Θέμα μακροβιότητας του SV σε μόνιμη θέση σε μεταλικό δοχείο νομίζω δεν τίθεται - τουλάχιστον από δικής μου πλευράς που έχω αφήσει ένα 4.0 version καμιά πενταετία δεν παρατήρησα οξείδωση στο δοχείο , η κάποια αλλοίωση του σαπουνιού. Πάντα όμως το αφήνω ανοιχτό για ώρες να στεγνώσει καλά.
(υπάρχουν περιπτώσεις που παρατηρήθεκε οξείδωση του σαπουνιού σε LpL -μεμονωμένα. Ίσως τελικά να μην ήταν μ@λάκας ο Pannacrema , οι Γαλλίδες του Candre και ο Γερμανός που χρησιμοποιούν πορσελάνες, κεραμικά, και pet πλαστικά)
Για βελτιστοποίηση απόδοσης πάλι- όπως και να "φορτώνεις" , το σαπούνι είναι άριστο και δεν θεωρείται άδικα ένα από τα κορυφαία του χώρου.
Η μόνη διαφορά που κατάλαβα είναι στο άρωμα που θέλει όντως (και σύμφωνα με τον παραγωγό) λίγο βρέξιμο με ζεστό νερό για να ξεδιπλώσει καλύτερα τις νότες του , γιατί είναι "κολονάτα" σαπούνια.
(βέβαια εκεί προσωπικά μου τη "δίνει" στα νεύρα που είναι δύσκολο έως αδύνατο για κάποια να τα ματσάρεις με κάποιο edc, edp κλπ )
Γενικά τα triple milled σαπούνια χαλάνε πιό δύσκολα από τα μαλακά οπότε για τα SV, Valobra, Tabac, Εγγλέζικα κλπ μην έχετε μεγάλο άγχος. Δίνετέ τους "να καταλάβουν" με βαρύ φόρτωμα και χαρείτε τα.
Saponificio Varesino
- Akist
- Γυμνάσιο
- Δημοσιεύσεις: 871
- Εγγραφή: 27 Σεπ 2017, 15:34
- 8
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Has thanked: 4193 times
- Been thanked: 2858 times
- Ηλικία: 51
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
- qsplan
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1937
- Εγγραφή: 08 Φεβ 2022, 19:21
- 3
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 9952 times
- Been thanked: 7965 times
- Ηλικία: 59
Επειδή το λυπάμαι το κουτάκι του (είναι και πανέμορφο παναθεμα το), μάλλον θα το βάζω και γιαουετοκεσεδακι να το μουλιαζω ελαφρά με χλιαρό νερό, σβουρισμα εκεί μέσα, στεγνωμα με καμμιά πετσετα και μετά ξανά στο κουτάκι του...
Έστω να γλυτώσουμε και την ελάχιστη πιθανότητα σκουριασματος...
Έστω να γλυτώσουμε και την ελάχιστη πιθανότητα σκουριασματος...


Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 2635
- Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
- 9
- Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
- Has thanked: 11671 times
- Been thanked: 15295 times
- Ηλικία: 56
Στο Desert Vetiver 4.3 που έχω, κάνω προσομοίωση των συστάσεων της παραγωγής σε μποουλ λάδερινγκ. Παίρνω ελάχιστα ξύσματα, και όχι ενιαία ποσότητα, από την συσκευασία, τα πατικώνω στο σκατλ και βάζω λεπτή στρώση νερού να μουλιάσουν για κανά πεντάλεπτο στάνταρ. Μετά γυρίζω το νερό στο πινέλο και αρχίζω φόρτωμα από το σκατλ. Πάντως σίγουρα προσθέτω και άλλο νερό κατά το λάδερινγκ στο σκατλ, και αυτό είναι το σημείο που ξεφεύγω τελείως από τις προτάσεις. Από όσα ξέρω κάνει τέλειο αφρό και έτσι. Και από μυρωδιά σούπερ. Βίγκαν...
Μπάμπης
- qsplan
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1937
- Εγγραφή: 08 Φεβ 2022, 19:21
- 3
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 9952 times
- Been thanked: 7965 times
- Ηλικία: 59
Μπάμπη, κι εγώ την μόνη φορά που το χρησιμοποίησα, έτσι το έκανα... Και κανένα παράπονο...
Απλά έλεγα μήπως τυγχάνει της όποιας βελτίωσης...
Απλά έλεγα μήπως τυγχάνει της όποιας βελτίωσης...


Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
- Bill the butcher
- Γυμνάσιο
- Δημοσιεύσεις: 870
- Εγγραφή: 17 Μαρ 2020, 13:30
- 5
- Has thanked: 7683 times
- Been thanked: 8234 times
Όταν αγοράζω ένα καινούργιο SV , το πιέζω με τον αντίχειρα ώστε να απλώσει καλά μέχρι τα τοιχώματα του μπωλ.
Δλδ να εφάπτεται η βάση αλλά και η περίμετρος του στο δοχείο.
Έτσι μπορείς να ρίξεις άφοβα νερό και να το μουλιάσεις ελαφρώς - αν αυτός ο τρόπος εξυπηρετεί το φόρτωμα σου μέσα από το δοχείο.
Όταν τελειώσεις, ξεπλένεις καλά τα υπολείμματα με χλιαρό και κρύο νερό για τελείωμα.
Έπειτα τινάζεις καλά και
γυρίζεις το μπωλ σε κατακλινή θέση, επάνω στο αναποδογυρισμένο καπάκι του.
Ύστερα το αφήνεις να στεγνώσει πλήρως.
Αν δεν είσαι από αυτούς που ξύνουν σαπούνι από το δοχείο κι έπειτα πηγαίνουν σε μπωλ αφρού,
αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος ώστε να κάνεις τη δουλειά σου μέσα από το μπωλ και να αποθηκεύεις ένα καθαρό και στεγνό δοχείο κάθε φορά μετά το ξύρισμα σου.
Μπορεί να ακούγονται πολλά ή δύσκολα ή χρονοβόρα σε κάποιον, αλλά για μένα είναι πλέον μια διαδικασία που την ακολουθώ για οποιοδήποτε σκληρό σαπούνι που δεν εφάπτεται στη συσκευασία του.
Η παραπάνω διαδικασία δε, γίνεται απολύτως μηχανικά και σε αμελητέο χρόνο.
Δλδ να εφάπτεται η βάση αλλά και η περίμετρος του στο δοχείο.
Έτσι μπορείς να ρίξεις άφοβα νερό και να το μουλιάσεις ελαφρώς - αν αυτός ο τρόπος εξυπηρετεί το φόρτωμα σου μέσα από το δοχείο.
Όταν τελειώσεις, ξεπλένεις καλά τα υπολείμματα με χλιαρό και κρύο νερό για τελείωμα.
Έπειτα τινάζεις καλά και
γυρίζεις το μπωλ σε κατακλινή θέση, επάνω στο αναποδογυρισμένο καπάκι του.
Ύστερα το αφήνεις να στεγνώσει πλήρως.
Αν δεν είσαι από αυτούς που ξύνουν σαπούνι από το δοχείο κι έπειτα πηγαίνουν σε μπωλ αφρού,
αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος ώστε να κάνεις τη δουλειά σου μέσα από το μπωλ και να αποθηκεύεις ένα καθαρό και στεγνό δοχείο κάθε φορά μετά το ξύρισμα σου.
Μπορεί να ακούγονται πολλά ή δύσκολα ή χρονοβόρα σε κάποιον, αλλά για μένα είναι πλέον μια διαδικασία που την ακολουθώ για οποιοδήποτε σκληρό σαπούνι που δεν εφάπτεται στη συσκευασία του.
Η παραπάνω διαδικασία δε, γίνεται απολύτως μηχανικά και σε αμελητέο χρόνο.
- qsplan
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1937
- Εγγραφή: 08 Φεβ 2022, 19:21
- 3
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 9952 times
- Been thanked: 7965 times
- Ηλικία: 59


Το θυμάμαι θεοσκληρο το σαπούνι... Που να απλώσει έτσι αυτό στεγνό...


Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
- Γρηγόριος
- Γυμνάσιο
- Δημοσιεύσεις: 816
- Εγγραφή: 21 Ιουν 2020, 08:47
- 5
- Has thanked: 5559 times
- Been thanked: 8619 times
Το λοιπόν...
Γιά να μην πέσει καμιά Στοά
και σας πλακώσει, έχω να πω το εξής:
Και μόνο που υπάρχει Saponificio Varesino στο den σας... αρκεί!
Δεν πρόκειται να πάθει ποτέ είς τούς αιώνας, τί-πο-τα!!! (
)
Επίσης λάβετε υπόψιν σας, πως και μόνο να το κοιτάτε... έχετε κάνει ένα απίθανο ξύρισμα! (
)
Saponificio Varesino
είσαι! (
)
Εκ της Στοάς.-
Γιά να μην πέσει καμιά Στοά
Και μόνο που υπάρχει Saponificio Varesino στο den σας... αρκεί!
Δεν πρόκειται να πάθει ποτέ είς τούς αιώνας, τί-πο-τα!!! (
Επίσης λάβετε υπόψιν σας, πως και μόνο να το κοιτάτε... έχετε κάνει ένα απίθανο ξύρισμα! (
Εκ της Στοάς.-
Kill the past, come back to life...
memento mori memento vivere 
- Bill the butcher
- Γυμνάσιο
- Δημοσιεύσεις: 870
- Εγγραφή: 17 Μαρ 2020, 13:30
- 5
- Has thanked: 7683 times
- Been thanked: 8234 times
Αυτό που αντιστάθηκε λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα ήταν το Mitchell's.
Κάτι εγγλέζικα, κάτι Ταμπακ, Χασλιγκερ, Βαλομπρες και τα σχετικά καλούπωσαν χωρίς πολλές αντιστάσεις.
Πέρα απ' την πλάκα,
αν το προσπαθήσεις θα διαπιστώσεις κι εσύ ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.
Η πίεση σε συνάρτηση με τη θερμότητα που μεταφέρει το χέρι κατά το πάτημα θα κάνει το Βαρεζινο σου βούτυρο.
Είναι με διαφορά το μαλακότερο "σκληρό" σαπούνι.
Κάτι εγγλέζικα, κάτι Ταμπακ, Χασλιγκερ, Βαλομπρες και τα σχετικά καλούπωσαν χωρίς πολλές αντιστάσεις.
Πέρα απ' την πλάκα,
αν το προσπαθήσεις θα διαπιστώσεις κι εσύ ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.
Η πίεση σε συνάρτηση με τη θερμότητα που μεταφέρει το χέρι κατά το πάτημα θα κάνει το Βαρεζινο σου βούτυρο.
Είναι με διαφορά το μαλακότερο "σκληρό" σαπούνι.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- Δημοσιεύσεις: 2635
- Εγγραφή: 22 Μαρ 2016, 16:32
- 9
- Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
- Has thanked: 11671 times
- Been thanked: 15295 times
- Ηλικία: 56
Δεν είναι τόσο δύσκολο. Το είχα κάνει τότε που το είχα πάρει κατόπιν συμβουλής κάποιου, μπορεί και το Βασίλη. Αν το πιέσεις περιμετρικά άκρη-άκρη θα καλύψει το κενό σε βάθος κάποιον χιλιοστών. Κατόπιν το πιέζεις περιμετρικά ανά κάποια μουλιάσματα. Η λογική φαντάζομαι πως είναι να μην περάσει νερό από το πλάι κ εγκλωβιστεί κάτω που δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Ούτως ή άλλως μετά από λίγα ξυρίσματα σταμάτησα το φόρτωμα από το μπολ του σαπουνιού. Το ΚΕΝΤ aka MWF που είναι τρίπλ μιλντ και το είχα σε ριφίλ, το έβαλα σε μπολάκι που ήταν περίπου μισό εκατοστό φαρδύ, το σκέπασα με νερό μέχρι πάνω, το άφησα έτσι πάνω από ένα βράδυ και ήρθε και κόλλησε στα τοιχώματα. Καλώς κακώς η νεκροψία θα δείξει. Θα μου πεις γιατί να το κάνω αυτό αφού το ξύνω;;; Έλα μου ντε

Μπάμπης
- qsplan
- Λύκειο
- Δημοσιεύσεις: 1937
- Εγγραφή: 08 Φεβ 2022, 19:21
- 3
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
- Has thanked: 9952 times
- Been thanked: 7965 times
- Ηλικία: 59
Ασχετο... αν το αφησεις υγρο & νεκρωσιμο, ολονυχτια δηλαδη, δεν υπαρχει περιπτωση να χασει τα οποια αρωματα του?


Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.