Ξεκίνησα πριν από 1 χρόνo την προσέγγιση στο Π.Ξ. επειδή μου άρεσαν πολύ οι μηχανές και τα πινέλα . Μέχρι τότε οι ηλεκτρική μηχανή ήταν το βασικό μου μέσο για ένα μετριο και συνήθως βασανιστικό και με πολλούς ερεθισμούς ξύρισμα . Πέρασαν από τα χέρια μου πολλές μηχανές από φτηνές Κινέζικες μέχρι σούπερ ντούπερ Philips , Braun , Panasonic των εκατοντάδων ευρώ . Καμία δεν μου έδωσε απόλαυση και βαθύ ξύρισμα ακόμα και όταν τις δούλευα με αφρό . Ταυτόχρονα κι ενδιάμεσα δοκίμασα σχεδόν όλα τα βιομηχανικά ξυράφια με 1,2,3,4,5 λεπίδες , δεν άφησα σχεδόν κανένα μοντέλο που να μην το δοκίμασα .Είναι και ο χαρακτήρας μου αυτό που λέμε "συλλεκτικός". Κι εκεί όμως το αποτέλεσμα ήταν κάπως , πιθανώς λόγω κακής προετοιμασίας , ποιότητας των έτοιμων αφρών , κακής τεχνικής κλπ.
Ωσπου κάποια μέρα έπεσα πάνω σε ένα βίντεο στο Youtube όπου ένας μεσήλικας κυριούλης ξυριζόταν με DE μηχανή , πινέλο και κρεμούλα που έκανε πλούσιο αφρό . Μιλούσε στα Αγγλικά και κάθισα να τον δώ , μου έδινε την εντύπωση ότι το απολάμβανε . Αυτό ήταν , κόλλησα
Εψαξα στην πόλη μου να βρω τα υλικά που χρειαζόμουν , δύσκολη προσπάθεια λόγω μικρής και φτωχής αγοράς . Ασχετος με το θέμα δείλιασα να παραγγείλω από το ίντερνετ . Εχοντας φίλο και συμμαθητή μπαρμπερη απευθύνθηκα εκεί . Κινέζικη πεταλούδα αγνώστων στοιχείων , πινέλο NIPAVO ασβός , Ρωσικες λεπίδες Rapira Super Stainless και κρέμα OMEGA .
Πρώτη προσπάθεια τραγική . κακή σαπουνάδα σε ένα ποτήρι , τραβήγματα , κόψίματα και αποτέλεσμα για γέλια . Απογοήτευση. Επιστροφή στα πλαστικά ξυραφάκια και ο καινούργιος εξοπλισμός στον μούσκιο .
Κάτι όμως με τραβούσε και άρχισα να βλέπω βιντεάκια , να αφομοιώνω τεχνικές , να ψάχνομαι για προιόντα και να ζητάω από τον εαυτό μου μια δεύερη ευκαιρία . Αρχισα να βελτιώνω τον εξοπλισμο και να προσπαθώ να αντιγράψω τηις τεχνικές από τα βίντεο . Ωωωω πόσο καλύτερα πλέον . Απόλαυση , ιεροτελεστία , αισθήσεις , αρώματα όλα μαζί . Μετά από ένα χρόνο , πολύ αίμα , τσουξιμο, νεύρα άρχισα να μαθαίνω .
Δεν γυρίσω πίσω . Θέλω να γίνω κάθε φορά καλύτερος αν και ακόμα η τεχνική μου είναι μέτρια