Mitchell's Wool Fat soap ( και ΚΕΝΤ Soap )

Απάντηση
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Πρώτη χρήση του σήμερα.Ξεκίνησα για να κάνω ένα test lather στο πρόσωπο,αλλά τρίβοντας το λίγο στο δέρμα και γυρνώντας το πινέλο πάνω του 2-3 φορές,είχα έκρηξη αφρού.Στο πρόσωπο δημιουργήθηκε αστραπιαία παχύς και ενυδατικός αφρός.Μαλάκωσε το πρόσωπο,χωρίς να έχω πλύνει το πρόσωπό μου από πριν και μου δημιουργήθηκε άμεσα η επιθυμία να το δοκιμάσω,έτσι όπως το ένιωθα στο πρόσωπο.
Παίρνω τη μηχανή και αρχίζει το γλίστρημα.Ξέχασα να αναφέρω την γαλατίλα που μου έβγαζε σαν άρωμα και μένα,αλλά απαλή ευτυχώς.Ξυρίστηκα με 3 περάσματα πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.Το πρόσωπό μου δεν είχε ίχνος τρίχας.Το δέρμα έμεινε τονωμένο και μαλακό.Έβαλα και aftershave και balm,περισσότερο όμως γιατί μου αρέσουν παρά γιατί χρειάζονταν.
Τι να πω?Ότι πρόκειται για Κορυφαίο προιόν?Το έχουν πει τόσοι και τόσοι.Θα συμφωνήσω απλά.Δεν χρειάζεται επαίνους το σαπούνι.Μόνο να το απολαμβάνεις.Wet shaving στα καλύτερά του!
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13

Δεν χρειάζεται να πάρεις το πορσελάνινο.8,5 ευρώ το refill.Πολύ λογική τιμή.Και τα αξίζει.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Δεν είναι σαπούνι σαν το cella για να το πατήσεις και να το βάλεις όπου θέλεις , είναι σκληρό. Το πορσελάνινο μπολάκι του είναι μεγαλύτερης διαμέτρου απο το σαπούνι . Εγω την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα είχα βάλει νερό μέσα στο μπολάκι να μουλιάζει το σαπούνι. Μόλις τέλειωσα το ξύρισμα και ηταν βρεγμένα και το σαπούνι και ο πάτος απο το πορσελάνινο μπολάκι , πίεσα το σαπούνι στην μέση του μπολ και οταν στέγνωσε , το σαπούνι είχε "κολλήσει" στο κέντρο του μπόλ. Έκτοτε όσες φορές και να έχω χρησιμοποιήσει το σαπούνι (γεμίζω το μπόλ νερό , το χύνω και μετά φορτώνω ) το σαπούνι δεν έχει κουνηθεί καθόλου απο την θέση του που είναι στο κέντρο του μπολ.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13

Δηλαδή να στενέψεις το μπολάκι του και να το ψηλώσεις στην ανάγκη,αντί να είναι πλατύ.Παίρνεις ένα στενό μπολ,πλαστικό,πορσελάνινο,ό,τι θέλεις και βρεις,και είτε το πιέζεις μέσα είτε το τρίβεις και το βάζεις μέσα με λίγο νεράκι για να δέσουν τα τρίμματα.Και μην ξεχνάς οτι το cella είναι μαλακό σαπούνι και άρα εύπλαστο,ενώ το Mwf σκληρό.Αν και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως είναι το refill ,σαν stick,τρίβοντάς το κατευθείαν στο πρόσωπο.
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Φτιάχνοντας πριν λίγο το αποψινό setup παρατήρησα πώς οι τρίχες του SOC boar (που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από τη μέρα που έφτιαξε εκείνον τον υπέροχο αφρό με το MWF) μου φάνηκαν αρκετά πιο μαλακές. Υπάρχει πιθανότητα το σαπούνι να ευθύνεται γι' αυτό ή απλά μου φάνηκε?
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Κάτα πάσα πιθανότητα αρχίζουν οι τρίχες να κάνουν ψαλίδα και να μαλακώνουν.
Δεν πρέπει να φταίει το MWF αλλά ούτε και σου φάνηκε.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
nikos.a

Το σαπουνι ειναι απλα εξαιρετικο! Μονο με το Cella μπορει να συγκριθει. Να εχεις στοκ κι απο τα 2 και δεν θες πραγματικα τιποτε αλλο. Εισαι πληρης. Μπορει να δυσκολευτει καποιος αρχικα στη δημιουργια αφρου επειδη το σαπουνι ειναι πολυ σκληρο, αλλα αμα βρεις το κουμπι του... απογειωνει το ξυρισμα και σου χαριζει βελουδινη επιδερμιδα! Κατα τη διαρκεια του ξυρισματος ειναι πολυ πιθανο να χρειαστει λιγες σταγονες νερο παραπανω στο μπολακι για "ανανεωση" του αφρου. Το αρωμα του, κατα τη γνωμη μου, ειναι απο τα ωραιοτερα του χωρου. Γλυκο και διακριτικο οσο πρεπει. Θυμιζει αρκετα Dove.
nikos.a

To KENT, το οποιο περιμενω, εχει καποια διαφορα στο αρωμα σε σχεση με το MWF?
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 630 times
Been thanked: 807 times

Δε θέλω να "σε πάρω στο λαιμό μου" Νίκο, αλλά απ'ότι θυμάμαι πρόκειται για το ίδιο προϊόν...
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
NavalArchitect

KENT soap puck = MWF
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”