Χθεσινοβραδυνό ξυρισματάκι με πολλά νέα προϊόντα. Χθές μόλις γύρισα από την δουλειά με περίμενε ένα πακέτο της yaqi και είπα να τα δοκιμάσω γιατί και εγώ σαν μικρό παιδί δεν μπορούσα να κρατηθώ. Περισσότερα για αυτά στο ανάλογο νήμα!
Το πινέλο είναι το mysterious space με τον 24mm silvertip badger. Είχα πάρα πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω πινέλο με φυσική τρίχα και συγκεκριμένα ασβού. Πλούσιος θυσανός και πυκνός ο οποίος άνοιξε διάπλατα μόλις έκανα δυο- τρεις πλύσεις με σαμπουάν και μετά δυο bowl lathers πριν ξεκινήσω να το ακουμπήσω στο πρόσωπό μου. Kατά την διάρκεια του αρχικού καθαρισμού έχασα καμιά δεκαριά τρίχες, αλλά η εταιρία το θεωρεί αυτό φυσιολογικό. Κρατάει πολύ σαπουνάδα και η αίσθηση στο πρόσωπο είναι απαλή, βελούδινη. Βολική λαβή και το loft είναι, για μένα, στο ιδανικό μήκος.
H ξυριστική μηχανή είναι η double open comb που έχουν. Βαριά με ιδιαίτερη λαβή, αρκετά grippy και ωραίο φινίρισμα χωρίς ατέλειες που μπορούσα να δω. Το βάρος της είναι στα 96 γρ και το μήκος σχεδόν 10 εκ. Λίγο πιο βαριά από τις περισσότερες με κέντρο βάρους περισσότερο προς την λαβή. Από όσο είδα έχουν και την ίδια σε πιο λεπτή λαβή με περίπου 50γρ βάρος και μια άλλη με πολύ πιο χοντρή στα 200γρ.
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως όταν η λεπίδα κάθεται στους δύο οδηγούς ευθυγράμμισης δεν κουνιέται καθόλου, κάτι το οποίο δεν είναι τόσο συνηθισμένο σε κεφαλές μαζικής παραγωγής από zinc alloy. Η αίσθηση αυτής της μηχανής στο πρόσωπο θυμίζει μια ήπια ed89 αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματική και λόγω του σχεδιασμού της δεν "καθαρίζει" όλο το στρώμα αφρού με την μια αλλά αφήνει και λίγο για buffing.
Το σαπούνι που επέλεξα είναι το blue barbershop της RazoRock, το οποίο είναι αντιγραφή του floid blue. Μια ωραία, ελαφριά, καθαρή κιτρώδη και λουλουδένια μυρωδιά. Το είχα πάρει τον Ιούνιο αλλά δεν το χρησιμοποίησα πάνω από 2-3 φορές. Μαζί με το epsilon blue έκαναν ωραίο ζευγάρι και αφήνουν το δέρμα ενυδατωμένο. Συνήθως μετά το ξύρισμα το δέρμα μου είναι λίγο πιο αφυδατωμένο και έτσι αυτή η ελαφρά λιπαρότητα που αφήνει το epsilon είναι ότι πρέπει. Μετά από 1-2 ώρες το ξεπλένω και το δέρμα μου, τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι, δεν αναζητά balm.
Απολαυστικότατο ξύρισμα και η βδομάδα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο!
RazoRock Blue Barbershop / Yaqi mysterious space silvertip 24mm
Yaqi double open comb / Polsilver Super Iridium (1)
Epsilon Blue Mediterranean