλεις την φάλκον σου, μόνο και μόνο που ξεκίνησες έτσι την ανάρτηση το εκτιμώ ιδιαιτέρως! Πάντος επειδή ψάχνω όντως μπολ κυρίως, αλλά και στελέχη, αν ακούσεις απο κάποιον που έχει και δεν τα θέλει στείλε μου ΠΜ και πάλι ευχαριστώ πολύ για την τόσο ευγενική προσέγγιση.