Το ξύρισμα της ημέρας : Σεπτέμβριος 2017

Απάντηση
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Σε ποιο Parker αναφέρεσαι Νώντα ; Στο γνωστό μικρό βαζάκι με το μικρό στόμιο και το μαύρο καπάκι ; Δεν υπάρχει άλλο, σωστά ; Έχω ένα sandalwood που περιμένει τη σειρά του, κάποια στιγμή.

ΥΓ. Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί ενθουσιασμό σε τέτοιες "παλιοσειρές" δε βλέπω συχνά. Είπα μήπως μου ξέφυγε τίποτα.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Kαλημέρα σε όλους ...

- Pre Shave Veleiro Exfoliating Soap
- Superlather Antiga Barbearia de Bairro & Floid Gel
- Πινέλο HJM 41P7S Boar
- Safety Razor - Parker 26c - Open Comb
- Λεπίδα BIC Astor #4
- After Shave 444 Alum Block
- After Shave Balm Faena Aegean
- After Shave Lotion Fetih Sport Red Edition
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12134 times

Ηλίας έγραψε: 21 Σεπ 2017, 06:49 Σε ποιο Parker αναφέρεσαι Νώντα ; Στο γνωστό μικρό βαζάκι με το μικρό στόμιο και το μαύρο καπάκι ; Δεν υπάρχει άλλο, σωστά ; Έχω ένα sandalwood που περιμένει τη σειρά του, κάποια στιγμή.

ΥΓ. Απλά μου έκανε εντύπωση γιατί ενθουσιασμό σε τέτοιες "παλιοσειρές" δε βλέπω συχνά. Είπα μήπως μου ξέφυγε τίποτα.
Αυτη η συσκευασια που λες Ηλια ειναι η travel - υπαρχει και σκετο σαπουνι στα 100γρ που το βαζεις οπου θες και φορτωνει πανευκολα. Ειναι και για μενα μεσα στα 10 καλυτερα σαπουνια μου :)
Εικόνα
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Τί λέει το μπαλμ Χρήστο;
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Ηλίας έγραψε: 21 Σεπ 2017, 06:49 Σε ποιο Parker αναφέρεσαι Νώντα ; Στο γνωστό μικρό βαζάκι με το μικρό στόμιο και το μαύρο καπάκι ; Δεν υπάρχει άλλο, σωστά ; Έχω ένα sandalwood που περιμένει τη σειρά του, κάποια στιγμή.

Όπως τα λέει ο Ηρακλής Ηλία, το ίδιο είναι, εγώ έχω το 100 γρ. και το έχω βάλει σε μπολάκι της Alpha Plastica.
Ναι, αυτή η παλιοσειρά είναι πολύ καλό σαπούνι.
Εύκολο στον αφρισμό, καλός αφρός γλιστερός, όχι λάσπη ούτε πολύ αραιός, κανονικός.
Είναι πολλές οι παλιοσειρές εκεί έξω που είναι κορυφές και εμείς δεν τις ξέρουμε ή δεν
τις έχουμε δοκιμάσει.
Πχ το Parker, πιστεύω και το OSma το ίδιο, πολλοί λένε για το Van Der Hagen, και πάει λέγοντας.
Μήν το έχεις στην αναμονή, κάνε "ροτέϊσο" και βάλε το στο πρόγραμμα :)

Edit για να αναφέρω κι άλλο ένα που για μένα είναι κορυφή, το είχα πάρει κατα τύχη, από φίλη
που έκλεισε το μαγαζί τους, είχε προϊόντα Insitut Karite, τη ρώτησα άν έχει κανένα σαπούνι τους,
αυτή άκουσε Καριτέ, έχω μου είπε, και τελικά είχε 2 Χ75 γρ Lothantique με Καριτέ "βούτυρο".
Υπέροχο σαπούνι αλλά ...Δυστυχώς Discontinued...
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5740 times
Been thanked: 5633 times

Ευχαριστώ ! Η δεύτερη ερώτηση θα ήταν μα πως το φορτώνεις απο κει μέσα ;! Με καλύψατε και οι δύο.
Μου αρέσει το Parker γιατί μου θυμίζει τα Μama Bear, που είναι λίγο περίεργο αν σκεφτείτε πως δε τα δοκίμασα ποτέ μου.
Άτιμο πράγμα τα απωθημένα .
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
john58
Δημοτικό
Δημοτικό
9
Has thanked: 16354 times
Been thanked: 1546 times

Καλό μεσημέρι σ΄όλους

-Floid pre-shave oil
-La Toja stick (τριμμένο)
-Yaqi "tuxedo" 24mm
-KAI #4
-Edwin Jagger 86
-Brut asl+444

Πρώτη χρήση για το Yaqi. Αξίζει τα λεφτά του!
Η EJ, όσο περνάει ο καιρός, νομίζω ότι ξυρίζει...καλύτερα!
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

paratairosexthros έγραψε: 21 Σεπ 2017, 09:53 Τί λέει το μπαλμ Χρήστο;

Πολύ καλό, αρκετά παχύρευστο.
Αμέσως ενυδατώνει και έχει ωραίο για τα δικά μου, τουλάχιστον, γούστα άρωμα.

Το μόνο αρνητικό είναι ότι ... δεν θα τελειώσει ποτέ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί με περιεχόμενο 120gr και ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται για να καλύψεις το πρόσωπο, άντε γεια ...
Δοκίμασα μια φορά να είμαι πιο ... large με την ποσότητα που χρησιμοποίησα, αλλά δεινοπάθησα να το απλώσω και να απορροφηθεί ...
Βλέπω - αν αποκτήσω κάποτε γιο - να το αφήνω κληρονομιά ... :D

Δεν είναι αυτό ...

αλλά η προηγούμενη version του σε πλαστικό άσπρο κουτάκι όπως αυτό ...

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 22 Σεπ 2017, 18:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα links σε κάποια λέξη. Το πως μπορείς να το κάνεις αυτό, μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31878 times
Been thanked: 33536 times

Εικόνα

SOC.2band
WSP.RusticShavingSoap.Vetiver ss
Maggard.V3A
Lord.super.chrome
Fine.fresh.vetiver asl

Πρώτη δοκιμή γιά το vegan σαπούνι της WSP. Το άρωμα υπέροχο, ο αφρισμός πολύ καλός, αλλά ζητάει αρκετό νερό στην διαδικασία.
Από κει και πέρα βέβαια η βαθμολογία πέφτει αισθητά. Γλίστρημα, προστασία και ενυδάτωση όλα μέτρια.
Θυμίζει λίγο τα σαπούνια της Wickham 1912. Υπέροχα αρώματα, και γρήγορος αφρισμός, αλλά μέχρι εκεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σαπούνια αυτά είναι γιά πέταμα. ;) Απλά δεν κάνουν γιά heavy duty ξυρίσματα που γίνονται με R41, iKon slant και άλλα ζόρικα εργαλεία. 8)
Γιά ξύρισμα ημέρας μιά χαρά είναι. :)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Orion
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 325 times

Καλησπέρα σας!
Σήμερα έπεσε ξύρισμα μετά από πολλές μέρες:

- Preshave: Floid Oil
- Σαπούνι: Speick stick
- Πινέλο: Omega S-10018
- Μηχανή: Κεφαλή R41 και λαβή Edwin Jagger Knurled
- Λεπίδα: Astra SP
- Speick asl
- Speick asb

Η κεφαλή της R41 έδωσε BBS με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς προβλήματα. Τα τρία προϊόντα speick έχουν πέρα από ωραίο άρωμα και πολύ καλές ιδιότητες!
Αντώνης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”